Jordy Marlier ruilt FC Aalbeke B voor SV Kortrijk

Jordy Marlier is als voetballer geen onbekende in de Kortrijkse regio. De 30-jarige Kortrijkzaan droeg ooit de kleuren van FC Marke, FC Aalbeke en NS Heule. Volgend seizoen wil hij bij SV Kortrijk nog eens proeven van derde provinciale. “Een goede sfeer en een goede ambiance zijn belangrijk voor mij.”

Met een vader als Pascal Marlier, ooit trainer bij meerdere provinciale ploegen, was het geen verrassing dat zoonlief Jordy ook gebeten was door de voetbalmicrobe. Dit seizoen draagt Jordy Marlier de blauw-witte kleuren van FC Aalbeke. Nog vijf wedstrijden en dan zit het Aalbeekse verhaal er op voor de Kortrijkzaan. Dan stapt Jordy over naar SV Kortrijk, de club naast zijn deur. “Ik kan er met de fiets naartoe”, lacht Jordy. “Ik kijk er in ieder geval naar uit. Derde provinciale is zowat mijn reeks. Ik ben best tevreden dat SV Kortrijk belangstelling toonde en ik er volgend seizoen mijn ding mag doen. Of ik erin zal slagen een vaste stek te veroveren, zal van mezelf afhangen. Maar ik heb er een goed oog op. Met 30 jaar op de teller voel ik me nog lang niet versleten.”

plannen wijzigen

Naast FC Marke en dit seizoen Aalbeke was Jordy Marlier tot vorig seizoen speler bij NS Heule. “Ik had het er bij Noordstar best naar mijn zin. Blijkbaar waren ze bij Heule ook best tevreden over mijn inbreng. Tenslotte vroeg toenmalig T1 Davy Vangheluwe of ik alsnog wilde blijven. Iets wat ik best wel zag zitten. Tot ik plots op het eind van de maand mei van hem te horen kreeg dat ik niet meer paste in zijn plannen, en ik naar een andere ploeg mocht uitkijken. De meeste ploegen hadden toen hun huiswerk al gedaan. Uiteindelijk bood Gaël Agneray me met de Aalbeekse B-ploeg een mooie reddingsboei aan. In een vroeger stadium had ik destijds met Aalbeke, toen onder T1 Piet Timmerman, een promotie mogen vieren. Aan Piet Timmerman bewaar ik trouwens de beste herinneringen. Een uitstekende trainer die zijn vak kent. Volgend seizoen wordt het dus SV Kortrijk. Naar ik verneem heerst er een goede sfeer en zit het snor met de ambiance. Twee zaken die belangrijk zijn om mij ergens thuis te voelen”, besluit Jordy Marlier. (EDL)

Zaterdag 23 maart om 19 uur: Jong Anzegem KFC Aalbeke Sport B.

The post Jordy Marlier ruilt FC Aalbeke B voor SV Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers in Brugge: “Een persoonlijke aanpak en begeleiding op maat”

Met de opstart van Henry Walthers is Brugge nog een vastgoedkantoor rijker. “Ik heb heel wat ervaring opgedaan bij Immo François de voorbije jaren, maar de tijd was gekomen om mijn eigen weg in te slaan”, zegt oprichter Maxime Traen (31). “En dat betekent heel veel persoonlijke service”, verzekert hij.
The post Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers

Lees meer »

Nathalie (41) en Ingrid (54) zetten hun huis en hart open voor pleegkindjes: “Water kende ze niet, ze was hysterisch voor elk badje”

Was u geschokt door het verhaal van de kerngezonde Jules (11) die naar het ziekenhuis moet omdat hij nergens anders terecht kan? Hij is niet de enige. Voor 101 baby’s en peuters die bij hun ouders niet veilig waren, was er vorig jaar geen plaats in de crisisopvang. Wij spraken met Nathalie (41) en Ingrid (54), twee pleegmoeders in wier

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiewedstrijd tegen STVV achter gesloten deuren spelen als straf voor stilgelegd bekerduel tegen Standard

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »

Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand”

Op zaterdag 29 juni opende Pieter Warlop de automatenshop Twenty4Seven. Met de automatenshop krijgt het voormalige kantoor van Liantis, na een paar jaar leegstand, een nieuwe bestemming. De shop vind je in het centrum van Poperinge, Burg. Bertenplein 10.
The post Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand” appeared first on KW.be.

Lees meer »