Hervé Tavernier wint zilver op WK manillen in Zulte

In het Oost-Vlaamse Zulte vond het Wereldkampioenschap manillen plaats. Wereldkampioen werd Eric Van Twembeke uit Brakel, maar Hervé Tavernier van de Zerkegemse kaartersclub De Hartjesvrienden werd tweede.

Hervé Tavernier runde decennialang samen met zijn vrouw Bakkerij Tavernier in Varsenare, nu Bakkerij Laurens. “Eigenlijk kan ik niet stilzitten”, lacht de man. “Ik heb als bakker in het dorp jarenlang, samen met enkele vaste collega-handelaars, ingestaan voor de organisatie van de kermis in Varsenare. Ter gelegenheid van die kermis eind september was er ook altijd een Sint-Mauritiustaart. Ik heb altijd graag gekaart, maar uiteraard had ik gezien mijn loopbaan daar niet altijd de tijd voor. Maar de kaartersclub De Hartjesvrienden bestaat ondertussen ook al enkele decennia. Na mijn pensionering kan ik hier gelukkig wat meer tijd spenderen. Als kaartersclub zijn we, omwille van de zoektocht naar een ideale locatie, verhuist naar Zerkegem. We hebben ons onderkomen al jaren in zaal Sarkoheem. Onze kaartersclub de Hartjesvrienden werd opgericht in1999, inmiddels tellen we 120 leden”, zegt verantwoordelijke Hervé Tavernier.

Bloeiende club

“We kaarten telkens de tweede maandagavond van de maand in zaal Sarkoheem. En er zijn zoektochten en elk jaar ook een ganse daguitstap voor De Hartjesvrienden.” De voorzitter van de bloeiende kaartersclub De Hartjesvrienden Hervé Tavernier werd onlangs tweede op het WK manillen in Zulte. Ook de kaartersclub zelf viel in de prijzen, met een tweede plaats in clubverband. In totaal namen maar liefst 320 kaarters deel aan dit WK manillen. (PA)

The post Hervé Tavernier wint zilver op WK manillen in Zulte is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Turkse voetbalbond ontkracht schorsing Demiral, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden, al mag de Turkse voetbalbond z’n zegje nog doen. Turkse president Erdogan is

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen pakjesbezorger meer nodig? Hier levert een drone je boodschappen

Zullen pakjesbezorgers in de toekomst overbodig worden? In de Verenigde Staten test onder meer supermarktketen Walmart sinds januari dronebezorgingen uit. Voor 4 dollar extra wordt je boodschap binnen het halfuur bij je thuis geleverd. “Net een pakketje uit de toekomst”, klonk het bij de klant die het filmpje online deelde.

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »

Het bewogen leven van SUM 41-frontman Deryck Whibley: “Thuis kon ik amper tien minuten op mijn benen staan”

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »

“Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet

In de Sint-Jacobuskerk in Lichtervelde werd afscheid genomen van Gilbert Desmet. De voormalige profwielrenner overleed op 93-jarige leeftijd. Hij was de oudste nog levende Belgische geletruiwinnaar van de Ronde van Frankrijk, maar overleed op zondag 30 juni.
The post “Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europese Commissie keurt eerste betaling voor België uit relancefonds goed

De Europese Commissie heeft dinsdag een eerste Belgische verzoek om betaling uit het Europese relancefonds voorlopig goedgekeurd. Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) medegedeeld. De Commissie wil wel een deel van de betaling opschorten, omdat de pensioenhervorming een onvoldoende meekrijgt.

Lees meer »

Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk

Vandaag zijn de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk weer opengesteld voor verkeer. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en de straten zijn volledig heraangelegd met nieuwe fietspaden en aandacht voor groen. Dit moet zowel de verkeersveiligheid, het fiets- en voetgangerscomfort als de leefbaarheid verhogen.
The post Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk appeared first on

Lees meer »

Waarom is Beryl een ‘historische’ orkaan volgens wetenschappers? “Zulke krachtige exemplaren zie je nu normaal niet”

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar orkaan Beryl in de Atlantische Oceaan, die ze nu al een ‘historische’ orkaan noemen. Beryl brak dan ook in een mum van tijd heel wat records. Maar hoe uitzonderlijk is deze orkaan écht? Waarom is de orkaan zo krachtig kunnen worden? En wat belooft dit voor de rest van het orkaanseizoen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dochter Winnie interviewt vader Bart Peeters: “Wie mijn vader enkel van televisie kent, heeft een fout beeld van hem”

Bart Peeters (64) is een flipperkast. Je moet er niet eens een halve euro in steken. Zet een camera voor de man, of een microfoon of een publiek, en de showbizzmachine slaat aan. Woorden, ogen en ledematen vliegen alle kanten uit, liefst tegelijk. Maar zet Bart Peeters in zijn woonkamer bij dochter Winnie (29) en laat haar de vragen stellen,

Lees meer »