Gratis mondzorgpakketjes voor Jabbeekse kleuters

‘Gezond begint in je mond’ is dit jaar het thema van de Dag van de Mondgezondheid op 20 maart. De lokale besturen van Beernem, Jabbeke, Oostkamp en Zedelgem vonden het een goed idee om met een bijzondere actie het belang van goede mondgezondheid in de kijker te plaatsen. De vier lokale besturen hechten immers veel belang aan mondgezondheid bij kinderen en schenken gratis mondzorgpakketten aan de scholen. Voor 136 Jabbeekse derde kleuterklassertjes betekent dit dat ze een pakket met een tandenborstel, tandpasta en een informatieve folder ontvangen.

“Voor het vierde jaar op rij wordt er voor de mondzorgactie tussen de vier lokale besturen samengewerkt”, vertelt Charlotte Hoeman, intergemeentelijke preventieadviseur. “Ik ben heel blij dat de actie ook dit jaar kon doorgaan, want het blijft belangrijk om in te zetten op mondgezondheid bij jonge kinderen. Zo leren ze van kleins af aan het belang van goed en juist te poetsen.”

“Gelukkig is het gezond houden van je mond niet moeilijk”, gaat Hoeman verder. “Een goede mondzorg steunt op drie belangrijke principes. Een eerste pijler is een goede dagelijkse mondhygiëne. Dit houdt in dat men twee keer per dag gedurende twee minuten de tanden moet poetsen. Vervolgens is ook een jaarlijks mondonderzoek bij de tandarts belangrijk. Voor kinderen wordt zelfs twee keer per jaar aangeraden. De derde pijler is mondvriendelijke voeding. Mondvriendelijke voeding komt niet altijd overeen met gezonde voeding. Zo zijn kaas en andere ongesuikerde melkproducten zeer goed voor de tanden, terwijl citrusvruchten en suikerrijke, plakkerige en zure tussendoortjes heel mondonvriendelijk zijn.”

correct poetsen

Naast een mondzorgpakket voor de kinderen krijgen leerkrachten of kinderbegeleiders de kans om in de klas of opvang te werken met de gezonde mondkoffer. De gezonde mondkoffer is een box met educatief materiaal rond mondzorg. “Zo kan aan de hand van een groot gebit en grote tandenborstel de correcte poetsmethode aangetoond worden”, besluit Charlotte Hoeman.

The post Gratis mondzorgpakketjes voor Jabbeekse kleuters is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Judoschool Asahi vindt nieuw onderkomen in Kerckstede: “Blij dat ons locatieprobleem hiermee van de baan is”

In 2017 werd onder impuls van Koen Vanden Brande een nieuwe judoschool opgericht in Gits, Asahi met name. De belangstelling was meteen heel groot waardoor al na 1 jaar moest uitgekeken worden naar een nieuwe locatie. De jongensschool langs de Roeselaarsestraat bood een helpende hand, maar na de overname door het gemeenschapsonderwijs was er ook daar plots geen plaats meer.

Lees meer »

Haarinstituut Eecloo-Feys in Zedelgem bestaat 85 jaar: “Op naar de 100!”

Haarinstituut Eecloo-Feys, gelegen langs de Torhoutsesteenweg in Zedelgem De Leeuw, is dit jaar 85 jaar jong. Het kapsalon stapelde de voorbije decennia de prijzen op. “Als de gezondheid mee wil, doe ik er graag nog 15 jaar bij”, zegt Maureen Feys (56) die het kapsalon 22 jaar lang runde met wijlen haar man Jean-Marie Eecloo.
The post Haarinstituut Eecloo-Feys

Lees meer »

Zó populair dat kater Hermes zijn eigen Facebookgroep heeft: “Hij zit nu volop in zijn puberteit en dat hebben we geweten”

Hermes de kater zit volop in zijn puberteit en dat is er duidelijk aan te zien. Hij wil de wereld verkennen en begint daarbij in zijn thuisstad Ronse. Terwijl hij zijn dagelijkse tochten aflegt, brengt de kat de inwoners steeds dichter bij elkaar. Iedereen wil alles weten over zijn volgende avontuur en intussen is Hermes een ster op Facebook die

Lees meer »

“Geen economisch levensvatbare alternatieven gevonden voor Audi Brussels”

Er is momenteel geen geschikt voertuigproject, noch een economisch haalbaar alternatief gebruik voor Audi Brussels gevonden. Dat heeft de directie dinsdag te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er wordt nu de volledige focus gelegd op de zoektocht naar potentiële investeerders. Maar het ziet er dus niet goed uit voor de werknemers van Audi.

Lees meer »

“Ook de spelers dragen verantwoordelijkheid bij Anderlecht. Wat komt er van Amuzu, Verschaeren en Dreyer?”

Zet Club Brugge de opmars verder en koppelt Antwerp beter voetbal nu ook aan resultaat, dan blijft Anderlecht ter plaatste trappelen. Het voetbal blijft armtierig en nu kan paars-wit ook in eigen huis niet meer winnen van Westerlo. Onze analist Marc Degryse heeft begrip voor de morrende fans: “Ik vrees als Anderlecht deze week verliest van Genk of Charleroi, dat

Lees meer »