Gemeente Staden roept inwoners op deel te nemen aan opruimactie: “Krachten bundelen om zwerfvuil in te zamelen”

Nog tot 15 april organiseert de gemeente een grote zwerfvuilactie. Het gemeentebestuur roept verenigingen en inwoners op om deel te nemen en de handen uit de mouwen te steken voor een proper Staden. De groep die het meeste aantal kilometers zwerfvuil ruimt, valt in de prijzen.

“Zwerfvuil staat in de top 3 van de grootste ergernissen van de Vlaming”, weet schepen van duurzaamheid Chris Verhaeghe (Open VLD). “Ook in Staden is dat het geval. Daarom staat de strijd tegen zwerfvuil bij ons hoog op de agenda. Zwerfvuil vervuilt niet alleen onze gemeente. Het is ook slecht voor het milieu en zelfs gevaarlijk. Jaarlijks krijgen heel wat koeien ongewild stukjes blik en glas binnen, met de dood tot gevolg. Het is een van de vele redenen om werk te maken van zwerfvuilruimen.”

Hulp van Mooimakers

“Wekelijks gaat onze technische dienst daarom op pad. Het is schrijnend om te zien hoeveel tijd, energie en geld verloren gaat met het ruimen en verwerken van zwerfafval. Daarom bundelen we met het gemeentebestuur de krachten met onze inwoners tijdens een grote zwerfvuilactie. Gelukkig kunnen we ook rekenen op Mooimakers, vrijwilligers die de strijd tegen zwerfvuil aangaan. Verenigingen, straatcomités en voor de gelegenheid samengestelde groepen kunnen zich voor de actie inschrijven en hun voorkeur van te ruimen straten doorgeven via www.staden.be/zwerfvuilactie. Na inschrijving ontvangen ze hun parcours. Ze hebben tot 15 april om hun parcours te ruimen. De groep kiest zelf de dagen waarop ze willen of kunnen ruimen.”

Record verbreken

“Na afloop geven ze een seintje aan de technische dienst. Die komt hun vuilniszakken oppikken. Op het einde van de actie tellen we met het gemeentebestuur het aantal geruimde kilometers. De groep die het meeste aantal kilometers zwerfvuil geruimd heeft, wordt beloond met een mooie prijs. Tijdens de vorige actie in 2019 werd 4.080 kilo zwerfvuil geruimd Toen ging Chiro Staden met de hoofdprijs van 500 euro lopen. Ze ruimden toen in totaal 20 kilometer. We hopen dit jaar een nieuw record te vestigen.”

Meer info en inschrijvingen: www.staden.be/zwerfvuilactie.

The post Gemeente Staden roept inwoners op deel te nemen aan opruimactie: “Krachten bundelen om zwerfvuil in te zamelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden

Gilbert Desmet is vannacht op 93-jarige leeftijd overleden. Desmet, sinds 2021 ereburger van Lichtervelde, was de oudste nog in leven zijnde geletruidrager. In zijn ganse carrière behaalde Smetje 101 overwinningen, zowel in eendagskoersen als in rittenkoersen.
The post Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »

Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen”

Het buurtcomité Wijk Duinenrand in Middelkerke viert haar vijfjarig bestaan met een subsidie van 5.000 euro van het project ‘Buurten op den Buiten’. De nieuwe wijk, gelegen aan de Jutterstraat en Kruiersstraat in Middelkerke, bevindt zich tussen de Duinenweg en de Oostendelaan, achter garage Roland en het WZC De Ril.
The post Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan:

Lees meer »

Op safari aan onze kust

Laten we meteen duidelijkheid scheppen: neen, we gaan niet op zoek naar olifanten, luipaarden, buffels, leeuwen of neushoorns oftewel de bekendste ‘Big Five’ aan onze kust. Wat de kustsafari dan wel inhoudt? Zes bezoekerscentra aan zee stellen deze zomer opnieuw hun ‘Big Five’ voor. Starten en eindigen doe je steeds aan een natuurbezoekerscentrum, met de
The post Op safari

Lees meer »

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd”

Zo’n 143 dagen lang zette Dimitri Carpentier een straat van Hooglede in de kijker. Nu bundelt Carpentier die 143 straatgedichten in het boek ‘Ik ben in alle straten’.
The post Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd” appeared first on KW.be.

Lees meer »