ANALYSE. Mikken op jongeren, zelfstandigen en… allochtonen: hoe Tom Van Grieken Vlaams Belang naar ongekende hoogtes duwde

De nieuwe Grote Peiling bevestigt opnieuw de tendens: met 27,4% lijkt Vlaams Belang af te stevenen op een grote overwinning in juni. Maar hoe katapulteerde Tom Van Grieken zijn partij opnieuw naar de top, na de nederlaag van 2014? Hoe wint de partij zieltjes en hoe organiseren ze zich op gemeentelijk niveau? 

Meer krantenkoppen in België

Flakkagebruiker die huis van broer in brand stak, weigert schadevergoeding te betalen: “Ik wil steun om mijn eigen huis te behouden”

Kort na zijn veroordeling voor het doodrijden van Herman Tanghe (62) stichtte flakkagebruiker Kenneth K. (32) brand in het huis van zijn broer in Houthulst. Nog hallucinanter dan de feiten waren de verklaringen van K. in de rechtbank donderdag. Hij riskeert 8 jaar cel, maar de procureur vraagt extra onderzoek naar zijn psychische toestand. “Hij wil zijn ouders vermoorden, erven

Lees meer »

Rechter laat verdachte vrij na probleem met gevangenentransport: “Redelijke duur voorlopige hechtenis overschreden”

De rechtbank in Kortrijk heeft een verdachte vrijgelaten omdat de "redelijke termijn van de voorlopige hechtenis" overschreden werd. De verdachte in kwestie zat sinds januari in de cel in afwachting van zijn proces, dat vandaag zou plaatsvinden. Maar omdat een medebeklaagde niet kon worden overgebracht vanuit de gevangenis werd de zitting uitgesteld. Daarop liet de rechter de man vrij.

Lees meer »

Lindsey zag al het geld van haar rekeningen verdwijnen: “Eerst verlies ik mijn man en papa van onze kindjes, en nu dit”

Nog geen jaar nadat Lindsey Steyaert haar man verloor bij ongeval op een vissersschip wordt ze slachtoffer van fraude, die haar tienduizenden euro’s kost. Zondag zag ze alle geld van haar rekeningen verdwijnen. “Ik bood een artikel te koop aan via Marketplace, ik stuurde een QR-code voor de betaling en korte tijd later was mijn geld weg.”

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Week van de Mobiliteit en dan sporen scholen hun leerlingen aan om te voet of met de fiets te komen, ook als ze dat niet gewend zijn.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang Anzegem komt met lijst voor gemeenteraadsverkiezingen: “We willen constructief wegen op het beleid”

Een maand voor de verkiezingen presenteert Vlaams Belang Anzegem haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Met kernthema’s als verkeersveiligheid, een nuchter financieel beleid en lokale identiteit, trekken de negen kandidaten vol vertrouwen naar de kiezer. “Verkeersveiligheid moet bovenaan de agenda”, reageert kersvers lijsttrekker Martijn De Maesschalck (19) kordaat. “Aan de hand van georganiseerde inspraak van burgers wil het Vlaams Belang plannen

Lees meer »

43 bomen van 100 jaar oud gekapt, ondanks vast geketende buren: “Alsof onze oudste en liefste buurvrouwen overleden zijn”

De bewoners van de André Ullenslei in Schoten probeerden gisteren de 43 lindebomen in hun straat te redden van de kaalslag. Oud-schooljuf Judith (73) van huisnummer 34 ketende zich zelfs vast aan één van de honderdjarige reuzen, vergeefs. “Ik ben geen huiler, maar vandaag heb ik als een kind staan jánken, midden op straat. Oude bomen voelen als goeie buren.”

Lees meer »

Ferm Woesten sluit sportieve zomer af

De dames van Ferm Woesten trokken er tijdens de zomermaanden 17 woensdagen lang met de fiets op uit, goed voor 9.800 km.
The post Ferm Woesten sluit sportieve zomer af appeared first on KW.be.

Lees meer »