Waarom de hongersnood in Gaza officieel nog geen hongersnood is: “Cynisch genoeg moet het nog erger worden”

Er zullen in Gaza nog meer mensen moeten sterven van de honger, voor de Verenigde Naties de hongersnood kan uitroepen en de internationale politiek in actie zal schieten. Dat zegt Afrika-specialist van VRT NWS Stijn Vercruysse in ‘Zijn er nog vragen’ bij Radio 1. "We zijn op weg naar de grootste voedselcrisis van de 21e eeuw." 

Meer krantenkoppen in België

Het gemeenterapport van Wielsbeke: Onbestuurbaarheid vermeden na uiteenvallen meerderheid

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar je gemeente zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Wielsbeke: Onbestuurbaarheid vermeden na

Lees meer »

Levenspart­ner Ria Maes steunde Aron Wade bij euthanasie: “Tot laatste minuut bleef ik hopen dat hij van gedachten zou veranderen”

“Tot de laatste minuut ben ik blijven hopen dat hij zich zou bedenken”, vertelt Ria Maes over het traject dat Aron Wade aflegde in aanloop naar zijn geplande levenseinde. De schrijfster, die de laatste acht jaar van diens leven samenwoonde met Wade beschrijft in ‘Gazet van Antwerpen’ haar laatste momenten met hem en geeft ook de reden waarom hij liever

Lees meer »

De Stem van Mieke Schauvliege: “Er wordt nu gigantisch beboet, maar trajectcontroles alleen zijn niet de oplossing

Binnen twee weken is het zover: de verkiezingen in uw gemeente. In de Stem Van Vlaanderen kom je te weten welke politicus jij bent. Ook Mieke Schauvliege, parlementslid en fractieleider voor Groen, en gemeenteraadslid in Aalter, doet mee aan de grootste stemtest van Vlaanderen. In de video hierboven ontdek je hoe zij antwoordt op enkele maatschappelijke dilemma’s.

Lees meer »

Dopingzaak rond Jannik Sinner krijgt staartje: WADA wil één tot twee jaar schorsing voor nummer één van de wereld

Wereldantidopingbureau WADA gaat alsnog in beroep tegen de vrijspraak voor de Italiaanse tennisser Jannik Sinner (23) na een overtreding van de dopingregels. De nummer één van de wereld werd niet gestraft door de International Tennis Integrity Agency (ITIA) hoewel hij in maart tot twee keer toe positief had getest op het verboden middel clostebol.

Lees meer »

Karel Vanhooren viert honderdste verjaardag

Karel Vanhooren vierde zijn honderdste verjaardag op zondag 22 september in Salons De Vrede in Ichtegem, samen met 60 familieleden. Zijn vijf kinderen Marie-Jeanne, Christine, Roland, Danny en Geert, acht kleinkinderen, zeven achterkleinkinderen en drie achterachterkleinkinderen vierden mee.
The post Karel Vanhooren viert honderdste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veertien Tieltse nutskastjes zitten in historisch jasje

Veertien nutskastjes in Tielt en deelgemeenten zitten sinds kort in een nieuw oud jasje. De kastjes werden namelijk bestickerd met zwart-wit foto’s van de stad uit lang vervlogen tijden.
The post Veertien Tieltse nutskastjes zitten in historisch jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onderhandelaars Vlaamse formatie hebben regeerakkoord klaar, Hilde Crevits in pole-position als viceminister-president

N-VA, Vooruit en CD&V zijn het eens geworden over een regeerakkoord. Dat zegt formateur Matthias Diependaele (N-VA) zaterdagochtend op het Martelaarsplein in Brussel. Hilde Crevits, die niet aanwezig was bij de finale ronde van de onderhandelingen, maakt grote kans om viceminister-president te worden.
The post Onderhandelaars Vlaamse formatie hebben regeerakkoord klaar, Hilde Crevits in pole-position als viceminister-president appeared first

Lees meer »

Lancering webshop zorgde voor stress bij Aster Nzeyimana en Lize Feryn: “Nu kunnen we alles aan. Ja, ook een kind”

“Eén ding is zeker: we trouwen niet in het buitenland.” In maart ging Aster Nzeyimana (30) door z’n knieën en zei zijn grote liefde Lize Feryn (31) volmondig ‘ja’. Maar voor ze hun huwelijk eindelijk kunnen voorbereiden, lanceren ze eerst nog de webshop van hun modelabel Melange. “Onze winterjas kost 950 euro. Dat is niet goedkoop, maar geloof me, onze

Lees meer »