Van der Poel profiteert van slippertje Van Aert en wint na solo van ruim 40 kilometer E3 Classic Harelbeke

Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) heeft vrijdag de 66e editie van de E3 Classic (1.UWT) op zijn naam geschreven. De 29-jarige Nederlander reed na 207,6 kilometer, met start en aankomst in het West-Vlaamse Harelbeke, solo over de meet. Jasper Stuyven werd tweede, Wout van Aert derde.

Van der Poel zette zijn solo op ruim veertig kilometer van de finish op, toen hij op de Paterberg wegreed uit een kopgroep en hierbij profiteerde van een slippertje van Wout van Aert.

De renner van Visma-Lease a Bike zette de achtervolging in, maar kon de wereldkampioen van 2023 niet meer bijbenen. Jasper Stuyven kwam nog bij Van Aert, die zijn landgenoot van Lidl-Trek de tweede plaats gunde, op goed anderhalve minuut van Van der Poel.

Eerste zege

De E3 Classic stond deze editie met stip aangeduid bij de wielerfans in de Lage Landen en ver daarbuiten. Wout van Aert en Mathieu van der Poel kruisten er immers voor het eerst dit wegseizoen de degens.

‘WVA’ mikte op een derde zege op rij in de ‘miniversie’ van de Ronde van Vlaanderen, ‘MVDP’ hoopte op zijn eerste overwinning in Harelbeke. In 2023 kreeg de E3 Classic nog een podium om duimen en vingers van af te likken, met achter winnaar Van Aert op twee Van der Poel en op drie de Sloveen Tadej Pogacar.

The post Van der Poel profiteert van slippertje Van Aert en wint na solo van ruim 40 kilometer E3 Classic Harelbeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leven tussen deadlines: “Ik zou rebels en ongebreideld leven… maar dat is niet helemaal gelukt”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

Axel Daeseleire is alom op tv: “Geen exclusiviteitscontract, dus ik moet hard werken”

Axel Daeseleire (55) is met drie programma’s alomtegenwoordig op televisie dit najaar. Bij VTM loopt het nieuwe seizoen van ‘Erfgenaam gezocht’, bij Play4 dan weer ‘Axel in Amerika’ en ‘Celebrity klopjacht’. Daeseleire werkt voor meerdere zenders tegelijk en dat kan omdat hij geen exclusiviteitscontract heeft. De afwisseling is een voordeel, maar er is ook een groot nadeel. Hij wordt gewoon

Lees meer »

Duitse grenscontroles verliepen “zonder incidenten” in eerste week

De eerste dagen van de Duitse grenscontroles aan de grensovergangen met Frankrijk, Luxemburg en België zijn volgens de federale politie in deelstaten Rijnland-Palts en Saarland zonder grote incidenten verlopen. “We hebben arrestaties verricht die de controles rechtvaardigen”, zei een woordvoerder van de federale politie in Trier, de stad in Rijnland-Palts.

Lees meer »

Van bescheiden start in garage tot wereldwijd erkend expertisecentrum: RIC group opent vestiging in President Kennedypark

RIC group opende deze week officieel haar nieuw hoofdkantoor in President Kennedypark. Ter gelegenheid van deze inhuldiging organiseert het toonaangevend bedrijf in het domein van analytische scheikunde op vrijdag 20 september ook ‘Future Analytical Summit’. Dit evenement brengt nationale en internationale experten samen om de nieuwste trends en innovaties binnen de analytische wetenschappen te bespreken.
The post Van bescheiden

Lees meer »

Lokaal bestuur van Blankenberge weerlegt onjuiste informatie vzw 4 Example: “Altijd bereid tot dialoog”

Het Blankenbergse stadsbestuur reageert vandaag op een recent bericht van vzw 4 Example op sociale media. Daarin meldde voorzitter Tarik Houbrechts dat de samenwerking met het lokaal bestuur eind dit jaar zou ophouden, en wordt ook beweerd dat de vereniging niet langer erkend is door de stad. “We willen die misverstanden rechtzetten”, aldus schepen Annie De Pauw.
The post

Lees meer »

“Een land dat draalt met het aanstellen van een commissaris, kan net zo goed zijn kat sturen”

Het spinnenweb met alle foto’s, namen en bevoegdheden van de 26 nieuwe Europese commissarissen plus voorzitter Ursula von der Leyen zegt genoeg. Het zijn er te veel. Dat Von der Leyen over elke commissaris uit de losse pols iets kon vertellen, is al verbazingwekkend. Zeker omdat niet alle bevoegdheden even interessant zijn. Von der Leyen gaf het bij haar voorstelling

Lees meer »