Straffen van leerkrachten Sportschool verminderd na discriminerende WhatsApp-berichten

Minstens zeven leerkrachten van de Hasseltse GO! Next Sportschool die vorig jaar gestraft werden voor discriminerende WhatsApp-berichten, hebben in beroep een vermindering gekregen. Het ontslag van twee leerkrachten is vernietigd, de anderen mogen sneller terugkeren naar school.

 

Meer krantenkoppen in België

De Flandriens sluiten het fietsseizoen af met kampioenenviering

Zoals elk jaar sloot de fietsclub ‘De Flandriens’ het seizoen feestelijk af met een etentje, waarbij de kampioenen werden gehuldigd. Dit jaar vond de viering plaats op 18 september in restaurant Douveren, waar de aanwezigen genoten van een heerlijke BBQ met groentjes, frieten en een dessert met koffie en gebak. De drie kampioenen van dit
The post De Flandriens

Lees meer »

Geen smartphones en immense beveiliging: dochter van Michael Schumacher trouwt op Mallorca, maar was F1-legende zelf aanwezig?

De smartphones werden ingeleverd en de beveiliging was alomtegenwoordig. Op hun immens landgoed op Mallorca is Gina Schumacher (28), dochter van Michael Schumacher (55), afgelopen weekend in het huwelijksbootje gestapt. Een driedaagse volledig paparazzi-proof. En dus blijft misschien wel de belangrijkste vraag onbeantwoord: maakte ook het Formule 1-icoon het gebeuren mee?

Lees meer »

OPROEP. Ben jij ongelovig maar wil je toch een glimp van de paus opvangen tijdens zijn bezoek en wil je daarover getuigen?

Paus Franciscus brengt van donderdagavond tot en met zondagmiddag een bezoek aan België. Zijn bezoek moet een opsteker worden voor de hele katholieke gemeenschap. Maar ook voor niet-gelovigen vormt zijn visite een unieke gelegenheid om een wereldvedette te spotten. Woon jij het bezoek van de paus bij louter voor het plezier en wil je daarover getuigen? Vul dan onderstaand formulier

Lees meer »

Inspuiting met antilichamen tegen RSV voor baby’s wordt terugbetaald

Nu de herfst begonnen is, is ook het seizoen van het respiratoir syncitieel virus (RSV) aangebroken. Het virus is verantwoordelijk voor de meeste gevallen van infecties van de lagere luchtwegen (bronchiolitis), vooral bij baby’s. Voor het eerst kunnen zuigelingen een inspuiting met antilichamen krijgen die bijna volledig wordt terugbetaald.

Lees meer »

Inflatie stijgt weer boven 3 procent

De inflatie in België is in september gestegen naar 3,06 procent. Dat meldt statistiekbureau Statbel. Onder meer hogere prijzen voor elektriciteit en aardgas speelden een rol. Het Federaal Planbureau had wel gerekend op een hogere opstoot naar 3,4 procent.

Lees meer »

Inflatie stijgt weer tot boven de 3 procent

De inflatie, het cijfer dat aangeeft hoe snel de prijzen op een jaar gestegen zijn in ons land, is in september toegenomen naar 3,06 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Vorige maand bedroeg het inflatiecijfer nog 2,86 procent.

Lees meer »

Kijk binnen in het middeleeuws stadspaleis van Elena (24): “Mijn stofzuiger brak de charme van mijn interieur volledig af”

Van het bestek tot de meubels, de potscherven, de schelpen en het Venetiaanse masker op de buste van Caesar: in het Mechelse appartement van antiquair en ontwerpster Elena Van Dijck (24) heeft elk object een verhaal. Zelfs haar handgemaakte kussens en tapijten vertellen wie ze is. “Dit is mijn wunderkammer, waarin ik nostalgisch kan zijn naar een verleden dat ik

Lees meer »