Opnieuw een politieke omwenteling in De Panne: burgemeester Bram Degrieck stapt na 2024 uit de politiek, ACT!E en Het Plan-B trekken samen naar de kiezer

De coalitie van ACT!E en Het Plan-B zorgt voor een nieuwe politieke omwenteling in De Panne. Burgemeester Bram Degrieck kondigt zijn laatste jaar als burgemeester aan én wil de fakkel overdragen aan zijn goede vriend en politieke buddy, eerste schepen Wim Janssens. ACT!E en Het Plan-B trekken samen naar de kiezer op 13 oktober.

Bram Degrieck stopt op het einde van zijn mandaat met de actieve politiek. “Ik heb voor mezelf een heel bewuste keuze gemaakt die bij vele mensen misschien als een verrassing zal overkomen”, duidt hij. “Burgemeester zijn is een hele eer. De inwoners hebben me de kans gegeven om mijn stempel op onze gemeente te drukken en die kans heb ik gegrepen. Ik heb niets cadeau gekregen, ben aan niemand schatplichtig en ben alle aangegane engagementen nagekomen. Daar ben ik trots op. Eind november sluit ik 24 boeiende en intense jaren ten dienste van de inwoners van De Panne af. Na de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zal ik geen enkel mandaat meer opnemen”, klinkt het.

Bouwbedrijf

“Ik kijk écht uit naar dat ‘nieuwe leven’, maar ik zal me tot op de laatste dag van mijn burgemeesterschap samen met de collega’s en medewerkers hard blijven smijten voor de gemeenschap van De Panne. Daarna zal ik, samen met mijn sterke en formidabele echtgenote Daphné, ons bouwbedrijf verder doen groeien. Binnen enkele jaren ben ik 50 jaar, ik kan er dus nog minstens 20 jaar een ferme lap op geven! De daken en ik: we hebben elkaar gemist de laatste jaren. Mijn handen jeuken naar eelt en ambacht. Mijn potlood steekt al achter mijn oor.”

“De daken en ik: we hebben elkaar gemist de laatste jaren” – huidig burgemeester Bram Degrieck

“Het is mijn wens dat de gemeente verder kan worden bestuurd door dezelfde ploeg onder leiding van een nieuwe kapitein. De gemeente is er als organisatie helemaal klaar voor. De koers is duidelijk gezet, maar het werk is nog niet af. Ik heb vertrouwen in Wim. We zijn de voorbije jaren vrienden geworden. Ik zie in hem een capabele opvolger en dat geeft me rust.”

Eenheidslijst Het ActiePlan

Bedoeling is dus dat huidig eerste schepen Wim Janssens de fakkel van burgemeester Bram Degrieck overneemt. “Eerst als lijsttrekker van de eenheidslijst Het ActiePlan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Daarna, als de kiezer dat mogelijk maakt, als nieuwe burgemeester van onze mooie gemeente. Deze legislatuur voelde aan als een roetsjbaan”, blikt Wim Janssens terug. “We hebben heel wat in beweging gebracht, mooie projecten gerealiseerd en er staat nog heel wat in de steigers. Over de partijgrenzen heen zijn we voluit gegaan voor een structurele vernieuwing en een eigentijdse aanpak. Door de jaren heen zijn we geëvolueerd van politieke partners naar loyale vrienden.”

“We mikken met Het ActiePlan op een absolute meerderheid” – eerste schepen Wim Janssens

Zijn zes jaar als eerste schepen waren een goede leerschool voor Wim Janssens. “Je moet vroeg opstaan om Brams schoenen te vullen”, lacht Wim. “Maar deze legislatuur kan tellen als voorbereiding. Met hart en ziel hebben wij ons volledig gegeven. Maar uiteraard is er nog flink wat werk aan de winkel. We vragen het vertrouwen aan de kiezer om diezelfde frisse koers verder te zetten. We hebben een sterk team dat bulkt van het talent. En we leggen de lat hoog. We mikken met Het ActiePlan op een absolute meerderheid.”

En zo klikken de Pannese politieke puzzelstukjes vlotjes in elkaar. “Dat ACT!E en Het Plan-B samen met één lijst naar de verkiezingen trekken, voelt heel natuurlijk aan”, vindt de schepen. “Het ActiePlan is geen gekunsteld kartel, eerder een ‘coalitielijst’ met twee partijen die het erg goed met elkaar vinden.”

Stenen tijdperk

Bram Degrieck treedt Wim bij: “Met Het ActiePlan is de toekomst van De Panne en Adinkerke in goede handen. Wim heeft kennis van zaken en is tegelijk ook een steengoede people manager. Als lijstduwer wil ik letterlijk en figuurlijk mijn schouders onder dit team zetten. Het is voor onze gemeente belangrijk dat de mensen achter Het ActiePlan aan het roer blijven. ’t Is dat of terug naar het stenen tijdperk. Aan de kiezer om die keuze te maken.”

The post Opnieuw een politieke omwenteling in De Panne: burgemeester Bram Degrieck stapt na 2024 uit de politiek, ACT!E en Het Plan-B trekken samen naar de kiezer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »

Rechter acht de Brugse Vismarkt niet geschikt voor evenementen

De rechtbank van eerste aanleg heeft de klacht van zeven bewoners van de Vismarkt in Brugge afgewezen tegen Brugge Plus en vishandelaar Rik Ameloot. Het vonnis is opmerkelijk: de rechter vindt de Vismarkt als plein niet geschikt voor dergelijke evenementen. Maar hij acht de exploitanten van ‘Zomeren op de Vismarkt’ en het dansen van Brugge Plus niet verantwoordelijk voor het

Lees meer »

Dreigingsniveau in België blijft volgens OCAD ernstig: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van duo Huybrechts-Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek

Twee zones van de voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek moeten gesaneerd worden. Er is sprake van mazoutvervuiling. Gemeenteraadslid Raf Reuse (Groen) hoopt dat de Stad Brugge de kosten voor de sanering op De Lijn kan verhalen: “Want anders heeft het Brugs stadsbestuur een kapitale fout begaan bij de aankoop”.
The post Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen

Woensdag is wielrenner Jani Peiren (24) uit Bredene, een militair, tijdens een training door een auto aangereden langs de Sint-Pieterskaai in Brugge. Hij werd met een sleutelbeenbreuk en twee gebroken ribben opgenomen in het AZ Sint-Jan.
The post Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stortplaats van Silvamo in Kortemark krijgt dan toch nieuwe vergunning, na vernietiging van vorige vergunning

Stortplaats Silvamo in Kortemark krijgt dan toch een nieuwe vergunning. 2 jaar geleden had minister Zuhal Demir (N-VA) de vergunning met 25 jaar verlengd. In die vergunning stond dat de stortplaats vervuilde PFAS-gronden mag opslaan die bij werken worden opgegraven. Een actiecomité ging daartegen in beroep. Ook de raad van vergunningsbetwistingen vernietigde de vergunning. Nu heeft de minister toch een

Lees meer »

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »