Oostendse frituur Hazegras wint award van takeaway.com voor beste frituur van België

De bekende Oostendse frituur Hazegras heeft de award gewonnen van Beste Frituur in België. De award werd uitgereikt door takeaway.com. Niko Geldhof nam de frituur 20 jaar geleden over en runt het ondertussen al enkele jaren met medezaakvoerder Chrissy De Reuse. Tijdens de coronaperiode startten ze met levering aan huis en dat blijft een gigantisch succes. De politiek heeft de voormalige schepen achter zich gelaten.

Niko Geldhof, bekend in Oostende door zijn inzet voor wijkwerking Hazegras en als voormalig schepen, baat al 20 jaar frituur Hazegras uit in Graaf de Smet de Naeyerlaan. “Mijn vader had een frituur naast café De Haring hier op de hoek. Dat was een klein frituurtje waar de frietjes aan het raam verkocht werden. De vorige eigenaar van frituur Hazegras kwam naar ons toe en vroeg of we de zaak niet wilden overnemen. Ik was toen 25 jaar en studeerde Rechten in Gent. Ik organiseerde toen ook al wat optredens en deed road management. Het was een goed draaiende frituur dus heb ik beslist om ervoor te gaan. De zaak is altijd goed blijven draaien. Enkel toen ik actief was in de politiek was het iets minder omdat ik zelf niet meer dagelijks aanwezig kon zijn”, blikt Niko terug.

Zaaltje

Rond 2018 verbouwt Niko de ruimte achteraan de zaak om tot een zaaltje met 18 zitplaatsen. “Maar toen kwam corona. De zaal is daardoor nooit écht gebruikt geweest. We zijn in die periode begonnen met takeaway. Een van mijn vrienden, die door corona zonder werk zat, schreef op twee dagen tijd een programma om online te kunnen bestellen. In het begin hadden we één tot twee bestellingen per dag, maar dat was niet erg. We waren al blij dat we eens buiten mochten komen en zo nog eens iets of iemand konden zien”, vertelt Geldhof.

Later sluit de frituur zich aan bij takeaway.com. “Dat was aanvankelijk nog niet zo bekend in Oostende. Dat was vooral groot in het buitenland en in de grote steden. Het is nog maar enkele jaren dat het platform ook hier ingeburgerd is. In 2022 hadden we de award ook al gewonnen, maar toen was er amper concurrentie. Nu zijn er duizenden zaken aangesloten, waardoor we echt wel trots zijn op de award.”

Boordelingen

Takeaway nomineerde tien zaken binnen verschillende sectoren op basis van de beoordelingen. “Wij hebben in totaal 1.781 beoordelingen en een gemiddelde score van 4,9 op 5. Ter vergelijking, Burger King heeft 211 beoordelingen en 2,8 op 5. Mensen zijn eerlijk maar cru. Als je één fout maakt word je daar heel snel op afgerekend. We hebben gewonnen op basis van uitmuntende klantenservice, snelle bezorging en heerlijk eten”, zegt de uitbater trots.

Frituur Hazegras werkt met twee parttime medewerkers en een poule van 15 flexi-jobbers als chauffeur. “We werken met onze eigen chauffeurs. Elke dag zijn er drie chauffeurs tot vier in het weekend. We doen unieke acties en we zorgen ervoor dat onze chauffeurs vriendelijk zijn. Dat is een belangrijk onderdeel van de service. Veel positieve opmerkingen gaan net over de vriendelijke levering. ‘Goede avond mevrouw, meneer. Dank u wel voor de bestelling’: dat maakt meteen een groot verschil.”

Extra zaakvoerder

Ondertussen is de takeaway goed voor 70 procent van de omzet van de frituur. “Je ziet dat mensen veel sneller online bestellen. Op een gewone middag hebben we bijvoorbeeld 12 leveringen aan huis en zes mensen die langskomen. Dat zijn vaak mensen die op een bureau werken en die ondertussen gewoon verder kunnen werken terwijl ze wachten op het eten.”

Vijf jaar geleden is Chrissy De Reuse mee aan boord gekomen als extra zaakvoerder in de zaak. “Het werd gewoon te druk om het allemaal alleen te doen. Je kan enkel een goede service garanderen als er altijd een verantwoordelijke aanwezig is. We kunnen nu afwisselen. Daardoor kan ik ook weer met concerten bezig zijn. Het is een ideale combinatie om te doen wat ik graag doe.”

Niko was lange tijd actief in de politiek, maar ziet het niet meer zitten om zich kandidaat te stellen. “Als ik weer in de politiek stap, zou ik weer moeten kiezen en ofwel de frituur of de concerten stopzetten. Er zijn nog altijd mensen die aan mijn mouw trekken, maar ik moet een keuze maken. De frituur loopt goed en er komen heel wat mensen naar de concerten die ik organiseer.”

The post Oostendse frituur Hazegras wint award van takeaway.com voor beste frituur van België is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stefaan en Mie stellen tuin in Aarsele voor het eerst open voor publiek: “Buren en vrienden kunnen nu zien wat er achter die haag ligt”

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni vindt een nieuwe editie plaats van Open Tuinen. Die dag kan je in heel Vlaanderen de mooiste tuinen gaan bekijken. Meer dan 140 plekken zetten de poort open. Een van die enthousiastelingen zijn Stefaan Verhulst en Mie Van Ryckeghem uit Aarsele. Zij doen voor het eerst mee en pakken meteen uit met enkele

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

“Ik had diarree en legde daarom mijn GSM weg”: geen straf voor voyeur (35) die dames filmt in toiletten, wel vijf jaar burgerrechten kwijt

Een 35-jarige man uit Nieuwpoort die verschillende dames stiekem heeft gefilmd in toiletten op het strand van Nieuwpoort en Koksijde is schuldig bevonden door de rechter. De man krijgt evenwel geen straf, maar de gunst van de opschorting. Hij is wel voor 5 jaar zijn burgerrechten kwijt en moet één slachtoffer 1.000 euro schadevergoeding betalen. “Het was een bijzonder vies

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Peuter verdrinkt in zwembad in de tuin: broertje van vier sloeg alarm, maar tevergeefs

Twee dagen nog vocht het peutertje voor zijn leven, maar uiteindelijk kon geen hulp meer baten. Een jongetje van net geen twee jaar is gestorven nadat het thuis in het zwembad is beland in Zandvoorde (Oostende). Dat gebeurde zaterdagmiddag. Buren reanimeerden hem nog, maar hij stierf uiteindelijk maandagmorgen in het ziekenhuis. Alles wijst op een tragisch ongeval. “Maar de precieze

Lees meer »

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

Brugge gaststad van WK YOU.FO

De nieuwe, misschien toekomstige olympische sport YOU.FO probeert in ons land voet aan de grond te krijgen. Het is een kruising tussen lacrosse en ultimate frisbee. Wie er kennis wil mee maken kan zondag 30 juni naar ’t Zand in Brugge. Daar wordt het wereldkampioenschap georganiseerd.
The post Brugge gaststad van WK YOU.FO appeared first on KW.be.

Lees meer »