Na problemen met lijnbussen stuurt Moorslede motie naar Vlaamse regering: “Neem de klachten van de mensen ernstig”

De gemeenteraad van Moorslede keurde donderdagavond unaniem een motie goed over de aanhoudende problemen met het busvervoer op haar grondgebied. Sedert de invoering begin januari van het nieuw vervoersplan van De Lijn zijn er heel wat klachten van busreizigers, vooral van scholieren en hun ouders.

De motie wordt verstuurd aan de Vlaams Minister President Jan Jambon (N-VA), de Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD), de partijvoorzitters van de verschillende fracties van het Vlaams Parlement en de regiomanager van De Lijn. Dat ook de partijvoorzitters de motie gaan krijgen, is op voorstel van fractieleider Ward Gillis (PRO). “Zo dragen we de boodschap over aan de nieuwe Vlaamse regering”, zegt hij.

Met oplossing komen

De gemeenteraad vraagt al wie de motie ontvangt om de vele klachten van busreizigers ernstig te nemen, te onderzoeken en hierover met een concrete en structurele oplossing op korte termijn terug te koppelen naar de gemeente Moorslede. De gemeenteraad vraagt de huidige en de toekomstige Vlaamse regering om het huidig aanbod van De Lijn dringend te evalueren en waar nodig in te grijpen.

Het nieuw vervoerplan van de Vlaamse vervoersmaatschappij kwam al op veel gemeenteraden ter sprake. Ook een paar keer in Moorslede. Tijdens de gemeenteraad van februari deed de fractie PRO een voorstel om op de eerstvolgende gemeenteraad een motie ter goedkeuring voor te leggen. Het schepencollege ging in op deze vraag.

De fractie PRO somde de diverse problemen op. “De lijn Roeselare-Menen via Moorslede en Dadizele (lijn 55) werd afgeschaft”, klinkt het. “Deze lijn zorgde voor een vlotte verbinding tussen de twee deelgemeenten Moorslede en Dadizele, om het uur tijdens het schooljaar en om de twee uur tijdens het weekend en schoolvakanties.”

“Overdag zijn er geen busverbindingen meer tussen de twee deelkernen van onze gemeente”

“Ter compensatie voor het schoolverkeer is er nu een nieuwe functionele lijn die zich beperkt tot enkele ritten ’s morgens en ’s avonds tijdens de spits op schooldagen. Dit zorgt ervoor dat er overdag geen busverbindingen meer zijn tussen de twee deelkernen van onze gemeente.”

“Op de lijn Ieper-Roeselare (lijn 90-902-908) wordt vastgesteld dat in de ochtenduren de capaciteit van de bussen onvoldoende is om alle schoolgaande jongeren op tijd naar school te vervoeren. Overvolle bussen rijden voorziene haltes voorbij zodat deze jongeren genoodzaakt zijn om latere bussen te nemen, waarbij ze systematisch te laat op school aankomen. Er zijn hieromtrent al heel wat klachten bij het lokaal bestuur Moorslede en De Lijn binnengekomen, maar de aangereikte oplossingen zijn niet voldoende om de problemen te verhelpen.”

Meer middelen

De gemeenteraad vraagt aan de toekomstige Vlaamse regering ook om bijkomende financiële middelen te voorzien om het openbaar vervoer van De Lijn in de landelijke gemeenten terug te versterken.

Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) vroeg de fractie Visie om contact op te nemen met het kabinet Lydia Peeters. “We gaan dat alvast doen met onze vertegenwoordigers van N-VA in Brussel”, liet Hovaere horen.

The post Na problemen met lijnbussen stuurt Moorslede motie naar Vlaamse regering: “Neem de klachten van de mensen ernstig” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo

Yves Ngabu (35) bokst zaterdag voor de wereldtitel… in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Het is zijn eerste kamp voor ‘eigen publiek’ sinds de Roeselarenaar met een Congolese licentie bokst. En dat eigen publiek, dat mag je best letterlijk nemen: “Er zijn 80 plaatsen gereserveerd voor mijn familie.”
The post Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo appeared first on

Lees meer »

Na ziekte van haar vader koestert Kim Van Oncen haar gezinsgeluk: “Misschien moeten we maar eens werk maken van die trouw”

“Papa moest na zijn coma alles opnieuw leren: spreken, slikken, stappen, schrijven…” Het was een emotioneel jaar voor Kim Van Oncen. Ze stopte ook met de ochtendshow op Radio2 omdat het naar eigen zeggen moeilijk te combineren was met haar gezin. Of was het toch omdat de luistercijfers tegenvielen? Daarop reageert de actrice/presentatrice in ‘Story’.

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »