Ingrid Verhelst (64), Krak van Kortrijk en deelneemster ‘Restaurant Misverstand’ overleden

Op vrijdag 22 maart overleed Ingrid Verhelst (64) nadat ze koos voor euthanasie door haar jongdementie. Vorig jaar deed ze mee aan de opnames voor tv-programma ‘Restaurant Misverstand’ en in januari nog werd Ingrid uitgeroepen tot Krak van Kortrijk. Ze probeerde tot de laatste dag alles uit het leven te halen en wilde ook het zware thema van jongdementie bespreekbaar maken.

Voor Ingrid Verhelst (64) stond de keuze voor euthanasie al vast sinds 2018. Twee jaar daarvoor kreeg ze te horen dat ze jongdementie had. Het was voor Ingrid zeker niet gemakkelijk, want in 2017 moest ze ook afscheid nemen van haar man, die stierf aan slokdarmkanker. Maar toch probeerde ze positief te blijven.

Omdat een wilsverklaring met vraag om euthanasie niet telt bij vergevorderde dementie nam Ingrid de beslissing om dit jaar voor euthanasie te gaan en uit het leven te stappen. Vandaag kwam dan ook het trieste nieuws dat Ingrid overleden is. (Lees verder onder de Facebookpost)

Ingrid deed tot de laatste dagen haar best om alles uit haar leven te halen. Vorig jaar nam ze deel aan de opnames voor het VRT1 programma over dementie ‘Restaurant Misverstand’. In januari werd Ingrid nog uitgeroepen door de Krant van West-Vlaanderen en de lezers tot Krak van Kortrijk voor haar vele inzet om jongdementie bespreekbaar te maken. Begin februari trok Ingrid nog met vriendinnen op reis naar Portugal.

Ze hield ook al een feestje om iedereen te bedanken die haar gesteund heeft in de voorbije zeven jaren. “Wees niet verdrietig en laat mijn afscheid een feest worden, een viering van het leven aan de begin van de lente”, vertelde ze nog. Een begin van een nieuw seizoen dat ze net op haar laatste dag nog mocht meemaken.

Het ventiel

Ingrid was de laatste tijd ook ambassadeur van Het Ventiel, een project voor mensen met jongdementie. “Ingrid is voor velen het voorbeeld. Always look on the bright side of life, is haar motto. De boodschap die ze meegeeft aan de andere Ventielers: laat los, aanvaard en geniet van alles wat op je pad komt. Grijp alle kansen die zich voordoen. Op die manier maak je het makkelijker en leuker voor jezelf én voor de mensen om je heen”, zegt Gudrun Callewaert, oprichter van ‘Het Ventiel’.

The post Ingrid Verhelst (64), Krak van Kortrijk en deelneemster ‘Restaurant Misverstand’ overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Problemen op Brusselse metrolijnen 1 en 5 na nachtelijke werken

Het metroverkeer op de lijnen 1 en 5 in Brussel tussen Centraal Station en Kunst-Wet is sinds dinsdagochtend vroeg ontregeld, waardoor het woon-werkverkeer in volle ochtendspits moeizaam verloopt. Na nachtelijke werken zijn er technische problemen opgedoken, zo is vernomen van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB.

Lees meer »

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »

Reconstructie van moord op Maria duurt twee uur, toch blijven er onduidelijkheden: “Enkele cruciale elementen van die fatale nacht herinnert Ali zich niet”

De Mechelse onderzoeksrechter heeft maandag een reconstructie gehouden van de moord op de 43-jarige Maria G. Zij werd in haar appartement in Beerzel met messteken om het leven gebracht door haar echtgenoot Ali G. (62). De man reageerde emotioneel tijdens de reconstructie en hij herinnerde zich ook niet alles van die fatale nacht.

Lees meer »

Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen

De bushalte op het Rameplein in Tielt, die sinds de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan niet meer bediend wordt door De Lijn, zal half augustus plaats ruimen voor een kleine nieuwe openbare groenzone. Ook elders in de stad staan enkele onthardingsprojecten gepland.
The post Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Juwelier Filip (56) na zes jaar vrijgesproken voor doodschieten van vluchtende overvaller: “Hij handelde uit een macht waaraan hij niet kon weerstaan”

Zes jaar geleden schoot hij in shock een vluchtende overvaller neer die voor een half miljoen euro aan juwelen had gestolen. Vandaag werd de Gentse juwelier Filip Moens (56) door het hof van beroep in Gent vrijgesproken. De juwelier reageert in een eerste korte reactie opgelucht. “Maar eigenlijk zijn er in deze zaak alleen maar verliezers.”

Lees meer »

Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op 500 deelnemers”

Corona, eendenkroos en vorig jaar blauwalg zorgden ervoor dat Damme-Brugge sedert 2019 niet kon plaatsvinden. Voor dit jaar koos de Brugse Zwemkring (BZK) voor een datum eerder op het seizoen. Zondag 30 juni is het zover met als nieuwigheid de zwemwedstrijd over een afstand van één kilometer.
The post Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt met bravoure zijn IBO-wereldtitel; tegenstander Martinez geeft er in zevende ronde de brui aan

Yves Ngabu (35) heeft met verve zjin IBO-wereldtitel bij de cruisergewichten verdedigd, uitdager Kevin Martinez (24) was in de zesde ronde tegen het canvas gegaan en besloot niet meer aan te treden in de zevende ronde. De juryleden kenden alle drie het maximum van de punten toe aan de Roeselarenaar, al was dat door de opgave van Martinez nog van

Lees meer »

Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ bijna direct: vier maanden cel voor twee onbetaalde etentjes in Oostende

Nadine W. (54) bracht in totaal 2,5 jaar achter de tralies door voor talloze feiten van tafelschuimerij. In maart herwon ze haar vrijheid, maar al snel herviel ze in haar oude gewoontes. Dat levert haar nu opnieuw vier maanden cel op.
The post Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ bijna direct: vier maanden cel voor twee onbetaalde

Lees meer »

“Succesvolle formule voortzetten”: 58ste Sint-Pieterfestival in Kuurne wordt een feest voor iedereen

Het Koninklijk Feestcomité Sint-Pieter maakt zich op voor een weekend vol feest. Woensdag 26 juni worden de feestelijkheden op gang getrokken met het eerste deel van de 14de Sint-Pieterskoersen voor nieuwelingen U17. Vanaf vrijdag 28 juni worden de feestelijkheden in Kuurne voortgezet en wordt ook op zoek gegaan naar een nieuw Poorterspaar. Wie dat wordt weten we zaterdagavond nadat zowel

Lees meer »

De Coninckplein stukje groener, aanplanting Moermanpark is voor dit najaar

De voorbije weken werden er vergroeningswerken uitgevoerd op het De Coninckplein. Zo’n 1.600 vierkante meter tegels werden gewipt en maakten plaats voor groen. “We moesten ingrijpen, want de wortels van de bomen duwden de tegels omhoog”, aldus schepen van Groen Michèle Hostekint (Vooruit).
The post De Coninckplein stukje groener, aanplanting Moermanpark is voor dit najaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »