Fastned opent zijn grootste elektrisch laadstation in Knokke-Heist

Het Europese snellaadbedrijf Fastned heeft een nieuw laadstation aan de Natiënlaan in de Knokke-Heistse deelgemeente Westkapelle geopend. Het is het grootste laadstation van Fastned in België tot nu toe en beschikt over laders met een vermogen van 400 kW.

Het nieuwe laadstation – het 28ste van Fastned in België – bevindt zich langs de Natiënlaan, ter hoogte van het bedrijvenpark ‘t Walletje nabij het Belfius Basecamp van Club Brugge in Westkapelle, op een terrein van AGSO, het stadsontwikkelingsbedrijf van Knokke-Heist.

Twaalf laadpunten

De nieuwe infrastructuur bestaat uit twaalf laadpunten met een maximale capaciteit van 400 kW. Westkapelle heeft daarmee voorlopig het grootste snellaadstation van Fastned in België. Chauffeurs kunnen er hun wagen opladen met groene stroom van zon en wind.

Het station is herkenbaar aan het voor Fastned typische gele dak bedekt met zonnepanelen. De krachtige snelladers in het station kunnen tot 100 kilometer range toevoegen in slechts drie minuten, op voorwaarde dat de auto zo’n snelheid ondersteunt.

Extra voorzieningen

Het snellaadstation wordt in het najaar van 2024 uitgebreid met extra voorzieningen zoals een toilet en een koffieautomaat om de klantbeleving tijdens het laden te verbeteren.

Tijdens de werken aan de Natiënlaan kunnen elektrische rijders het station bereiken via de Kalvekeetdijk. Daarna wordt het station vlotter bereikbaar via de kruispunt met de Kragendijk, dat momenteel in aanleg is.

Ook burgemeester Jan Morbee was aanwezig om het nieuw laadstation officieel te openen. “Het gemeentebestuur engageert zich om tegen 2030 per 100 inwoners circa 1,5 laadpunt op het grondgebied te voorzien. Dit komt neer op zo’n 495 laadpunten in onze badplaats.

Energie- en klimaatpact

“Het bestuur ambieert een toegankelijke laadpaal om de 250 meter voor burgers die niet op eigen terrein kunnen laden. Er werden recent reeds 40 nieuwe actieve publieke laadpalen (of 80 laadpunten) geplaatst in onze gemeente. 30 laadpalen (of 60 laadpunten) staan voor de komende maanden op de planning”, zei burgemeester Jan Morbee (GBL).

Het snellaadstation van Fastned maakt de puzzel compleet. Op deze manier maakt Knokke-Heist in versneld tempo zijn ambities waar wat betreft het lokale energie- en klimaatpact van 2030.”

The post Fastned opent zijn grootste elektrisch laadstation in Knokke-Heist is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Dé place to be voor Belgische fans tijdens de Spelen in Parijs”, maar hoe gaat het er écht aan toe in het Belgium House? Onze reporter zocht het uit

Toen Remco Evenepoel gisteravond ‘Waar is dat feestje?’ schreeuwde, antwoordden enkele honderden mensen luidkeels. Maar wie zijn de mensen in het Belgium House? Hoeveel kost een ticket om er binnen te geraken, en wat krijg je in ruil voor je centen? Onze reporter zocht het ter plekke uit. “6 euro voor een half gevulde plastic beker bier, zonder één olympiër

Lees meer »

Dieven veroorzaken immense ravage in café De Klokke in Ooigem terwijl uitbaatster op vakantie is

Terwijl uitbaatster Viviane Cecat (53) van een welverdiende vakantie geniet, hebben inbrekers haar café De Klokke volledig overhoopgehaald. Ze namen onder meer een kluis met cash geld en juwelen mee. “Ik probeer nog het beste te maken van mijn vakantie maar het is erg emotioneel”, zegt Viviane.
The post Dieven veroorzaken immense ravage in café De Klokke in Ooigem

Lees meer »

Alle investeringen ten spijt: waarom een olympische tijdritmedaille geen evidentie wordt voor Lotte Kopecky

De eerste Belgische medaillehoop op de Olympische Spelen rust zaterdagnamiddag op de sterke schouders van Lotte Kopecky (28). In de individuele tijdrit, weliswaar de minst evidente van haar drie afspraken. Haar ploegleider en een voormalige Belgische topper tegen de klok over de tijdrijdster in de wereldkampioene op de weg: “Het wordt een serieuze opdracht voor Lotte.”

Lees meer »

Alzheimermedicijn krijgt geen groen licht van Europese waakhond

Het Alzheimermedicijn Leqembi van farmabedrijven Eisai en Biogen heeft geen groen licht gekregen van de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA. Dat heeft het EMA vrijdag meegedeeld. Het medicijn waarvan bewezen is dat het de opmars van de ziekte afremt, kreeg eerder wel een positief advies in de Verenigde Staten.

Lees meer »

“Onverwachte groepering” eist aanval op Frans spoorwegnet op: “Olympische Spelen zijn gigantische vertoning van onderdrukking”

Verschillende Franse en buitenlandse media hebben zaterdag een e-mail ontvangen waarin de aanvallen op het Franse spoorwegnet van vrijdagochtend worden opgeëist. Dat bevestigen bronnen bij het dossier aan het Franse persagentschap AFP. De mail werd volgens Le Parisien verstuurd vanop een beveiligd platform dat in het verleden wel vaker door radicaal-links werd gebruikt. Volgens bronnen bij het onderzoek is er

Lees meer »

EXCLUSIEF. In het spoor van Viktor Verhulst op Tomorrowland: “Eerste single krijgt vorm, er is zelfs interesse uit Amerika”

De Chinezen filmden de volle zestig minuten. De Mexicanen zweetten alsof hun leven ervan afhing. Viktor Verhulst (29) wordt over drie dagen 30 en trakteerde Tomorrowland alvast op een rondje. Zijn eerste soloset in Boom – na proefdraaien in Dubai, Ibiza en Saint-Tropez – en gesmaakt door 6.000 fans. Onze festivalreporter week niet van zijn zijde en volgde hem de

Lees meer »

Onze reporter wordt in 10 dagen reservist in het Belgisch leger: “Om te slagen, moet ik weten dat een auto géén groente is”

Georges Louis Bouchez, partijvoorzitter van MR, is de bekendste reservist van het Belgisch leger. Hij slaagde in zijn toelatingsproeven nadat hij in het VTM-programma ‘Special Forces’ was afgegaan als een gieter. Onze reporter Kasper Goossens weet hoe dat kan. Ook hij mag zich sinds kort reservist noemen. In juni volgde hij met succes een tiendaagse opleiding bij Defensie, en erg

Lees meer »

Doek valt definitief over racismezaak Conner Rousseau: geen beroep tegen onontvankelijke dagvaarding

In de zaak van de racistische uitspraken over de Romagemeenschap op café in Sint-Niklaas is er geen beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Dendermondse correctionele rechtbank, die de rechtstreekse dagvaarding van Conner Rousseau door de Roma-vzw Kham onontvankelijk had verklaard. Daardoor is het doek definitief gevallen over de racismezaak, waarin Rousseau de maatregelen die hij opgelegd kreeg goed heeft

Lees meer »