“Eind juni openen we ons tweede restaurant”: chef-kok Timon Michiels (26) nu ook aandeelhouder van sterrenzaak Carcasse

Sterrenzaak Carcasse – dat het vlees van Dierendonck recht uit de slagerij op je bord brengt – is volop bezig met de uitbouw van de toekomst. De tweede vestiging in Knokke-Heist opent eind juni de deuren en intussen is chef-kok Timon Michiels ook aandeelhouder geworden. “Ik ben Hendrik en Evelyne heel dankbaar dat ik me verder kan ontplooien”, zegt Timon.

“In mijn kindertijd kwamen we met onze familie al vaak naar de kust. Koksijde is altijd een tweede thuis geweest”, zegt Timon Michiels (26), die uit Gent afkomstig is. “Als vijfjarige ging ik al achter een schelletje naar Dierendonck en ik nam op zondagavond nog een potje preparé mee voor maandag op school. Het werd een vaste traditie voor ons gezin toen we aan de kust verbleven.”

Michelinster

Timon volgde zijn opleiding aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde en Ecole Hôtelière de Lausanne. Daarna werkte hij als chef op de Belgische ambassade in Washington en kookte in sterrenzaken als Hof van Cleve en Le Louis XV van Alain Ducasse in Monaco. “Begin 2021 ben ik gestart bij Carcasse en al snel mochten we onze eerste Michelinster in ontvangst nemen. Intussen telt Carcasse twee koksmutsen en 14,5 op 20 bij Gault & Millau. We staan ook vierde in de World’s Best Steak Restaurants en eerste uit Continental Europe. Dat opende internationaal ook enkele deuren. De voorbije jaren ben ik binnen de Dierendonck-familie gegroeid als chef en als persoon. Nu kan ik ook met trots aankondigen dat ik als mede-vennoot het verhaal van Carcasse verder kan schrijven. Ik ben Hendrik en Evelyne heel dankbaar dat ik me verder kan ontplooien.”

Complementair

“Hendrik als ervaren slager en ik als jonge chef zijn heel complementair. We zeggen altijd dat één en één drie is. De komende jaren willen we verder groeien en in die optiek kijken we reikhalzend uit naar de tweede Carcasse in Knokke-Heist. Op donderdag 27 juni openen de deuren en eind april zetten we de reservaties open. We zijn klaar om er ook daar een lap op te geven”, aldus nog Timon, die dit jaar ook genomineerd was voor Krak van Koksijde. (API)

Meer info: carcasse.be – +32 58 51 72 49 – [email protected] – H. Christiaenlaan 5, 8670 Koksijde

The post “Eind juni openen we ons tweede restaurant”: chef-kok Timon Michiels (26) nu ook aandeelhouder van sterrenzaak Carcasse is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vader en zoon fietsen naar de Eiffeltoren ten voordele van TeGek?! “Vorig jaar tekenden zo’n 120 mensen in op onze ontbijtactie”

Tour de Baguette is de naam van het project dat Piet Santy (net 40 geworden) en zoon Fenne (11) uit Rollegem hebben uitgetekend. Ze koppelen het aan een goed doel, door Fenne gekozen. Als beloning wacht hen een warm gevoel, de Olympische Spelen en… gaan ze op zoek naar het lekkerste stokbrood van Frankrijk.
The post Vader en zoon

Lees meer »

Batjes baden in Flower Power

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni vinden de Torhoutse Batjes plaats. Net als in 2017 staan ze in het teken van Flower Power. Ze vallen uitzonderlijk niet samen met de wandel- en loophappening Nacht van Vlaanderen, die pas op vrijdag 21 juni voorzien is.
The post Batjes baden in Flower Power appeared first on KW.be.

Lees meer »

School in Blankenberge verbiedt gsm voor leerlingen van de eerste graad

De leerlingen van het 1e en 2e middelbaar van het Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge mogen vanaf volgend schooljaar geen gsm meer gebruiken op school. Opvallend, de leerlingen van de 2e en 3e graad mogen hun gsm wél nog gebruiken op school. De school neemt die beslissing omdat gsm-gebruik de sociale ontwikkeling van kinderen tussen 12 en 14 jaar te

Lees meer »

Onthaalmoeder (45) uit Waregem die vijf maanden oude baby dooreen schudde moet anderhalf jaar naar de gevangenis

De Waregemse kinderverzorgster G.S. (45) is ook in beroep veroordeeld tot 18 maanden cel voor het dooreenschudden van een vijf maanden oude baby. “Het is voor het hof duidelijk dat de beklaagde A. bewust hardhandig heeft geschud.”
The post Onthaalmoeder (45) uit Waregem die vijf maanden oude baby dooreen schudde moet anderhalf jaar naar de gevangenis appeared first on

Lees meer »

Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw”

Een politieke verrassing van formaat in Wervik: gewezen gemeenteraadsvoorzitter en gewezen schepen Philippe Deleu (toen N-VA) uit de Nieuwstraat staat de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de lijst van… Vooruit, de partij van burgemeester Youro Casier.
The post Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw ‘bedelt’ bij tafeltje op terras van restaurant, 10 minuten later merkt Isolde (21) dat haar smartphone weg is

De Amsterdamse Isolde Stephens (21) zat midden juni gezellig te eten op het terras van een restaurant in het Londense Covent Garden, toen zij en haar nicht plots benaderd werden door een vrouw, een ‘bedelaarster’. Ze vroeg het Nederlandse duo om wat eten, maar slofte enkele seconden later alweer weg. “Ik stond er niet meer bij stil tot ik tien

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »