Boerenrock Kortenaken en Lo for life in Scherpenheuvel gaan samenwerken

Boerenrock in Kortenaken en Lo for life in Scherpenheuvel, twee zomerfestivals in het Hageland willen beter samenwerken. Om een evenement te organiseren moet je aan steeds meer regels voldoen en het wordt ook moeilijk om helpers te vinden. Daarom gaan ze van elkaar leren en elkaar helpen. 

Meer krantenkoppen in België

“Surreëel en oneerlijk”: Spaanse atlete Congost speelt paralympische medaille kwijt door dramatisch moment op 10 meter van marathonfinish

Drama, gisteren, op de slotdag van de Paralympische Spelen. De Spaanse Elena Congost (36) werd derde op de marathon (T12), maar door een ‘foutje’ op tien meter van de meet speelde ze haar bronzen medaille nog kwijt. De gids van de slechtziende loopster kreeg krampen en viel bijna, waarna ze in een poging om te helpen het touwtje even loste

Lees meer »

Koppel dat hoteldrama in Duitsland overleefde, beleeft tweede wonder: “Vijf minuten voor instorting vertelde ik Mark dat ik zwanger was”

Het waren beelden die exact een maand geleden zo naar de keel grepen: een Nederlands peutertje (2) en zijn jonge mama (23) die na 10 uur levend van onder het puin van een ingestort hotel in Duitsland werden gehaald. Ze hadden het wonderwel gered dankzij een deur die op hen was gevallen. Later werd ook vader Mark (26) vanonder het

Lees meer »

Honderden leerlingen krijgen plots mail dat ze deze week niet meer naar school hoeven wegens “praktisch probleem”

Voor leerlingen van de tweede en derde graad van het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) gaat de eerste schoolweek de mist in. Zij kregen woensdagnacht een mail dat er donderdag en vrijdag geen les zou zijn, omdat de lessenroosters niet klaar zijn. “Interne conflicten tussen leerkrachten en directie worden uitgevochten op de rug van onze kinderen”, klinkt het bij verongelijkte ouders.

Lees meer »

Zorginstellingen weigeren patiënten van het Antwerps forensisch psychiatrisch centrum: “Telkens wordt deur voor je neus dichtgegooid”

Ruim een kwart van de 182 patiënten in het Antwerps forensisch psychiatrisch centrum (FPC) is klaar om door te stromen naar een andere instelling, maar vindt moeilijk een plaats. Ze worden geregeld door de vervolginstelling geweigerd of belanden op een wachtlijst. Enkele patiënten getuigen daarover bij VRT NWS. "Ik ben hier al 3 jaar, doe wat ik moet doen en

Lees meer »

ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor

De verkiezingscampagne raakt doorheen het land stilaan op kruissnelheid, met zowat alle partijen die hun lijsten bekend hebben gemaakt. In Komen-Waasten was het de beurt aan ACTION, die meteen duidelijke taal spreekt. “6 jaar geleden werd onze plaats afgenomen, in oktober draaien we de rollen om!”
The post ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor appeared first on

Lees meer »

Mathis Moeykens (13) wint twee ponywedstrijden

De belangrijkste dag van de paardenwedstrijden in Waregem zal de 13-jarige Mathis Moeykens uit Ingelmunster niet vlug vergeten, want hij won twee ponywedstrijden.
The post Mathis Moeykens (13) wint twee ponywedstrijden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sarah Declercq (20) is de jongste CD&V-kandidaat in Pittem: “Ik zal me vooral focussen op jongeren”

Eind augustus maakte CD&V Pittem zijn kandidaten bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Het viel meteen op dat de partij duidelijk inzet op verjonging, waarbij de naam van Sarah Declercq (20) in het oog sprong.
The post Sarah Declercq (20) is de jongste CD&V-kandidaat in Pittem: “Ik zal me vooral focussen op jongeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

Containerklassen voor Technisch Instituut Sint-Vincentius op site voormalige meubelfabriek in Torhout

Op het domein van de voormalige meubelfabriek Thor aan de Industrielaan werden zopas tien containerklassen geplaatst die in hoofdzaak bestemd zijn voor de leerlingen van het Technisch Instituut Sint-Vincentius (Sivi) van de Scholengroep Sint-Rembert. Sivi, dat liefst 150 leerlingen meer telt dan vorig schooljaar, kampt momenteel op de eigen campus met plaatsgebrek.
The post Containerklassen voor Technisch Instituut Sint-Vincentius

Lees meer »