Agent opgepakt na fatale schietpartij Lodelinsart blijft in voorhechtenis

De politieagent van de drugsafdeling in Charleroi die wordt beschuldigd van bendevorming en gelinkt wordt met het onderzoek dat leidde tot de huiszoeking maandagochtend in Lodelinsart, blijft in voorlopige hechtenis. Dat besliste de raadkamer van Charleroi vrijdag.

 

Meer krantenkoppen in België

China lanceert satellieten voor wereldwijde communicatie

Geespace, een dochterbedrijf van het Chinese autoconcern Geely, heeft vrijdag bekendgemaakt dat het opnieuw tien satellieten gelanceerd heeft. De satellieten zijn onderdeel van een constellatie die beschreven wordt als de Chinese tegenhanger van Starlink van het Amerikaanse bedrijf SpaceX van Elon Musk.

Lees meer »

Drie nieuwe looptrajecten van 2, 3 en 12 kilometer feestelijk ingelopen

Met de steun van Sport Vlaanderen zijn er drie nieuwe loopomlopen uitgestippeld van naar keuze 2, 3 of 12 kilometer. Ze werden officieel geopend op het stedelijke sportstadion Benny Vansteelant. Elk van de drie start aan de ingang van het sportcomplex ter hoogte van het stadspark. De twee korte omlopen zijn beide bewegwijzerd, het lange
The post Drie nieuwe

Lees meer »

Marino (45) kroont zich in E-Bike tot wereldkampioen downhill: “Mijn fiets staat helemaal op punt”

E-bike wordt beschouwd als een van de jongste disciplines in de motorsport. In deze variant tussen motorcross en mountainbike werd Marino Roets onlangs wereldkampioen downhill en probeert hij straks voor de vierde keer op rij Belgisch kampioen te worden in de categorie EX2.
The post Marino (45) kroont zich in E-Bike tot wereldkampioen downhill: “Mijn fiets staat helemaal op

Lees meer »

“Nieuwe klap in gezicht familie”: Oostkerkenaar Jamy (25) in beroep mee verantwoordelijk gesteld voor eigen dood

Bijna vier jaar nadat Oostkerkenaar Jamy Destickere (25) om het leven kwam bij een motorongeval in Dudzele, krijgt zijn familie opnieuw een bittere pil te slikken. In beroep oordeelde de rechtbank dat de jongeman mee verantwoordelijk is voor de fatale aanrijding met een bejaarde fietser. De politierechter had de nu 83-jarige man nog volledig aansprakelijk gesteld. “Maar als het slachtoffer

Lees meer »