Truitjesrevolutie: Duitse voetbalbond kiest na 70 jaar Adidas voor Nike

 

Een revolutie wenkt bij de Duitse voetbalbond (DFB). Vanaf 2027 kiest die voor Nike in plaats van Adidas voor de uitrusting van de nationale ploegen, maakte de DFB donderdag bekend. De beslissing komt als een shock voor het Duitse sportmerk Adidas dat meer dan 70 jaar de truitjes leverde.

 

Meer krantenkoppen in België

Katholieke kerk zit samen met (West-Vlaamse) slachtoffers van seksueel misbruik: enkele zullen paus mogen ontmoeten

Vandaag kwamen vertegenwoordigers van de katholieke kerk samen met 34 slachtoffers van seksueel misbruik binnen de kerk. Tijdens het overleg werd besproken wie van hen de paus zal mogen ontmoeten tijdens zijn bezoek aan ons land eind september, maar er is nog geen beslissing genomen. Onder de slachtoffers zijn er enkele uit West-Vlaanderen.
The post Katholieke kerk zit samen

Lees meer »

“52 leegstaande panden in vijf winkelstraten”: Vooruit Plus klaagt leegstand in Oostendse binnenstad aan

Oppositiepartij Vooruit Plus grijpt de sluiting van de bekende zaken Charcuterie Mazure en Huis Laleman aan om de leegstand in de binnenstad aan te klagen. “Momenteel staan 52 panden in slechts vijf winkelstraten leeg. Oostende kampt bovendien met een tekort aan diversiteit in het aanbod”, zeggen ondernemers Alain Delanghe en Fabrice Goffin. Volgens het Economisch Huis is de leegstand in

Lees meer »

Bert Bolle na eerste zege: “Deugddoend!”

Uiteenlopende emoties bij Bert Bolle (20) na twee thuiskoersen. De wedstrijd voor elites en beloften op kermismaandag leverde hem een eerste zege op. Enkele dagen later was hij in de profkermiskoers net niet attent genoeg.
The post Bert Bolle na eerste zege: “Deugddoend!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

VRT-netmanager Lotte Vermeir had statuut van klokkenluider

Lotte Vermeir, de netmanager van TV1 en VRT Canvas die vorige week is ontslagen, had het statuut van klokkenluider. Dat heeft VRT NWS vernomen uit betrouwbare bron. Als dat zo is, heeft de VRT mogelijk een fout gemaakt door haar vorige week te ontslaan, reageert de christelijke vakbond ACV. De VRT-directie zegt geen weet te hebben van een klokkenluidersmelding door

Lees meer »

Eerste onderzoek vliegtuigramp Brazilië wijst op ijsvorming op vleugels

Een eerste onderzoek naar het ongeluk met een vliegtuig van de Braziliaanse maatschappij Voepass waarbij vorige maand alle 62 inzittenden om het leven kwamen, wijst op mogelijke ijsvorming op de vleugels. Het toestel stortte begin augustus neer bij Vinhedo, een plaats zo’n honderd kilometer van de eindbestemming, luchthaven Guarulhos in São Paulo.

Lees meer »

Zetus maakt werk van betaalbaar wonen in Blankenberge

Woonmaatschappij Zetus renoveerde recent twee woningen in het Boezingepad en brengt deze nu opnieuw in verhuur. De maatschappij komt zo tegemoet aan de nood aan betaalbare huisvesting. “De gerenoveerde woningen voldoen aan alle hedendaagse eisen inzake isolatie, technieken en comfort”, zegt covoorzitter Philip Konings.
The post Zetus maakt werk van betaalbaar wonen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is dit de oudste poes van het land? Isabelle uit Herzele is 24 jaar en zeven maanden oud: “Ze krijgt elke dag voorgesneden rosbief”

Met 24 jaar en zeven maanden op de teller is Isabelle waarschijnlijk oudste kat van België. Het dier komt uit het Gentse dierenasiel en vond een gouden mandje in het Oost-Vlaamse Herzele. “Toen ik jong was wou ik eigenlijk vijf kinderen”, zegt haar baasje Ann Gevens (58). “Door omstandigheden is dat er nooit van gekomen. Voor mij is dit mijn

Lees meer »

KIJK. Knap hakje van Openda, tweeklapper De Bruyne en ongelukkige owngoal: de hoogtepunten uit België-Israël

De Rode Duivels spelen hun eerste wedstrijd in de Nations League tegen Israël. Die match kan u HIER volgen of bekijken op VTM. Hieronder de highlights van de match, het staat 3-1. De Bruyne zette België op voorsprong, maar voor rust was het schrikken bij een ongelukkige owngoal van Castagne. Tielemans en alweer De Bruyne via strafschop zorgden echter voor

Lees meer »