Trude Debouck en Vlamvo A op weg naar tweede plek

Vlamvo Vlamertinge A pakte in tweede nationale A op het veld van Nidak Nieuwkerken A de 15de zege van het seizoen na een spannende tiebreak. Komende zaterdag komt Kruikenburg-Ternat naar de Vlamertingse sporthal.

“De match tegen Nieuwkerken was er een met ups en downs”, zegt kapitein Trude Debouck (21). “Soms liep het vlot en soms aarzelend. Zij staan onderaan het klassement en vechten voor elk punt. Wij moesten na twee vrije weekends weer in ons ritme komen. Uiteindelijk wonnen we de tiebreak met 16-18.”

Nog drie keer thuis

In de resterende vier matchen speelt nummer twee Vlamvo A nog drie keer thuis. “We zijn heel gedreven en zullen alles geven om die tweede plaats binnen te halen. Het wordt echter niet makkelijk, want we hebben nog een zwaar programma. Met onze trouwe en fanatieke supporters wordt het ongetwijfeld nog een mooi seizoenseinde. Zaterdag komt rode lantaarn Kruikenburg-Ternat, een ploeg tegen wie we het vaak moeilijk hebben. Daar haalden we het na een tiebreak. Op de slotspeeldag krijgen we nog Limal-Ottignies over de vloer. Zij verloren dit seizoen nog niet en zullen een terechte kampioen zijn. Hopelijk kunnen we hen alsnog een of meerdere punten afsnoepen.”

Trude komt uit de Madonna en de receptiehoek is sinds dit jaar kapitein van de ploeg waar ze al bijna haar hele carrière speelt. “Vlamvo is een tweede thuis voor mij en bij uitbreiding voor het hele gezin. Mama Heike Rosseel speelde hier vroeger, papa Kris is trainer bij de B-ploeg en zus Lea speelt bij diezelfde B-ploeg in Promo 1. Zus Nelle heeft hier ook nog bij Vlamvo gespeeld en doet nu hockey. Zus Noor heeft een verleden bij Vlamvo en speelt in de hoogste afdeling als libero bij Asterix Avo Beveren”, aldus de studente kinesitherapie aan de UGent die ook volgend seizoen blijft. “Er zoeken een aantal speelsters andere oorden op. We zien later wel met welke ambities we volgend seizoen kunnen starten.”

Zaterdag 23 maart om 19.30 uur: Vlamvo Vlamertinge A Kruikenburg Ternat A.

The post Trude Debouck en Vlamvo A op weg naar tweede plek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Financieel medewerkster (40) pluimt Vives-Hogeschool voor 93.000 euro: “Ik had problemen door verbouwingen thuis”

Een 40-jarige ex-financieel medewerkster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft haar werkgever in vier jaar tijd in totaal 93.618 euro afhandig gemaakt. De vrouw riskeert er een jaar cel voor, maar zal wellicht milder gestraft worden omdat ze meteen alles toegaf aan Vives en nu maandelijks terugbetaalt. “Ik schaam me enorm. We kwamen thuis in financiële problemen door een

Lees meer »

Zoo Antwerpen laat nijlpaard Hermien inslapen, dochter Imani verhuist naar Ierland: “We kunnen haar niet langer laten afzien”

Zoo Antwerpen neemt eind deze maand afscheid van een icoon. De dierentuin besliste om nijlpaard Hermien te laten inslapen. Het dier is hoogbejaard en sukkelt zwaar met haar gezondheid. Haar dochter Imani verhuist dan weer naar Ierland. “Het doet enorm veel pijn, maar het is de beste beslissing voor de dieren”, zegt dierenarts Jonas Spruyt.

Lees meer »

Noël Keersebilck, eredirecteur van Roeselaarse Reo Veiling, overleden

In Roeselare is Noël Keersebilck, de gepensioneerde directeur van de Reo Veiling in Roeselare overleden. Hij was zopas 77 geworden. Hij was doctor in de landbouwwetenschapen en was directeur van de groente- en fruitveiling van 1993 tot 2008 en heeft er zijn stempel gedrukt. Ook op andere domeinen was hij actief, onder meer als voorzitter van de West-Vlaamse maatwerkbedrijven.

Lees meer »

Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde”

2023 werd voor Menen het jaar van Yvonne Serruys. Een unieke tentoonstelling over de vooruitstrevende artieste, bracht meer dan 7.500 bezoekers naar de grensstad. In het verlengde hiervan heeft haar laatste nakomeling 26 kunstwerken aan de stad geschonken.
The post Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Afsluitende burger op Waregem Koerse eindigt met voorwaardelijke celstraf en boete: “Mijn humor werd niet op prijs gesteld”

Een afsluitende burger na Waregem Koerse 2022 levert een 39-jarige man uit Tielt een zure nasmaak op. Voor weerspannigheid tegen een agent veroordeelde de rechter hem tot een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden en een boete van 400 euro.
The post Afsluitende burger op Waregem Koerse eindigt met voorwaardelijke celstraf en boete: “Mijn humor werd niet op prijs gesteld”

Lees meer »

Een ongemakkelijk boek

20:30 Twee schandvlekken uit de recente Russische geschiedenis beginnen met dezelfde letter. En Babyn Jar en Boetsjatsj liggen allebei vlak bij Kiev. Oekraïne dus. In het boek ‘Een ongemakkelijke plek’ verb…

Lees meer »

Politie treft zwaargewonde aan in bestelwagen na ongeval op bouwwerf

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is dinsdagochtend een man zwaargewond geraakt bij een arbeidsongeval op een werf. Collega’s van de man reden eerst met hem rond tot ze in Brussel een politiepatrouille aanspraken, waarna de hulpdiensten het slachtoffer overbrachten naar het ziekenhuis. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West.

Lees meer »

Soncotra Poperinge kijkt uit naar nationaal volleybal

Volleybalclub Soncotra Poperinge hield een ploegvoorstelling in De Lovie. Voorzitter Patrick Schatteman blikt vooruit op het nieuwe seizoen, dat volgende week van start gaat.
The post Soncotra Poperinge kijkt uit naar nationaal volleybal appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Tot op verkiezingsdag zullen onderhandelaars zich bezighouden met van alles behalve het vormen van een regering”

Bart De Wever (N-VA) is opnieuw formateur. Van de koning krijgt hij maar liefst drie weken alvorens hij opnieuw op de koffie moet. Dat betekent dat de federale regering al zeker voor na de lokale verkiezingen is. De onderhandelaars vertellen wel dat ze “constructief” bezig zijn met het vormen van een regering, maar intussen leggen ze zich vooral toe op

Lees meer »