Titel voor Balti Kortrijk Spurs B: “Gretigheid en inzet beloond”

Balti Kortrijk Spurs B verzekerde zich vorig weekend van de titel in Promo 1. De ploeg van Willem Deconinck telt met nog drie speeldagen te gaan een onoverbrugbare kloof van tien punten.

Door het onverwachte verlies van Citivo Gits tegen Rembert Torhout kon Balti Kortrijk Spurs B een week vroeger dan verwacht de kampioenstitel binnenrijven. De manschappen van coach Willem Deconinck deden dat in stijl met een 0-3-zege (22-25, 18-25, 22-25) op het veld van Vkt Torhout. “Toch had ik niet het gevoel dat het gemakkelijk ging”, doet Willem zijn verhaal. “We hebben opnieuw als team gewonnen. Een teamprestatie is de rode draad doorheen dit seizoen. Soms vergeten we dat deze jonge bende amper 21 jaar gemiddeld is. Er is dus nog heel veel groeimarge.”

Bekerfinale

“Juist voor corona waren we met een project gestart en we speelden drie keer kampioen. Dit is toch wel een succesverhaal. We promoveren dus naar Nationale 3 en om een gevestigde waarde te worden, hebben we toch wel wat versterking nodig. Maar laat ons eerst nog de overige drie competitiewedstrijden afwerken en genieten van dit succes. Te beginnen met Rembert Torhout C zaterdag. Op 1 april kunnen we de kers op de taart zetten in de bekerfinale.”

Ook voorzitter Jurgen Demolie was getuige van de kampioenenwedstrijd van zijn tweede ploeg. “Dit is een project van de eerste én tweede ploeg”, vertelt Jurgen. “Dit is een groep dat vorig jaar kreeg af te rekenen met heel wat blessures. Nu bleven ze gespaard en de resultaten mogen er zijn. Zoals ik al eerder zei hebben we met Willem aan het roer de juiste man op de juiste plaats. In zijn tweede jaar als coach promoveren we naar Nationale. Een belangrijke stap met het oog op doorstroming naar eventueel de eerste ploeg. Dit is een heel gemotiveerde groep die soms met dertien op training staat, wetende dat ze met 15 zijn. Al deze jongens gunnen het elkaar. Hun gretigheid en inzet worden nu beloond. Ik denk dat deze groep klaar is voor de stap naar derde. Ze zijn heel matuur voor hun leeftijd.”

Zaterdag 23 maart om 14.30 uur: Rembert Torhout C – Balti Kortrijk Spurs B.

The post Titel voor Balti Kortrijk Spurs B: “Gretigheid en inzet beloond” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vakbonden vormen front in Audi-betoging

Zo’n 5.500 mensen kwamen deze voormiddag samen in Brussel om te betogen naar aanleiding van de nakende sluiting van de Audi-fabriek in Vorst. Onder het motto “De industrie is van ons”, liepen de leden van verschillende vakbonden mee in de nationale staking. “Van het Belgische tot het Europese niveau, de politiek moet ons verdedigen.”

Lees meer »

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Ze laten hier jonge poppemiekes werken. Die dagen de mannen uit, of ze het er nu om doen of niet”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »

‘Bad boy for life’ blijkt pijnlijk correct: hoe invloedrijke rapper Sean ‘Diddy’ Combs een seksueel roofdier werd

Ooit was hij een van de meest invloedrijke muziekmagnaten, maar nu ziet Sean Combs (54) – beter bekend als Diddy – zijn imperium afbrokkelen. De Amerikaanse rapper werd gearresteerd en wordt aangeklaagd voor onder andere sekshandel en afpersing na maandenlang onderzoek door de FBI. Eerder werd hij ook al door een tiental vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik en drogering. Iets

Lees meer »

Kenny getuigt nadat zijn vrouw en drie kinderen crashen voor zijn ogen: “Ik wist niet wat ik ging aantreffen in de auto”

“Alsof de grootste nachtmerrie plaatsvond.” Vlak voor zijn ogen zag Kenny Arys hoe zijn echtgenote en hun drie kinderen met de auto tegen een boom knalden op een rechte baan in het Oost-Vlaamse Aalter. Toen de vrouw op weg naar huis haar hoofd draaide naar de kinderen die kabaal maakten op de achterbank, beging ze een stuurfout. “Ik was opgelucht

Lees meer »

Baby overleden met symptomen die wijzen op shakenbabysyndroom

Op 15 september werd een bijna 4 maanden oude baby opgenomen in het UZ Gent. De artsen schakelden de politie in nadat de baby symptomen vertoonde die wijzen op het shakenbabysyndroom. Op 16 september is de baby in het ziekenhuis overleden.
The post Baby overleden met symptomen die wijzen op shakenbabysyndroom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israël voor het eerst met raket aangevallen vanuit Jemen

Voor het eerst is Israël aangevallen vanuit Jemen. Dat meldt het Israëlische leger. De raket werd tijdig onderschept, maar daar waren naar verluidt verschillende pogingen voor nodig. Er vielen geen gewonden. Het luchtalarm weerklonk in verschillende steden in het centrum van Israël.Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »