Robert neemt afscheid van zijn Porsche-tractoren

Mensen die een boontje hebben voor oldtimers, konden vorig weekend hun hart ophalen aan de unieke en gave collectie Porsche-tractoren van Robert Vandaele (88). Liefst acht exemplaren werden te koop aangeboden, waarvan er uiteindelijk al meteen zes van eigenaar veranderden. “De kopers zijn meestal mensen die al een auto van Porsche hebben en nu ook een tractor wilden.”

“Eigenlijk hebben we heel weinig publiciteit gemaakt voor deze kijk- en verkoopdagen voor mijn unieke collectie”, zegt Robert. “De aankondiging ervoor is alleen verschenen in vakbladen en clubbladen die alleen gelezen worden door echte verzamelaars van oldtimers. Daarmee wilden we een beetje vermijden dat we alleen maar nieuwsgierigen en minder kopers over de vloer zouden krijgen. Uiteindelijk was de opkomst vrij goed. Ik schat dat er een paar honderd bezoekers langskwamen. Ook de verkoop viel best mee, want zes van de acht exemplaren zijn de deur uit en op de twee resterende tractoren is er al een optie. Ik kan alleen maar vaststellen dat de interesse voor oldtimertractoren zeer groot is.”

Lekker rondrijden

Wie koopt in godsnaam zo’n tractor, denk je dan als leek.

“Alle verkochte exemplaren zijn – vreemd genoeg – in het binnenland gebleven. De kopers zijn meestal eigenaars van een Porsche auto, die nu in hun garage ook een Porsche tractor staan hebben. Sommige exemplaren zijn bij echte oldtimersliefhebbers gebleven; die beschikken over een groot pand en kunnen nu op hun domein rondrijden met een Porsche tractor. Ik kan alleen maar bevestigen dat er een grote vraag is naar de twee exemplaren die nog overblijven.”

Hoge leeftijd

“Ik ben nu 88 jaar en zit al nagenoeg mijn hele leven in het oldtimergebeuren. Zo ben ik ook medestichter van de Roeselaarse Oldtimer Club, in 1981. Die club heeft meer dan duizend leden en ik ben altijd heel actief geweest in de club. Met de verkoop van mijn Porsche-collectie is nu een punt gezet achter mijn verzamelwoede en mijn grote liefde voor oldtimers, gezien mijn toch al hoge leeftijd”, zegt Robert. “Ik wil wel nog zeggen dat een deel van de opbrengst van deze verkoop wordt besteed aan een goed doel.” (CLY)

The post Robert neemt afscheid van zijn Porsche-tractoren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dreigingsniveau in België blijft volgens OCAD ernstig: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

KLASSEMENT EN UITSLAGEN TOUR. Campenaerts knap vijfde achter grote kanonnen, Evenepoel doet uitstekende zaak in klassement

Remco Evenepoel pakte z’n allereerste ritzege in de Tour de France. De wereldkampioen tijdrijden zette de snelste tijd neer in Gevrey-Chambertin. Ook Victor Campenaerts maakte indruk, ‘Vocsnor’ eindigde achter de grote kanonnen op een vijfde plek. Knap. In het algemeen klassement verkleinde Evenepoel z’n achterstand op Tadej Pogacar en breidde hij z’n bonus op Jonas Vingegaard uit.

Lees meer »

Nieuw vrijetijdsaanbod voor jongeren in De Lovie vzw: “We willen zorg op maat bieden aan wie er nood aan heeft”

De Lovie vzw is een sociale organisatie actief in heel de Westhoek. Ze ondersteunen kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap, andere beperking of verhoogde kwetsbaarheid. Om tegemoet te komen aan de nood aan vrijetijdsbesteding voor jongeren met ASS of een gedragsproblematiek en voor jongeren met een beperking werd een nieuw aanbod uitgewerkt onder de noemer JokiFun en Tjsakut

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »