Politiezone Vlas en FAVV halen 27 vracht- en bestelwagens uit het verkeer tijdens een controleactie op voedseltransport in Lendelede

Op woensdagvoormiddag 19 maart voerden de verkeerspolitie van politiezone Vlas en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) een gezamenlijke controleactie uit op het vervoer van gekoelde voedingsmiddelen.

De controlepost stond opgesteld op de Rijksweg in Lendelede. Het FAVV controleerde of de vervoerde voedingsmiddelen voldeden aan de wettelijke normen qua hygiëne, verpakking, temperatuur … De verkeerspolitie deed de algemene controles van de bestuurder, de boorddocumenten, het voertuig en de veiligheid van de lading.

Resultaten

Er werden in totaal 27 bestelwagens en vrachtwagens uit het verkeer gehaald. Daarbij legden alle bestuurders een alcoholtest af. Daaruit bleek dat niemand te veel had gedronken. Alle chauffeurs waren ook in orde met de rij- en rusttijden. Er werd wel één lading gekoelde voedingsmiddelen aangetroffen die aan een te hoge temperatuur vervoerd werd, de lading werd in beslag genomen om dan te vernietigen zodat ze niet in de voedselketen terechtkomt. Verder reed één bestuurder met de bestuurderskaart van iemand anders, reed één chauffeur met een container die te ver naar achter uitstak en tot slot reed één bestuurder met een niet gekeurd voertuig.

“Deze controles blijven nodig”

“Het vrachtverkeer op de invalswegen van Kortrijk, Kuurne en Lendelede wordt op periodieke basis gecontroleerd, zowel op het vlak van verkeersveiligheid als op de inhoud en vorm van hun lading, telkens samen met een externe partner, zoals nu het FAVV. De resultaten tonen enerzijds aan dat de meeste bestuurders wel in orde zijn en ook de impact van hun voertuig op het drukke verkeer beseffen. Anderzijds is het duidelijk dat deze controles wel nodig blijven voor sommige bestuurders”, aldus Thomas Detavernier, woordvoerder politiezone Vlas.

The post Politiezone Vlas en FAVV halen 27 vracht- en bestelwagens uit het verkeer tijdens een controleactie op voedseltransport in Lendelede is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (71) uit Kortrijk geeft onderdak aan vakantieliefde uit Thailand… die haar 10.000 euro lichter maakt

Een 47-jarige man uit Leuze-en-Hainaut heeft zich voor de correctionele rechtbank van Veurne moeten verantwoorden voor misbruik van vertrouwen, informaticabedrog en hacking. Een 71-jarige kwetsbare vrouw uit Kortrijk werd ruim 10.000 euro lichter gemaakt. Het openbaar ministerie eiste twee jaar effectieve gevangenisstraf.
The post Vrouw (71) uit Kortrijk geeft onderdak aan vakantieliefde uit Thailand… die haar 10.000 euro lichter

Lees meer »

Tv-maakster Lidewij Nuitten schrijft open brief na ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir: “Hoe kan het in godsnaam dat Frederik Delaplace nog op die stoel zit?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

“Druk, maar niet chaotisch”: banken zien veel belangstelling voor alternatieven staatsbon na vrijkomen van 22 miljard euro

Het is druk bij de banken, nu de 22,5 miljard euro van de staatsbon deze week is vrijgekomen en Belgen op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om dat geld te sparen of te beleggen. Dat blijkt uit een kleine rondvraag. Voor cijfers over hoeveel geld terugvloeit, is het wachten. Een nieuwe staatsbon aan een verlaagde roerende voorheffing is wat de

Lees meer »

129 doden bij ontsnappingspoging in grootste gevangenis van Congo

In de Democratische Republiek Congo zijn bij een poging tot uitbraak in de grootste gevangenis van het land 129 gedetineerden omgekomen. Dat melden de Congolese autoriteiten dinsdag in een officiële balans. Er raakten naar verluidt ook 59 mensen gewond. Verschillende gebouwen, waaronder de griffie, ziekenboeg en voedseldepots, zouden verwoest zijn door een brand.

Lees meer »

Oostende door de lens van fotograaf Andrea Shkreli

‘Licht en leven in Oostende’ is de titel van de foto-expo van Andrea Shkreli in de Nieuwe Gaanderijen. De beelden langs straten, pleinen, dijk en kaaien zien een fotografische kroniek van onze stad tussen 2012 en 2020.
The post Oostende door de lens van fotograaf Andrea Shkreli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf vanmiddag klaart het op: “Zaterdag wordt een topdag met tot 27 graden”

Na het hevige onweer dat gisterenavond en vannacht over het land trok, krijgen we vandaag nog wat naweeën, maar die zouden vanaf de namiddag plaatsmaken voor opklaringen. In het weekend krijgen we opnieuw mooi weer. “Zaterdag wordt een topdag met veel zon en temperaturen tot 27 graden”, aldus onze weerman Frank Duboccage. Zondag wordt er wel opnieuw regen en onweer

Lees meer »

Treinen van kust naar binnenland kunnen weer rechtstreeks rijden tussen Oostende en Gent

Het treinverkeer van de kust naar het binnenland kan weer over het normale traject rijden tussen Oostende en Gent-Sint-Pieters. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel zondag. De treinen moesten sinds kort voor 17 uur een omleiding volgen na schade aan de bovenleiding net voor het station van Beernem, bij Brugge.
The post Treinen van kust naar binnenland kunnen weer rechtstreeks rijden

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland slaat genadeloos terug na Oekraïens offensief. Ziekenhuis en leercentrum gebombardeerd: “Rusland zal hiervoor boeten”

Zeker 41 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Dat meldt president Volodymyr Zelensky, die ook spreekt over minstens 180 gewonden. Het gaat om een van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Van ‘de grootste duiventil’ tot ‘de terugkeer van De Kampioenen’: dit was de zomermercato door de ogen van onze voetbalredactie

De laatste contracten zijn getekend, de foto’s zijn genomen en de aankondigingen zijn gebeurd. De Belgische zomermercato zit er definitief op, done deal! Waar stond de jackpot? Welk land verovert onze competitie? En wie is het ‘lievelingetje’ van de trainer? De voetbalredactie van HLN zorgt voor een eigenzinnig transferoverzicht.

Lees meer »