Politieagent werkonbekwaam na slagen van inbreker in Kortrijk, drie inbrekers opgepakt

Woensdagvoormiddag kon de politie van zone VLAS drie inbrekers op heterdaad betrappen bij een inbraak van een woning in Kortrijk. De inbrekers konden snel opgepakt worden dankzij twee alerte buurtbewoners, die de hulpdiensten verwittigden. Bij de arrestatie verzette een van de drie inbrekers zich hevig, waarbij een agent verwonde. De politieman in kwestie is enkele dagen werkonbekwaam.

Woensdagvoormiddag 20 maart rond 11.25 uur verwittigden twee buurtbewoners de hulpdiensten. Volgens hen zouden er drie verdachte mannen door de Burgemeester Mayeurlaan in Kortrijk wandelen en zouden ze té veel interesse tonen in bepaalde woningen waar er niemand thuis was. Politiezone VLAS stuurde enkele agenten ter plaatse en kon zo drie inbrekers op heterdaad betrappen nadat zij hadden in gebroken in een van de woningen.

Hevig verzet bij arrestatie

Eenmaal de verdachten doorhadden dat ze betrapt waren, probeerden ze weg te vluchten in de omliggende straten. Twee het trio konden zonder veel problemen opgepakt worden, maar het derde individu verzette zich hevig. Hij sloeg daarbij een politieagent. De man in kwestie raakte gewond en is meerdere dagen werkonbekwaam.

De drie inbrekers werden meegenomen naar het politiecommissariaat voor verhoor en verder onderzoek. Volgens de politie gaat het om drie jonge mannen zonder verblijfsdocumenten, die in Frankrijk al gekend zijn voor het plegen van feiten.

The post Politieagent werkonbekwaam na slagen van inbreker in Kortrijk, drie inbrekers opgepakt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Kim Kardashian maakt plots achterwaartse salto op dansvloer

Kim Kardashian (43) was een van de aanwezigen op het 40e verjaardagsfeest van haar zus Khloé Kardashian. Ze stal de show op de dansvloer en trok alle aandacht naar zich toe toen ze salto’s begon te maken. Met behulp van Cade Hudson – manager en goede vriend van zangeres Britney Spears – deed ze dit naar eigen zeggen “verschillende keren

Lees meer »

Parasol waait weg en doorboort been van vrouw

Een vrouw is gewond geraakt op Cocoa Beach, ten oosten van Orlando in de VS, toen een gehuurde parasol plotseling in haar been terechtkwam. Ze bracht samen met haar familie een dag door op het strand toen een onverwachte felle windvlaag de parasol losrukte en de lucht in blies. Bij de landing kwam de punt van de parasol hard neer

Lees meer »

Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Gigue is door het faillissement van Duror Fashion Group het slachtoffer geworden van “te veel management”. Dat zegt oud-designer Jo Wyckmans (79). De oprichter van het merk was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. In 2017 kwam zijn Gigue in handen van Duror, de groep die modemerk Terre Bleue oprichtte. “Toen zag ik het onheil

Lees meer »

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »