Ook politiezone Grensleie houdt één minuut stilte voor doodgeschoten agent Jonathan Savel

Maandag 18 maart 2024 zal voor eeuwig als een gitzwarte dag in het geheugen van iedere politieagent gegrift staan.

Tijdens een interventie raakte Jonathan Savel, lid van de Speciale Eenheden, dodelijk gewond nadat een huiszoeking op een schietpartij uitdraaide. Doorheen het ganse land werd op donderdag 21 maart een minuut stilte gehouden. Ook in Menen, waar het hoofdcommissariaat van politiezone Grensleie staat, namen zowel politie als brandweer de tijd om hun respect te tonen.

Tijdens de toespraken werd duidelijk gemaakt dat de volledige zone meeleeft met de familie en vrienden van hun gevallen collega. Er werd ook benadrukt dat de veiligheid van de inspecteurs de absolute prioriteit is van iedere politiezone. Voortdurende trainingen zullen dan ook integraal deel blijven uitmaken van het werk van ieder lid van de politiezone.

The post Ook politiezone Grensleie houdt één minuut stilte voor doodgeschoten agent Jonathan Savel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tot vier jaar cel en riante verbeurdverklaring gevorderd voor Tieltse cokebende van ‘Mocro’ en ‘Schrikke’: “Hij voerde een schrikbewind in de wijk”

Vanuit zijn Mercedes Sprinter verkocht Y.A. (28), bijgenaamd ‘Mocro’, op grote schaal cocaïne in de wijk Dierdonk-Zwartegevel in Tielt. Volgens het openbaar ministerie schrikte hij er niet voor terug om concurrenten in elkaar te slaan. Naast vier jaar cel riskeert de jongeman ook een financiële aderlating. In de zaak staan nog vijf anderen terecht.
The post Tot vier jaar

Lees meer »

Zelfs vrouw met dementie onder druk gezet in strijd om volmachten bij Forza Ninove: “Mama wist van niets. Toch is haar stem naar Forza gegaan”

In de bitse strijd om extra stemmen zette Forza Ninove de afgelopen weken bejaarde mensen — zelfs mensen met dementie — onder druk om hun volmacht te regelen. Zo zou de partij de stem van een wilsonbekwame vrouw bij haar thuis zijn komen ophalen, nadat die haar dagenlang “de oren van het hoofd zeurde” om langs de dokter te gaan.

Lees meer »

Zo stemde Harelbeke: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Harelbeke trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Harelbeke.
The post Zo stemde Harelbeke: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ben bang voor onze levens”: Nigeriaanse selectie met onder meer Bonificace en Ndidi zit vast op afgelegen luchthaven in Libië

De verplaatsing van de Nigeriaanse nationale voetbalploeg naar Libië is nu al op een fiasco uitgedraaid. Victor Boniface (23) en co zitten namelijk al uren vast op een Libisch vliegveld, naar verluidt zonder eten of drinken. “Ik ben bang voor onze levens”, stelt Wilfred Ndidi (27), ex-middenvelder van RC Genk, zelfs. De “vermoeide en gefrustreerde” spelers lieten al weten de

Lees meer »

“Erg trots dat ik Stephan Mourisse mag opvolgen”: Bram Coppein (LVP) is de nieuwe burgemeester van Vleteren

Het was al snel duidelijk na de gemeenteraadsverkiezingen van zondag: huidig eerste schepen Bram Coppein van de LVP (Landelijke Volkspartij) wordt de nieuwe burgemeester van Vleteren. Hij volgt partijgenoot notaris Stephan Mourisse op. Die stond niet meer op de lijst.
The post “Erg trots dat ik Stephan Mourisse mag opvolgen”: Bram Coppein (LVP) is de nieuwe burgemeester van Vleteren

Lees meer »

Lady Chef of the year 2024 Lize Willems (30) jongleert tussen babytweeling en keukenstress: “Heb die hectiek nodig om te presteren”

Chaos en stress gisteravond in de keuken van het Concertgebouw Brugge. Kersvers Lady Chef of the year 2024 Lize Willems (30) kookte er voor ‘Culinair België’. Alles samen zijn dat 130 chefs, recensenten en eerdere winnaars. Haar eigen restaurant, Ma Marraine in Tongeren, daarentegen telt slechts… vijf tafels. Alles wat daarop verschijnt, kookt en serveert de mama van een babytweeling

Lees meer »

Mandelbloesem beloond met bronzen ‘Verkeer op School’-medaille

De VSB (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) bekroonde vrije basisschool Mandelbloesem met een bronzen ‘Verkeer op School’-medaille. De school krijgt deze bekroning voor de inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. Dankzij die inzet verdienen ze een bronzen medaille om aan de schoolpoort op te hangen en een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite. Directrice Ilse
The post Mandelbloesem beloond

Lees meer »

Het zangtalent ontbrak, nu is hij écht uitgezongen: Eikeltje wordt ontmaskerd en moet ‘The Masked Singer’ verlaten

Zingen was niet z’n sterkste punt en dus moest Eikeltje vrijdagavond ‘The Masked Singer’ verlaten. De speurders zetten hun geld op Piet Huysentruyt en Stefaan Degand, maar in het pak school een BV waar de speurders niet aan dachten. Maakten eveneens indruk in de vierde aflevering: het nieuwe figuurtje Labradoodle en de ‘valse’ poep van Zebra. Let op: hier volgen

Lees meer »