Lek me Liptje wint quiz Sint-Bernarduscollege

Het Sint-Bernarduscollege heeft zijn jaarlijkse quizavond achter de rug. Na vier uur sportieve strijd gingen oud-leerlingen Dries Monbert en Nick Lips van team Lek me Liptje in deze vijfde editie met de eerste prijs naar huis. Ze waren de besten van 58 ploegen met ruim 200 enthousiaste deelnemers.

Directeur Geert Barbry: “We proberen altijd net dat tikkeltje meer te bieden. Zo waren er tussendoor korte optredens van Janne Lemmens, leerlinge uit het derde Latijn, en pianiste en zangeres. Je ziet ook dat we qua onderzoek, qua originaliteit, proberen uit te blinken. Onze leerkrachten Pieter Decock en Ruis Amery bedenken het concept. Daarnaast mag ik rekenen op de handen van heel veel leerlingen en zeer veel collega’s om de quiz in elkaar te steken. Ik denk dat we vandaag met een dertigtal mensen aan het werken waren.”

Winnaar Lek me Liptje haalde 200 punten, ééntje meer dan de Getuigen van Jesmurfa. Oh Crèpe strandde met 192 punten op de derde plaats. (foto PG)

The post Lek me Liptje wint quiz Sint-Bernarduscollege is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ouders van verdronken Harmony (7) spreken voor het eerst: “Mijn zoon was bang van water. Waarom werd er niet op hem gelet?”

Met veel vraagtekens blijven ze achter. De ouders van Harmony Francis (7) uit Borgerhout weten nog steeds niet wat hun zoontje afgelopen donderdag precies is overkomen in het recreatiedomein De Mosten. Harmony, die niet kon zwemmen, verdronk die dag tijdens een schooluitstap in het meer. “Bij de telling moesten alle leerlingen op hun handdoek op het strand gaan zitten. Die

Lees meer »

Spaanse kroonprinses Leonor slaat vleugels uit, tot afgrijzen van moeder: “Letizia verliest stilaan haar geduld”

De Spaanse kroonprinses Leonor (18) slaat haar vleugels uit. Volgende week gaat ze voor het eerst alleen op missie naar het buitenland, zonder begeleiding van haar ouders. Maar ook privé gaat de dochter van koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) haar eigen weg. Van romantische reisjes naar New York, dansen in een nachtclub of uit de bol gaan bij

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen

De gemeenteraad keurde de aankoop van 1,8 hectare te bebossen grond goed. De gemeente wil hier de komende drie jaar werk maken van een nieuw bos, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De aankoop werd in de gemeenteraad wel met de kleinst mogelijke meerderheid goedgekeurd.
The post Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen appeared first on

Lees meer »

Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt

Op zaterdag 13 juli organiseren Ferm Watou en Landelijke Gilde Watou opnieuw hun kampvuuravond. De Faute Bendt en studio Fashion zullen voor ambiance zorgen.
The post Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt appeared first on KW.be.

Lees meer »