Grote drugsbende opgerold in Oostende

In een onderzoek naar cannabishandel in Oostende werden in totaal twaalf verdachten gearresteerd. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Bij een huiszoeking in Sint-Agatha-Berchem ontdekten de speurders een professionele cannabisplantage en 30 kilogram cannabis.

De secties drugs en FCU (Financial Crime Unit) van de politiezone Oostende konden dankzij grondig onderzoek een omvangrijke drugsbende in kaart brengen. Bij tien huiszoekingen in Oostende en eentje in Jabbeke werden begin maart in totaal tien verdachten opgepakt. Bovendien werden tijdens de actie ook twee voertuigen, ongeveer 14 kilogram marihuana, 20 gram cocaïne en iets meer dan 68.000 euro cash in beslag genomen.

Alle verdachten zijn mannen die in Oostende verblijven. Uiteindelijk werden vijf verdachten aangehouden door de Brugse onderzoeksrechter. “De lokale overlast van de Torhoutsesteenweg tussen het Mac Leodplein en Petit Paris was al langer gekend”, aldus korpschef Philip Caestecker. “Onze rechercheurs hebben in deze regio nu een volledig drugsnetwerk kunnen blootleggen en opdoeken, wat ervoor zorgt dat deze buurt terug een stukje veiliger is.”

Cannabisplantage

Dankzij de arrestatie van een drugskoerier in Oostende kon ook een pand in Sint-Agatha-Berchem aan de zaak gelinkt worden. Bij een huiszoeking ontdekten de speurders op 15 maart vervolgens een professionele cannabisplantage van 2.105 planten. In het pand lag ook 30 kilogram verpakte cannabis, klaar om verkocht te worden. Twee Albanese mannen werden opgepakt en later eveneens voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

The post Grote drugsbende opgerold in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Nadat eerder al bekendraakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.
The post Einde

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt met bravoure zijn IBO-wereldtitel; tegenstander Martinez geeft er in zevende ronde de brui aan

Yves Ngabu (35) heeft met verve zjin IBO-wereldtitel bij de cruisergewichten verdedigd, uitdager Kevin Martinez (24) was in de zesde ronde tegen het canvas gegaan en besloot niet meer aan te treden in de zevende ronde. De juryleden kenden alle drie het maximum van de punten toe aan de Roeselarenaar, al was dat door de opgave van Martinez nog van

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »