Glen Cuyle lonkt met internationaal zilver aan ringen naar wereldtop

Ingelmunsternaar Glen Cuyle van Gym Izegem heeft op een internationaal tornooi in Duitsland zilvernbehaald in de toestelfinale ringen, met een score van 14.333. Daarmee lonkt hij voorzichtig naar de wereldtop.

Van 15 tot en met 17 maart namen zowel junior als senior gymnasten in Stuttgart deel aan de EnBW DTB Pokal Team Challenge 2024. België was ook uitgenodigd om – naast Duitsland, China en Amerika – aan te treden in de Mixed Cup.Zsofi Verleden, Jade Vansteenkiste en de broers Nicola en Glen Cuyle van Gym Izegem vertegenwoordigden ons land.

Goeie stap richting EK

“Het was mijn doel om goede oefeningen neer te zetten in voorbereiding op het Europees kampioenschap, en ook om die ringenfinale te halen”, zegt Glen Cuyle (21). “Ik heb wel wat fouten gemaakt en dus had het beter gekund, maar al bij al ben ik tevreden met wat ik heb laten zien. Het was een goede stap richting EK. Mijn voorbereiding verliep met ups en downs, en mijn fitheid is nog niet helemaal top, maar net daarom was deelname aan die wedstrijd heel nuttig. Ook al omdat er in een snel tempo werd gewerkt en gejureerd.”

“Dit was een team cup met grotendeels de landen die gekwalificeerd zijn voor de Olympische Spelen. Het niveau was dus zeker niet laag. De wedstrijd was heel belangrijk om te werken aan de teamspirit en om in topvorm te geraken tegen het EK, van 24 april tot 5 mei in het Italiaanse Rimini. Mijn medaille was niet slecht in dit deelnemersveld, maar er ontbraken wel een paar specialisten die er op het EK bij zullen zijn.”

Op het EK wil Glen met het team de finale halen en individueel de ringenfinale turnen. (RV)

The post Glen Cuyle lonkt met internationaal zilver aan ringen naar wereldtop is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak kondigt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »

Knokke-Heist gaat uniek karakter van Het Zoute beschermen: “Druk op de wijk onder controle houden”

De typische kronkelende smalle paadjes, straten tussen de tuinen van de villa’s en witte verf. Het zijn maar enkele zaken die Het Zoute in Knokke typeren. De voorbije 115 jaar werd het wellicht de meest exclusieve wijk van Vlaanderen. De gemeente wil dat typische en ‘unieke’ karakter beschermen en hanteert daarom voor het eerst de BGO (Beleidsmatig Gewenste Ontwikkeling). “Door

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »