Familie van 17-jarige fietser reageert na vluchtmisdrijf: “Het beeld van mijn zoon die naar adem snakt, staat op mijn netvlies gebrand”

“Wat ik daar zag… Mijn jongen die bloedend op het asfalt lag en naar adem snakte. Ik wens het niemand toe.” Als we vader Housseyen (51) en zus Israe (21) spreken, zweeft het gesprek tussen verdriet, woede en hoop. Hun zoon en broer Abdullah (17) werd woensdagavond met zijn fiets aangereden in Wilrijk, de chauffeur pleegde nadien vluchtmisdrijf. In het emotioneel gesprek dat volgt, hebben ze een duidelijke boodschap voor de spoorloze chauffeur. 

Meer krantenkoppen in België

Ze reden rond in dure wagens en woonden in een statig herenhuis, maar het was één leugen: oplichtersduo aan de haal met honderdduizenden euro’s

De wereld leek aan de voeten van Werner D.G. (63) en Sabah A. (44) re liggen. Met veel sier ontvingen ze bedrijfsleiders in hun statig herenhuis in de miljardairssquare in Brussel en beloofden hen miljoeneninvesteringen. Maar het was schone schijn. Het koppel wilde enkel het vertrouwen winnen van hun overdonderde slachtoffers, die ze vervolgens voor honderdduizenden euro’s beroofden.

Lees meer »

Twee knieprothesen houden Roland (73) niet tegen om halve marathon te lopen: “Niet om te pronken met mijn prestatie, wel om ervan te genieten”

Nu zondag staat in Ieper de 24ste In Flanders Fields Marathon op het programma. Voor het eerst kan naast de 42 km ook een halve marathon gelopen worden. Een opvallende deelnemer is Roland Outtier, die na twee knieoperaties dan toch opnieuw de loopschoenen aantrok. “Het vergde een ijzeren discipline om te doen wat de dokters vroegen, maar het is gelukt.”

Lees meer »

Meteorologen kondigen ‘code rood’ af in 6 landen voor explosieve weersituatie: waar in Centraal-Europa verwacht men extreme neerslag?

Na een zeer warme zomer in Centraal-Europa heeft de herfst nu een stevige greep op het continent. Momenteel ontplooit er zich daar een explosieve weersituatie die zal zorgen voor extreme neerslag in Centraal- en Oost-Europa. In heel wat landen worden er op sommige plekken meerdere maandsommen aan neerslag verwacht op enkele dagen tijd. In de Oostelijke Alpen is zelfs één

Lees meer »

Straks uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

Orobad mag 25 kaarsjes uitblazen

Orobad is een sportieve vereniging die openstaat voor jong en oud. De vereniging werd 25 jaar geleden gesticht door Urbain Delaplace. Hij was ook de eerste voorzitter en werd later opgevolgd door de huidige voorzitter Paul Vanoutrive.
The post Orobad mag 25 kaarsjes uitblazen appeared first on KW.be.

Lees meer »

53-jarige fietser komt om bij aanrijding

In Kontich is vrijdagavond een 53-jarige man om het leven gekomen toen hij op de fiets in aanrijding kwam met een wagen. Dat bevestigt de lokale politiezone Hekla. De 24-jarige bestuurder van de wagen bleef ongedeerd.

Lees meer »

N-VA Zonnebeke vraagt samenroepen deontologische commissie en onderzoek tegen schepenen Vandoolaeghe en Jonckheere: “Wegens flagrante leugens”

Het zat er maandagavond als naar gewoonte weer een aantal keer bovenarms op tijdens de gemeenteraad in Zonnebeke. Helemaal in het begin van de zitting vroeg fractieleider Koen Descheemaeker (N-VA) het woord en verwees naar de Facebookpagina van meerderheidspartij Team 8980 en schepen van Onderwijs Jan Vandoolaeghe. Volgens Descheemaeker zijn er daarop flagrante leugens te lezen over de nieuwbouw van

Lees meer »