Europacollege in Brugge ontslaat prof wegens ongewenste intimiteiten

Het Europacollege in Brugge heeft professor Olivier Costa de laan uitgestuurd wegens ongewenste intimiteiten met studentes. Dat meldt het internationaal tijdschrift Politico.

Eerder dit jaar lekte uit dat het Europacollege een onderzoek gestart was naar het gedrag van een van zijn professoren. Zes gewezen studentes en vrouwelijke stafleden hadden een brief gestuurd naar rector Federica Mogherini, met de vraag om het ontslag van professor Olivier Costa. Ze betichten hem van seksuele belaging, de feiten zouden zich gespreid over tien jaar voorgedaan hebben.

Omerta

Het internationale tijdschrift Politico onderzocht de zaak onafhankelijk en sprak met twintig studentes en stafleden. Anoniem getuigden zij over het wangedrag van de professor. Een van de studentes hekelde de ‘omerta’, de zwijgplicht binnen het college en vergeleek die met maffiapraktijken.

In januari had rector Federica Mogherini een gesprek met professor Olivier Costa. In afwachting van verder onderzoek stopte hij tijdelijk met lesgeven. Nu is zijn contract beëindigd. Olivier Costa was sedert 2010 docent aan het Europacollege, sedert 2013 was hij er directeur van het departement Europese Politieke en Bestuur Studies.

De Fransman Olivier Costa studeerde in Parijs en woont in Bordeaux. Bij het Europacollege was niemand bereikbaar om commentaar te geven.

The post Europacollege in Brugge ontslaat prof wegens ongewenste intimiteiten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Familie van man die psychose kreeg en doodgeschoten werd door agent in Dendermonde, dient een klacht in: “Dit ruikt naar klassenjustitie voor politie”

De familie van Peter Goeman, de man die doodgeschoten werd door een agente op de parking van het ziekenhuis in Dendermonde, dient een klacht in bij de onderzoeksrechter. Dat meldt hun advocaat Kristiaan Vandenbussche. Goeman werd neergeschoten omdat hij zich weerspannig gedroeg, mogelijk omdat hij een psychose had. De familie wil nu dat er een onderzoek gestart wordt naar doodslag.

Lees meer »

KIJK. Reddingswerkers halen tweejarig jongetje vanonder puin in Nepal, dodentol na overstromingen loopt op tot 200

In Nepal zijn nu al minstens 200 mensen omgekomen door de overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakt door zware regenval, vooral in de hoofdstad Kathmandu. Dat zegt het Nepalese ministerie van Binnenlandse Zaken maandag. Volgens de laatste cijfers zouden er ook 127 gewonden zijn gevallen en zijn nog 26 mensen vermist, zei de woordvoerder van het ministerie, Rishi Ram Tiwari.

Lees meer »

Wie viseerde Israël met de aanval waarvoor het onfortuinlijke team van VTM NIEUWS in Beiroet uitgerukt was?

Het is geen typische Hezbollah-wijk waar het team van VTM NIEUWS woensdagnacht is aangevallen. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers liep daarbij verschillende breuken op in het gezicht en cameraman Stijn De Smet werd in zijn been geschoten. Bachoura ligt vlakbij het parlement en tal van ambassades — ook de Belgische — en gold als een veilig stukje van de Libanese hoofdstad Beiroet.

Lees meer »

Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel

Ze heeft er lang over nagedacht, maar uiteindelijk heeft Dominique Gillet-Wolter Hofmans (70) definitief de knoop doorgehakt: na zes jaar politiek engagement heeft ze beslist om zich niet opnieuw kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober.
The post Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik wilde geen risico’s nemen”: Dit is waarom prins William niet aanwezig was op de Olympische Spelen

Van koning Filip en koning Willem-Alexander tot prinses Anne en koningin Mary: deze zomer trotseerden heel wat royals de Olympische Spelen in Parijs. Prins William moest echter noodgedwongen aan de zijlijn blijven. Bang om zijn vrouw, prinses Kate, te besmetten met corona, besloot hij thuis te blijven. Catherine onderging op dat moment namelijk nog preventieve chemotherapie.

Lees meer »

Nyrstar buiten vervolging gesteld in Brussel

De beursgenoteerde vennootschap Nyrstar, de vroegere ­eigenaar van de gelijknamige zinkgroep, is buiten vervolging gesteld door de raadkamer van de Franstalige rechtbank van eerste aanleg van ­Brussel. Dat schrijft De Tijd donderdag.

Lees meer »

“Heet hangijzer in Anzegem dat snakt naar ademruimte”: Recente cijfers tonen aan dat doorgaand zwaar vrachtverkeer blijft toenemen

Uit recente cijfers van het kabinet van voormalig minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) blijkt dat het doorgaand zwaar vrachtverkeer in Anzegem blijft toenemen. Er is een stijging van maar liefst 34,8% in slechts twee jaar tijd. Dat betekent dat de Kerkstraat overdag om de twee minuten een vrachtwagen te slikken krijgt op een doordeweekse werkdag.
The post

Lees meer »