E3 Saxo Classic thuiskoers voor Xandro Meurisse

Xandro Meurisse (32) mag nog eens in eigen streek koersen. Vrijdag komt hij in Harelbeke aan de start van de E3 Saxo Classic, een klassieker uit de World Tour die begint en eindigt ter hoogte van zijn vroegere school. “Voor de mensen die al tien jaar achter mij staan, is het leuk om mij eens in eigen regio te zien.”

“De E3 Saxo Classic is een wedstrijd over mijn vaste trainingswegen”, glundert de 32-jarige Xandro Meurisse. “Mijn ouderlijk huis ligt op slechts anderhalve kilometer van de E3-arena. Maar geloof het of niet, het is pas de tweede keer dat ik deze thuiskoers rijd. Voor de mensen die al tien jaar achter mij staan, is het leuk dat ze mij eens in eigen regio zien. Van de zeventig koersdagen die ik jaarlijks afwerk zijn er meestal hooguit tien in België. In eigen land blijft mijn programma meestal beperkt tot de Waalse klassiekers, het Belgisch kampioenschap en een paar andere wedstrijden. Dit seizoen is mijn kalender wel iets Vlaamser.”

Plezante Primavera

Eigen succes jaagt Xandro Meurisse in E3 Saxo Classic alvast niet na. Zijn opdracht wordt ploegmaat Mathieu van der Poel aan zijn eerste zege in deze klassieker te helpen. Vorige zaterdag speelde Meurisse in de finale van Milaan-Sanremo, gewonnen door ploegmaat Jasper Philipsen, een belangrijke rol. Hij tankte daardoor een portie broodnodig vertrouwen.

“De Primavera was mijn eerste wedstrijd na hoogtestage”, verduidelijkt de inwoner van Otegem. “Ik was op zoek naar het goede gevoel, ook omdat het seizoen 2023 op dat vlak mijn minste ooit was.”

In Milaan-Sanremo ging het gelukkig wel weer goed. “Ik moest de ploegmaats vooraan houden”, vertelt Meurisse. “Vooraf hadden Mathieu van der Poel en Gianni Vermeersch benadrukt dat het op de Capi’s altijd drummen is. Ik ben erin geslaagd om hen daar in een goeie positie te houden. Silvan Dillier deed een eerste stuk van het werk. Ik nam het alleen over en zag dat andere ploegen het met meerdere renners moesten doen. Het was echt heel plezant om zo te kunnen koersen.”

Andere trainer

Xandro Meurisse, die bij wielerploeg Alpecin-Deceuninck nog tot eind 2025 onder contract ligt, hoopt deze lijn de komende weken door te trekken.

“Binnen de ploeg werk ik nu met Tom Verhaegen als trainer”, vertelt hij. “Vorig jaar had ik helaas wat te veel hoogtes en laagtes. Vandaar dat ik voor die verandering koos. Dat lijkt zijn vruchten af te werpen, want het begint nu de juiste richting uit te gaan. Vermoedelijk krijg ik vrijdag opnieuw een rol richting de finale van de E3 Saxo Classic.”

The post E3 Saxo Classic thuiskoers voor Xandro Meurisse is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Primus Top Of Darts brengt zes topdarters samen in een spannend toernooi in Kortrijk Xpo

Op donderdag 7 november verzamelen enkele van de grootste namen uit de dartswereld zich in Hal 5 van Kortrijk Xpo. “We strikten Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Joe Cullen, Raymond Van Barneveld, Andy Baetens en Fallon Sherrock. De ticketverkoop is al gestart. Snel zijn is de boodschap, want dit dartsevent is uniek in West-Vlaanderen”, zegt medeorganisator Edouard Deprez (35).
The

Lees meer »

Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt Christophilastraat

De straat in de nieuwe verkaveling aan de Hoogmolenweg in Aarsele zal de ‘Christophilastraat’ heten, verwijzend naar de gelijknamige zuster die de laatste schooldirectrice was van Aarsele. Op de gemeenteraad in februari werd de Vogelzangstraat voorgesteld, maar die naam werd toen afgedaan als ‘weinig inspirerend’, waarop het punt verdaagd werd.
The post Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt

Lees meer »

? “Philipsen krijgt nu nog meer de reputatie van bad boy”

De declassering van Jasper Philipsen in de zesde rit van de Tour zindert na. Ook ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ heeft het over het manoeuvre van de sprinter. “Een volkomen terechte declassering”, is het oordeel van Michel Wuyts. Voorts komt ook Remco Evenepoel zelf aan het woord op de dag van de eerste tijdrit. Slaat de wereldkampioen tijdrijden toe?

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware covid: “Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte”

“Bibberen en beven. Koorts en hoesten.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Dezelfde als topsporters krijgen”, vertelt de seksuologe in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

Met ‘LICHT’ geven Ingeborg en David Vandyck op 22 december een uniek kerstconcert in Concertgebouw Brugge

Op zondag 22 december 2024 kan je om 18 uur in het Concertgebouw Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een 5-koppige liveband die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jeugdkoor ‘Fioretti’. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen. Met ‘LICHT’ willen

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »