Dick Higgins, een van laatste overlevenden van aanval op Pearl Harbor, is overleden

Richard C. "Dick" Higgins, een van de laatste overlevenden van de Japanse aanval op Pearl Harbor in 1941, is overleden. Hij werd 102 jaar. Naar schatting waren zo’n 87.000 militairen op het Hawaïaanse eiland tijdens de aanval, van wie er nog zo’n 22 zouden leven. 

Meer krantenkoppen in België

1.410 jobs op de helling bij Audi Vorst, vakbonden vrezen voor sluiting: “Eind volgend jaar kan het al zover zijn”

Audi overweegt om vroeger te stoppen met de productie van de Audi Q8 e-tron op de site in Vorst. Dat heeft de autoconstructeur dinsdagavond bekendgemaakt na de start van een bijzondere ondernemingsraad. 1.410 jobs zouden in oktober al verdwijnen. “Dit is heel slecht nieuws. We gaan richting een sluiting tegen eind 2025”, klinkt het bij de vakbonden.

Lees meer »

Drie maanden voor gemeenteraadsverkiezingen krijgen lijsten vorm: lokaal kunnen we steeds minder nationaal stemmen

Nog exact drie maanden scheiden ons van de gemeenteraadsverkiezingen. De meeste nationale partijen komen slechts in de helft van de West-Vlaamse gemeenten op onder hun eigen naam. Professor lokale politiek Herwig Reynaert ziet daarvoor verschillende redenen.
The post Drie maanden voor gemeenteraadsverkiezingen krijgen lijsten vorm: lokaal kunnen we steeds minder nationaal stemmen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tesla stelt voorstelling robottaxi uit

De Amerikaanse bouwer van elektrische wagens Tesla stelt de voorstelling van zijn langverwachte volledig zelfrijdende robottaxi uit. Dat meldt het financiële persbureau Bloomberg op basis van bronnen met kennis van zaken.

Lees meer »

Na fatale duosprong in Schaffen: ook broer van Viviane overleed toen parachute dichtklapte. “Hij stortte te pletter voor de ogen van duizenden toeschouwers”

Het ongeval met de parachute in Schaffen haalt nare herinneringen naar boven bij Viviane Jajor (54). Ruim twintig jaar geleden stortte haar broer Erik, paracommando en dus professioneel springer, neer nadat zijn parachute dichtgeklapt was door een hevige windstoot. “Ik leef mee met de familie van de verongelukte vrouw en de gewonde instructeur.”

Lees meer »

Zomerbar Den Agaar in Koekelare opent: “Een droom die uitkomt”

Kirby Ceulemans (38) en haar zoon Jason (16) baten voortaan de zomerbar Den Agaar uit in de Asstraat 37 in De Mokker. Gevestigd in de nieuwe hangaar van haar vriend Stijn Depoorter, biedt deze sfeervolle bar zowel binnen- als buitenzitplaatsen.
The post Zomerbar Den Agaar in Koekelare opent: “Een droom die uitkomt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Feestelijke opening van N35 na 25 jaar aanslepend dossier

Op 5 juli is het project voor de heraanleg van de N35, de belangrijke verkeersader die door Veurne, Koksijde en De Panne, eindelijk afgerond. Aan Sporthal Den Oosthoek werd de N35 feestelijk geopend en wijdden de lokale besturen en bewoners het heraangelegde fietspad in met een fietstochtje tot aan de rotonde in de Slableedstraat in Veurne.
The post Feestelijke

Lees meer »