“De lente is niet vandaag maar gisteren al van start gegaan”: waarom seizoenen niet altijd op de 21ste beginnen

De lente start op 21 maart, of dat hebben velen van ons zo geleerd. Maar klopt dat wel? “Het is een misverstand dat nog heel vaak de ronde doet”, vertelt wetenschapsjournalist Martijn Peters. “Onze seizoenen beginnen immers niét altijd op de 21ste van de maand. De astronomische lente is niet vandaag maar gisteren al begonnen, op 20 maart.” Onze wetenschapsjournalist legt uit hoe dit komt. 

Meer krantenkoppen in België

Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten”

De politie van Oostende blikt tevreden terug op de eerste concertdag van Rammstein waar 47.500 Rammstein-fans hun muziekhart konden ophalen. Vandaag verwacht Oostende opnieuw eenzelfde aantal fans. De politie blikt terug op een rustige en serene eerste dag zonder noemenswaardige incidenten.
The post Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten” appeared first

Lees meer »

Politie zet pro-Palestijnse studenten uit ULB-campus in Brussel

De politie is begonnen met de uitzetting van de pro-Palestijnse bezetters aan de Université Libre de Bruxelles (ULB). Rector Annemie Schaus had de bezetters gevraagd het gebouw te verlaten. Zij gaven geen gehoor aan de eis en bleven het gebouw B op campus Solbosch bezetten. De protesten aan de campus duren intussen al meer dan een maand.

Lees meer »

Dronken vrachtwagenchauffeur rijdt zich vast op kruispunt in Leuven

In het centrum van Leuven heeft een dronken vrachtwagenchauffeur zich vastgereden op een rotonde. Hij bleef maar vooruit- en achteruit manoeuvreren, maar geraakte niet weg. De politie kon de vrachtwagen uiteindelijk wel van het kruispunt wegrijden. De bestuurder wasdronken, hij ontnuchterde in de cel en is zijn rijbewijs kwijt.

Lees meer »

Stad zet Eendracht Aalst uit stadion en jeugdcomplex, exact 105 jaar na oprichting: “Zo leid je geen club, zo is voetbal geen feest”

De stad Aalst heeft de beheersovereenkomst met voetbalclub Eendracht Aalst voor zowel het jeugdcomplex Zandberg als het Pierre Cornelisstadion beëindigd. Dat besluit is met unanimiteit genomen door de Aalsterse gemeenteraad. “Nu alles wijst in de richting van degradatie, werken we aan een alternatief plan”, aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).

Lees meer »

Geen wachtlijst voor speelpleinwerking Heuvelland.

“We hebben voldoende monitoren gevonden en kunnen alle kinderen die zich inschreven effectief ontvangen op een van onze twee speelpleinwerkingen tijdens de komende grote vakantie. Dat antwoordde schepen Bart Vanacker (Gemeentebelangen) tijdens de gemeenteraad op een vraag van Nathan Duhayon van CD&V.
The post Geen wachtlijst voor speelpleinwerking Heuvelland. appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. 4.000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »