De das is weer helemaal terug, voor alle genders en leeftijden: “Wie er een draagt, begrijpt wat mode is”

De das is terug en deze keer is hij van iedereen. Voor alle genders en leeftijden, en niet enkel om naar het werk te gaan. “Er zijn geen regels, je kan het met alles combineren.”

 

Meer krantenkoppen in België

Noël Keersebilck, eredirecteur van Roeselaarse Reo Veiling, overleden

In Roeselare is Noël Keersebilck, de gepensioneerde directeur van de Reo Veiling in Roeselare overleden. Hij was zopas 77 geworden. Hij was doctor in de landbouwwetenschapen en was directeur van de groente- en fruitveiling van 1993 tot 2008 en heeft er zijn stempel gedrukt. Ook op andere domeinen was hij actief, onder meer als voorzitter van de West-Vlaamse maatwerkbedrijven.

Lees meer »

Onze man keek naar ‘Kalm Waes’: “Het moet van zijn vergeten quiz geleden zijn dat Waes nog zo geruisloos passeerde”

Tom Waes (55) is een onverbeterlijke zenuwpees, en om dat euvel te tackelen stelt de presentator zich ten dienste van de wetenschap. In ‘Kalm Waes’ gaat hij tien dagen in een boshut wonen en zoekt hij bewust stresssituaties op. Een boeiend traject, maar niet over de gehele lijn. “Wat ‘Tomtesterom’-kameraden Pascal Braeckman en Nico Surings doen, is me voorlopig vreemd.”

Lees meer »

101-jarige Maria Fenaux-Dhuyvetter uit Kuurne overleden

Vorige woensdag had in de Sint-Pieterskerk in Kuurne de uitvaartdienst plaats van de 101-jarige Maria Dhuyvetter. Ze was de echtgenote van ondernemer Gerard Fenaux (van het gelijknamige bedrijf) die in 2019 overleden is. Haar man was ook bekend als medestichter en bezieler van de kunstkring Evarist Carpentier. Zelf was Maria in Kuurne jaren actief als bestuurslid van CMBV (nu Markant).<br

Lees meer »

Viggo Van Neste (19) moet stoppen met koersen: “Ik werd bang op mijn fiets door hartklachten”

Noodgedwongen moet Viggo Van Neste (19) uit Oostkamp een punt zetten achter zijn wielercarrière. Die was gestart met tal van overwinningen bij aspiranten en nieuwelingen, maar ging vanaf 2022 een stuk minder. Om medische redenen zal de eerstejaarsbelofte niet meer in het peloton te zien zijn.
The post Viggo Van Neste (19) moet stoppen met koersen: “Ik werd bang

Lees meer »

Flandria en Superia-expo herenigt één eeuw gebroeders Claeys onder één dak: “Familie en verzamelaars tonen uitzonderlijke stukken”

Op Open Monumentendag herleeft de rijke geschiedenis van Flandria en Superia in Zedelgem. Het weekend van 7 en 8 september kan je in de oude werkhuizen terug in de tijd duiken tussen kleurrijke rijwielen en verwarmingstechniek. Wat de kunde van de familie Claeys en de werknemers sociaal betekenden is te zien en te horen in de Sint-Elooikerk.
The post

Lees meer »

Warmste augustus ooit en wellicht ook weer warmste jaar ooit

De voorbije maand augustus was wereldwijd gemiddeld de warmste ooit, samen met augustus vorig jaar. De gemiddelde temperatuur was zo al voor de dertiende keer in veertien maanden tijd 1,5 graad warmer dan in pre-industriële tijden. Uit de data van de Europese klimaatdienst Copernicus blijkt vrijdag dat na 2023 ook 2024 zo goed op weg is om het warmste jaar

Lees meer »

Expert waarschuwt voor groeiende macht grote technologiebedrijven: “Moeten aan minder regels voldoen dan een kopje koffie”

Grote technologiebedrijven regeren steeds meer de wereld. Dat zegt Marietje Schaake, directeur van het Cyber Policy Center van de Stanford University. Ze vindt het dan ook logisch dat die bedrijven steeds meer in het vizier van het gerecht komen. Denk maar aan X van Elon Musk dat in Brazilië verboden werd of Telegram-topman Pavel Doerov die in Frankrijk vervolgd wordt.

Lees meer »