Bjarne Vanderstraeten zit goed bij SV Moorsele

Vorige speeldag ging SV Moorsele met 2-3 winnen op SK Vlamertinge. Na de 6-1 afstraffing bij Lendelede hebben de jongens van T1 Kevin Vandecasteele zich met twee overwinningen op rij goed herpakt. Met een voorlopige vierde plaats behoren de eindronde en een eventuele promotie naar eerste provinciale nog altijd tot de mogelijkheden.

Komende zaterdag kan Moorsele met de komst van de nummer zes Avelgem een gouden zaak doen in de strijd om een eindrondeticket. En in de eindronde is alles mogelijk. Je hoeft het reeksgenoot FC Marke maar te vragen. “Zaterdag aan huis tegen Avelgem staan we voor een belangrijk treffen”, weet Bjarne Vanderstraeten. “Wij moeten doorgaan op ons elan. Geen twee zonder drie. Ik weet wel, de eindronde halen staat nog niet gelijk met promoveren naar eerste provinciale. Maar als we de eindronde bereiken is de helft van het werk al gedaan en dan weet je maar nooit waar het eindigt. Aan ons scorend vermogen zal het alleszins niet gelegen hebben. Met 65 doelpunten, slechts zes minder dan het schuttersrapport van de ongenaakbare kampioen Zwevegem, doen we het op aanvallend vlak niet onaardig. Jammer dat we achteraan moeilijk de nul kunnen houden.”

Bjarne Vanderstraeten is met zijn 21 goals momenteel de topscorer van de ploeg. “Vorig jaar sloot ik het seizoen af met 26”, zegt de 26-jarige Gullegemnaar. “Het kan nog, maar het zal niet gemakkelijk zijn om dit aantal te evenaren. Tenslotte was ik met een schouderblessure enkele weken buiten strijd. Dat ik goed in de markt lag, de belangstelling opwekte van een aantal ploegen? Klopt. Enkele eersteprovincialers kwamen aanbellen. Ik heb er over nagedacht, maar uiteindelijk heb ik beslist om toch bij Moorsele te blijven. Ik ben aan mijn derde seizoen bezig bij Moorsele, zit hier goed. Straks word ik voor de eerste keer vader en niet onbelangrijk, het veld van Moorsele ligt op wandelafstand van mijn woonplaats.”

Eerste provinciale

“Uiteraard zou ik graag van eerste provinciale proeven. Liefst met SV Moorsele wil ik die stap zetten. Slagen we dit seizoen niet in ons opzet, dan is uitstel geen afstel, herbeginnen we volgend seizoen opnieuw”, besluit Bjarne Vanderstraeten. (AV)

Zaterdag 23 maart 19 uur: SV Moorsele – VK Avelgem.

The post Bjarne Vanderstraeten zit goed bij SV Moorsele is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen. Tót het vliegtuigje begon te tollen: “Haar vriend probeerde nog zacht te landen, maar het was te laat”

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos: “Deze formatie is uiterst ongewoon: precies wat nodig is”

“De euforie over de formaties ruimt plaats voor realisme. Er zijn – momenteel – geen andere coalities mogelijk, dat wil niet zeggen dat ze daarom onmogelijk zijn”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Door de uiteenliggende standpunten van de betrokken partijen, blijkt de federale formatie allesbehalve een sinecure te zijn. Want hoe ongewoon is deze formatie nu juist? En wie is

Lees meer »