Werkstraffen voor mannen die hun werkgever bestelen

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 36-jarige man uit Bredene veroordeeld tot 120 uur werkstraf voor loondiefstal. Als vrachtwagenchauffeur sloeg M.H. bouwmaterialen scheef. Een 47-jarige medewerker van een garage kreeg dan weer 90 uur werkstraf omdat hij zelf de opbrengst van een autoverkoop opstreek.

Gestolen bouwmaterialen

M.H. leverde voor de transporttak van Groep Verhelst uit Oudenburg bouwmaterialen op verschillende bouwwerven. Zijn werkgever beschikte echter over informatie dat de beklaagde soms dingen uit de loods mee naar huis zou nemen. Op 4 februari 2022 stelde de politie vast dat hij in totaal zes paletten leistenen en negen dozen leisteenhaken bij zijn buurman had gestockeerd. Na zijn ontslag werden in zijn vrachtwagen nog drie potten met siliconen aangetroffen.

Tijdens zijn verhoor beweerde H. dat alle werknemers af en toe iets meenamen uit de loods in Kuurne. Naar eigen zeggen mocht dat, want het overbodige materiaal zou anders toch weggegooid worden. Dat verhaal werd echter tegengesproken door zijn collega’s. Aan een collega, die de baas inschakelde, zou hij verklaard hebben dat hij al voor 4.000 tot 5.000 euro had meegenomen. Uiteindelijk legde de dertiger toch bekentenissen af.

Garage bestolen

F.V. stond dan weer terecht voor het bestelen van een garage in Knokke-Heist. Bij een firma in het Duitse Halle had de Bruggeling in het kader van zijn job een Peugeot Expert gekocht. De aankoop werd betaald door de garage, maar V. verkocht het voertuig op 16 september 2021 zelf door. In totaal stortte de koper 27.000 euro op de rekening van de beklaagde.

De veertiger beweerde dat hij het voertuig wel degelijk op eigen houtje mocht doorverkopen. Naar eigen zeggen had hij van zijn werkgever nog een commissie van 34.000 euro tegoed. Dat verhaal kon V. echter nooit hard maken. Volgens zijn werkgever had geen enkel personeelslid überhaupt een commissieregeling. Los daarvan oordeelde de rechter dat de beklaagde een eventuele commissie sowieso op een andere manier had moeten opeisen.

Geen celstraf, wel werkstraf

Het openbaar ministerie vorderde voor beide beklaagden twaalf maanden gevangenisstraf, al dan niet met uitstel. De verdediging drong echter met succes aan op een werkstraf. Als ze hun werkstraffen van 120 en 90 uur niet of onvolledig uitvoeren, hangt hen alsnog respectievelijk twaalf en tien maanden cel boven het hoofd.

The post Werkstraffen voor mannen die hun werkgever bestelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren

Na bijna tien jaar heeft Westfront Nieuwpoort een grondige inhoudelijke update gekregen. Daarbij werd de bestaande permanente tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog volledig vernieuwd, met aangepaste technologie en nooit eerder vertoonde artefacten. Bezoekers ervaren het iconische verhaal van de onderwaterzetting vanuit een andere invalshoek.
The post Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren appeared

Lees meer »

Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge

Vanaf vandaag, vrijdag 28 juni, kan je in exporuimte De Meridiaan in Blankenberge de intrigerende tentoonstelling ‘De Stad’ bezoeken. De expo brengt vijf vooraanstaande Belgische grafische kunstenaars samen: Brecht Evens, Frans Masereel, Ever Meulen, Marc Palmer, en Lukas Verstraete.
The post Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Partijlid roept Canadese premier Trudeau op om stap opzij te zetten, na teleurstellend verkiezingsresultaat in Toronto

Het Canadese parlementslid Wayne Long van de liberale partij heeft zijn premier Justin Trudeau in een e-mail aan andere partijleden laten weten dat het "tijd is voor verandering". Volgens Long kan de premier niet aanblijven, nadat de liberalen een tussentijdse verkiezing in de stad Toronto hadden verloren. Trudeau laat weten dat hij naar de frustraties van de bevolking luistert, maar

Lees meer »

Vijf redenen waarom Biden zichzelf totaal in de vernieling reed tijdens debat met Trump 

In de Democratische partij gaan alle alarmbellen af: hoe president Biden zich door het debat met voormalig president Donald Trump (Republikeinen) hakkelde was anderhalf uur lang aanleiding voor plaatsvervangende schaamte. Trump raaskalde en reeg de leugens aan elkaar, maar hij raaskalde goed. Misschien heeft Trump niet veel kiezers extra gewonnen in dit debat, maar Joe Biden heeft er ongetwijfeld massaal

Lees meer »

Oproep | gebruikt u benzodiazepines?

Benzodiazepines worden vaak voorgeschreven omdat ze kalmerend werken, de slaap bevorderen of angsten remmen. Veel Belgen maken er gebruik van. Er wordt evenwel gewaarschuwd voor het verslavende karakter van deze middelen en voor mogelijke bijwerkingen. De overheid probeert het gebruik terug te dringen.

Lees meer »

“Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het EK voor telegeleid wagen

Roeselare Sinds vijf jaar racet Racing Club Roeselare met telegeleide wagens op het gloednieuwe circuit op het einde van de Kachtemsestraat, pal langs de E403. Eind augustus organiseren ze het EK, komend weekend komt een internationaal gezelschap kennismaken met het circuit. Een kijkje gaan nemen is gratis.
The post “Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het

Lees meer »

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »

Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.
The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »