Unieke kans voor sterrenkijkers: “Deze superheldere ster zie je maar één keer in je leven en is zo weer weg”

Kijk je ’s nachts graag verwonderd omhoog, dan zie je binnenkort mogelijk iets dat je wellicht maar één keer in je leven zal meemaken. Als de berekeningen van astronomen kloppen, kan je met het blote oog een nieuwe heldere ster zien aan onze hemel. Eentje die net zo fel zal schijnen als de bekende poolster. Maar je moet snel zijn, want algauw verdwijnt ze terug in de duisternis. Waar komt die ster vandaan? Wanneer, waar en hoe lang is ze te zien? Wetenschapsjournalist Martijn Peters licht toe. 

Meer krantenkoppen in België

Hello USA! Kroonprinses Elisabeth gestart met master aan universiteit van Harvard

Kroonprinses Elisabeth is gestart aan haar avontuur aan de universiteit van Harvard in Boston in de Verenigde Staten. Dat tonen de foto’s die het Paleis heeft verspreid. De kroonprinses lijkt met notitieboeken in de hand klaar voor de Master in Public Policy. De 2-jarige master zal haar universitaire opleiding aanvullen na haar bachelor in geschiedenis en politiek aan de Universiteit

Lees meer »

Fout in uitnodigingsbrieven voor gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen

In sommige Antwerpse uitnodigingsbrieven voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat een fout. Dat laat de stad Antwerpen weten. Zo staat vermeld dat er 33 stadsdistrictsraadsleden worden verkozen, maar dat aantal klopt enkel voor het district Antwerpen, niet voor de andere districten. De fout heeft geen gevolgen voor de organisatie van de verkiezingen.

Lees meer »

Freddy en Ingrid vieren gouden huwelijksjubileum

Op vrijdag 23 augustus vierden Freddy Senaeve en Ingrid Strubbe hun vijftigste huwelijksverjaardag. Het koppel huwde op 23 augustus 1974 in Oostende. De viering van het gouden paar vond plaats in het gemeentehuis. (MM/foto MM)
The post Freddy en Ingrid vieren gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Marie-Jeanne Deblaere woont langs het kanaal Duinkerke-Veurne toen ze ineens op een stuk van het houten plantklimrek een bijzondere vlinder zag. Navraag leerde haar dat het om de wingerdpijlstaart ging. De kans dat je die vlinder in België ziet, is eerder klein.
The post Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Lees meer »

Yuna ontdekt topvondst tijdens workshop archeologie in Ieper: “Een insigne scène van een kruisiging”

Uit zakken vol resten afkomstig uit de Yperlee haalde Yuna Ververken een waardevolle insigne boven. Dat deed ze tijdens een workshop van het archeologisch project ‘Zeven naar de zeventiende eeuw’ op de site van het voormalig openluchtzwembad in Ieper. Tijdens het weekend van 21 en 22 september kan iedereen de archeoloog in zichzelf ontdekken.
The post Yuna ontdekt topvondst

Lees meer »