Tieltenaar Levi Chevrolet pakt Vlaamse titel karate: “De verschillende technieken maken karate heel uitdagend”

Levi Chevrolet (12) kroonde zich in Knokke tot Vlaams kampioen karate. Met een eerste plaats in de kata en een tweede plaats in de kumite werd hij uitgeroepen tot algemeen Vlaams kampioen. Een fantastische prestatie van de Tieltenaar, die in februari ook al West-Vlaams kampioen werd.

“Na mijn overwinning op het West-Vlaams kampioenschap, wou ik op het Vlaams kampioenschap ook zeker een medaille pakken”, zegt hij. “Maar als ik heel eerlijk ben, dan hoopte ik stiekem om opnieuw te winnen. Het was wel niet eenvoudig en bovendien had ik ook wel wat last van zenuwen.” Het kampioenschap bestond uit twee delen: de kata en de kumite. De kata is een soort stijloefening, waarbij je een aaneenschakeling van vastgelegde bewegingen uitvoert tegen een denkbeeldige tegenstander. De kumite is dan het eigenlijke gevecht. “In de kata plaatste ik me via voorrondes voor de finale met vier en ik kreeg toen het meeste punten van de vijf scheidsrechters. In de kumite, wat in mijn leeftijdscategorie wel nog geen vrij gevecht is, verloor ik de finale nipt met 2-3. Toch werd ik uitgeroepen tot algemeen kampioen, omdat ik het best scoorde in beide onderdelen en ik ook één ervan gewonnen had.”

Veel vooruitgang

Levi, die aangesloten is bij JKA Ieper-Rumbeke, plaatste zich door deze topprestatie nu ook voor het Belgisch kampioenschap dat eind april op het programma staat. “Het is moeilijk in te schatten wat ik waard ben op nationaal niveau, maar ik ga uiteraard opnieuw voor een podiumplaats. Ik doe nu al vier jaar karate en ik heb ondertussen een groene gordel met twee streepjes. Eigenlijk besefte ik pas na mijn West-Vlaamse titel dat ik er ook best goed in ben. Ik merk ook dat ik dit jaar veel vooruitgang geboekt heb. Ook op training mag ik van de sensei heel vaak oefeningen voortonen en krijg ik minder opmerkingen dan andere ploeggenootjes.”

Uitdagend

Levi komt uit een sportieve familie. Vader Arne is een fervent loper en fietser, terwijl broer Yannis voetbalt bij de interprovinciale jeugd van Dosko Beveren en tijdens de zomermaanden ook met Meulebeekse Molenspurters actief is. “Lopen en fietsen vind ik saai”, zegt Levi. “En een ploegsport is ook niet aan mij besteed. Je bent dan te veel afhankelijk van anderen. Karate vind ik heel erg leuk en uitdagend omdat er zoveel verschillende technieken zijn die je kan aanleren. Ook het competitieve aspect is heel leuk. Daarnaast kun je ook telkens toewerken naar het behalen van een nieuwe gordel. Dat is ook altijd een leuke uitdaging. Bij mijn volgend examen zal ik normaal de blauwe gordel behalen”, besluit hij. (GD)

The post Tieltenaar Levi Chevrolet pakt Vlaamse titel karate: “De verschillende technieken maken karate heel uitdagend” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie ontdekt drugshandel van papa (29) nadat hond zoontje (1,5) tot bloedens toe had gebeten: vader krijgt 120 uur werkstraf

Nadat zijn hond hem en vooral zijn zoontje had toegetakeld, belde W.M. (29) uit Sint-Eloois-Winkel de hulpdiensten. Bij de huiszoeking vond de politie een grote hoeveelheid drugs. M. bleek een handel in cannabis te hebben opgezet. Hij krijgt daarvoor nu 120 uur werkstraf. Zijn leverancier werd veroordeeld tot veertien maanden met uitstel.
The post Politie ontdekt drugshandel van papa

Lees meer »

Landschapsarchitect Paul Deroose toont eigen tuin in Jabbeke: “En ik ben aanwezig voor rondleiding en info”

Op zondag 30 juni kan je de Engelse cottagetuin van tuin- en landschapsarchitect Paul Deroose bezoeken in Jabbeke. De man is de bezieler van heel wat openbaar domein in Jabbeke, daarom alleen is een bezoek aan de tuin en bij de Stalhillenaar meer dan een bezoekje waard.
The post Landschapsarchitect Paul Deroose toont eigen tuin in Jabbeke: “En ik

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met gratis slotshow

Hoefgetrappel op zaterdag 29 juni in Torhout, want dan heeft de 46ste Paardenmarkt plaats. De handel start al om 7 uur ’s morgens, maar ook wie later uit de veren is, kan volop van het evenement genieten. De gratis slotshow achter het oud-stadhuis op de Markt duurt tot even na 18.30 uur.
The post Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met

Lees meer »

? De Portiersmoord. Vincent (31) sterft door vijf messteken in het hart: “Wie een foto kon nemen van het lijk, zou getrakteerd worden op een vat bier”

Een oorlog tussen portiers wordt Vincent Van den Berghe fataal. Hij sterft na vijf messteken in het hart. Het is het begin van een lijdensweg voor zijn ouders Eddy en Ria. Want plots duikt een foto op van hun dode zoon in de armen van een vrouw, waarop ook nog eens doodsbedreigingen en pesterijen volgen. De vierde aflevering van de

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »