Stock Van Iseghem groter en slimmer om nog meer bij te dragen aan succes van klanten: “Er is nu ook een afhaalkluis voor na sluitingstijd en eind dit jaar komt er een webshop”

Vakhandel Van Iseghem is in november van vorig jaar verhuisd van het pand in de Bruggestraat 259 naar Bouwke 1, in de nieuwe kmo-zone Deefakker West, in de Meulebekestraat. Op de nieuwe site is het familiebedrijf dubbel zo groot geworden. En met Brecht is al de derde generatie er aan de slag.

De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot Willy Van Iseghem, die in 1968 de hangar achter de woning in de Meersstraat gebruikte als Amerikaanse stock. Door het ruime aanbod werd die snel te klein. Willy en zijn vrouw Mariette Van Robays verhuisden met de winkel naar een nieuwe vestiging, in de Bruggestraat 259. Eind de jaren 80 namen Ludwig en zijn vrouw Carine Vanneste de zaak over en vormden die om tot de ‘Doe-Het-Zelf en ijzerwarenhandel Service Stock Van Iseghem’.

In 2019 stapte Brecht in het bedrijf. “Ik ruilde mijn job als werfleider in voor een plek binnen de onderneming, die sindsdien gewoon Van Iseghem heet. Dankzij de doorzetting en toewijding van de generaties van mijn grootvader en vader kunnen we vandaag samen met onze vijf medewerkers verder bouwen aan onze missie: dankzij onze service en productkennis een langetermijnrelatie creëren met onze klanten, en zo bijdragen aan hun succes.”

Ook voor particulieren

“Onze firma is een technische vakhandel, gespecialiseerd in gereedschappen en machines, ijzerwaren, bevestigingen, werkkledij en beschermingsuitrusting van duurzame kwaliteit. Ons cliënteel komt vooral uit de bouw- en industriesector, tuin- en landbouwsector, logistiek- en transportsector. Maar ook de lokale eindgebruiker is welkom”, stipt Brecht aan. “Wij hebben een sterke technische kennis en geven onze klanten altijd correct advies.”

“Om verdere ontwikkeling en groei mogelijk te maken hadden we eigenlijk dringend een groter bedrijfsgebouw nodig. Na de pandemie hakten we de knoop door. Het was niet gemakkelijk om een geschikte plek te vinden, maar uiteindelijk vonden we in kmo-zone Deefakker wat we zochten. De werken begonnen in april van 2021 en sinds eind november van vorig jaar zitten we in ons nieuwe gebouw. De officiële opening van de vestiging is voor in het najaar.”

“De totale oppervlakte bedraagt 5.000 m², waarvan 1.800 m² bebouwing. Nu hebben we een ruimere en overzichtelijke presentatieruimte voor onze producten, en er zijn ook logistieke voordelen: de leveringen vinden plaats op een aparte locatie, los van de parkeergelegenheid voor klanten. Bovendien is er nu ook een magazijn op de bovenverdieping, en hebben we een afhaalkluis voor na sluitingstijd.”

Software

“Enige tijd geleden hebben we ook een zogenaamd ERP-systeem geïnstalleerd. Dat is software die ons helpt om onze bedrijfsprocessen te automatiseren en te beheren. Daardoor is onze workflow verbeterd en werken we efficiënter. Met het voorraadbeheersysteem en het automatisch bestelsysteem proberen we de tekorten tot een minimum te beperken, en dus onze klanten sneller en vaker tevreden te stellen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar onze medewerkers doen altijd hun uiterste best. Ook het belang van e-commerce is ons niet ontgaan: eind dit jaar is onze geïntegreerde webshop beschikbaar voor de klanten. We willen ook daar de service en ondersteuning bieden die onze winkel typeert.”

Ludwig en Brecht blijven op zoek naar nieuwe merken en producten om de klanten nog beter te kunnen bedienen. “Het aanbod op de markt is gigantisch en vrij gedetailleerd, maar dankzij de inkoopgroepering Asamco krijgen we zicht op wat er in de sector speelt en blijven we up-to-date met de laatste nieuwigheden. Een bijkomende troef is ons personalisatie-atelier, dat ervoor zorgt dat de herkenbaarheid van de klant wordt verhoogd.”

Open van 7 tot 12 en 13 tot 18.30 uur, op zaterdag van 7.30 tot 12 uur. Info: 051 48 92 95.

The post Stock Van Iseghem groter en slimmer om nog meer bij te dragen aan succes van klanten: “Er is nu ook een afhaalkluis voor na sluitingstijd en eind dit jaar komt er een webshop” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne met de slogan ‘Dynamisch is troef’

In Lo-Reninge maakte Team Dynamisch op een originele manier de lijst bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. De inwoners kregen een enveloppe met een spel speelkaarten in de brievenbus, samen met een kaart met foto van de tien kandidaten van Team Dynamisch. Een originele hint naar hun verkiezingsslogan ‘Dynamisch is troef’.
The post Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen

Op zondag 30 juni kan je om 18 uur genieten van een optreden van de Kortrijk-Gentse band WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Kortrijkzaan Harry Descamps laat al even in z’n kaarten kijken.
The post WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »