“Statistieken zijn fenomenaal”: dames van Volley Heuvelland vieren titel in Promo 3A

Op vier speeldagen van het einde mocht Volley Heuvelland de champagne ontkurken. Het won op het veld van Bidavo Bissegem C en eerste achtervolger Soncotra Poperinge B liet een steek vallen. Het grote titelfeest volgt later nog.

Bart Verhaeghe (45) is sinds 2016 voorzitter van Volley Heuvelland. Zelf heeft hij geen verleden als speler. Dochter Heline (17) speelt bij de Promo 4-ploeg en dochter Hanne (14) maakt deel uit van de U17. “Mijn broer Brecht speelt net als zijn zoon Wodan bij de Promo 3. Brechts dochter Geike (15) zit bij de U17 en de Promo 4. Het bewijst dat we een familiale club zijn. Ik heb nog geen moment spijt van gehad van mijn engagement. Het is een toffe bende bestuursleden die vol voor de club gaan en die op regelmatige basis eens in de mood zijn voor een feestje.” En nu is er reden tot feesten want de damesploeg in Promo 3 pakte de titel. “We wisten dat deze groep het ver kon brengen in hun reeks. Dat we nu al kampioen zijn met nog vier wedstrijden te gaan, hadden we echter nooit gedacht. Een pluim voor de speelster en voor coach Wim Cardon”, aldus de Dranouternaar, die eigenaar is van BVH Engineering. Dit is ook de hoofdsponsor van de volleybalclub.

Sporthal opfrissen

“In het algemeen kunnen we zeggen dat onze club het goed doet. Ieder jaar is er een toename van het aantal leden en slagen we erin om onze trainers te houden en zelfs extra trainers aan te trekken. Ook voor de wedstrijden zien we steeds meer supporters hun weg vinden naar onze sporthal. We zijn in overleg met het gemeentebestuur om onze sporthal wat op te frissen zodat het voor iedereen – spelers en supporters – leuk vertoeven is. Onze jeugdploegen doen het ook heel goed. Met de U13 A staan we ook eerste. Met nog twee wedstrijden te gaan kunnen ook zij nog kampioen spelen. Dit zou ons eindeseizoensfeest op 4 mei helemaal compleet maken. We duimen dus voor een tweede kampioen binnen Volley Heuvelland”, aldus een tevreden voorzitter.

“We vernamen het nieuws op de terugweg naar huis”

Voor trainer Wim Cardon (60) is zijn eerste seizoen bij Volley Heuvelland meteen memorabel. “Ik kon al vaker promoveren, maar een titel is toch nog iets anders. Van de 54 te winnen sets, wonnen we er 53. Dat is fenomenaal. Enkel tegen Soncotra Poperinge B verloren we met 3-2. In totaal verloren we slechts zes sets. De groep gaat voor elkaar door het vuur. Er is talent en gedrevenheid aanwezig en voor hun jonge leeftijd beschikken ze over veel maturiteit en volleybalintellect. Op beslissende momenten kunnen ze steeds een tikkeltje meer.”

Volley Heuvelland moest rekenen op een misstap van Soncotra Poperinge B om nu al kampioen te zijn. “We waren al op de terugweg toen we vernamen dat Poperinge verloren had. Voor onze laatste thuismatch tegen Ieper voorzien we een groter feest”, aldus Wim, die ook volgend seizoen blijft. “Ik heb me deze overstap nog geen seconde beklaagd. Het was voor mij een terugkeer naar mijn roots, aangezien ik van Kemmel afkomstig ben. Ik kreeg enkele aanbiedingen van andere ploegen, maar ik blijf volgend seizoen op post bij Volley Heuvelland. Ik hoop dat we rustig kunnen meedraaien in Promo 2.”

Trotse kapitein

De kampioenenploeg bestaat uit Amy Demeester, Anouk Baekelandt, Hanne Baekelandt, Elsy Desmyter, Fran Boudry, Helena Steyaert, Inne Room, Isabel Snick, Janne Vandeputte, Jessie Landuyt, Kaat Carryn, Lore Degrande, Stien Vercruysse, Tessa Samyn en Venus Vanneste. Ine Wolfs, de mama van Fran Boudry, is ploegverantwoordelijke.

De kapitein is Isabel Snick. “Ik werd al eens eerder kampioen bij Vlamvo, maar toen had ik nog een andere rol”, vertelt de 23-jarige kapitein en receptiehoekspeelster uit Ieper. “Ik ben blij dat ik kapitein kan zijn van deze fantastische groep. Ook naast het veld komen we heel goed overeen. Het was vooraf nog afwachten hoe de reeks er zou uitzien en ik had niet gedacht dat we zo snel een kloof konden uitbouwen. Ook in de resterende vier matchen gaan we vol voor de punten en willen we met een mooi rapport eindigen.”

Zaterdag 23 maart om 20 uur: Mevo Ledegem A – Volley Heuvelland A.

The post “Statistieken zijn fenomenaal”: dames van Volley Heuvelland vieren titel in Promo 3A is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na ziekte van haar vader koestert Kim Van Oncen haar gezinsgeluk: “Misschien moeten we maar eens werk maken van die trouw”

“Papa moest na zijn coma alles opnieuw leren: spreken, slikken, stappen, schrijven…” Het was een emotioneel jaar voor Kim Van Oncen. Ze stopte ook met de ochtendshow op Radio2 omdat het naar eigen zeggen moeilijk te combineren was met haar gezin. Of was het toch omdat de luistercijfers tegenvielen? Daarop reageert de actrice/presentatrice in ‘Story’.

Lees meer »

Steeds hetzelfde vulgaire riedeltje en toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »

Dromen van Oostende vervult vierde en grootste droom van Babette: beachfestival mét reuzepopcornmachine

Stad Oostende organiseerde in het najaar van 2023 de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’ voor alle kinderen uit het lager onderwijs. Uit 826 dromen koos de Kindergemeenteraad een grote winnaar en kregen nog enkele dromen een juryprijs. De vierde droom die in vervulling gaat, is de grote droom gekozen door de Kindergemeenteraad. De tienjarige Babette zag het groot: “Ik droom van

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Volgende week opnieuw zomers intermezzo? “Warme lucht die richting ons land trekt is niet noodzakelijk goed nieuws”

De komende dagen domineert een lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland ons weer door regenzones naar West-Europa te sturen. Maar daar zou volgende week wel eens verandering in kunnen komen volgens verschillende weermodellen dankzij een hogedrukgebied. Betekent dit dat er een nieuw zomers intermezzo op komst is voor ons land? Krijgen we warm en droog weer of staat er ons iets

Lees meer »

Antwerpen wil fietsdiefstallen tegengaan met nieuwe afgesloten fietsparkings

In Antwerpen zijn de eerste afgesloten fietsparkings geopend. De stad wil daarmee mensen stimuleren om verschillende duurzame vervoersmiddelen te combineren. Zo kan je nu bijvoorbeeld met de fiets tot de tramhalte aan Olympiade rijden, je fiets daar veilig achterlaten in de afgesloten fietsparking en vervolgens met de tram je reis verderzetten. Fietsen zouden er ook minder makkelijk gestolen kunnen worden.

Lees meer »

Onze dartswatcher blikt vooruit op de World Cup of Darts: “Er zijn maar weinig teams die elkaar zo goed kennen als de Belgian Arrows”

Dikke vrienden zijn ze momenteel niet, onze Belgian Arrows Dimitri Van den Bergh (29) en Kim Huybrechts (38). Maar dat hoeft ook niet, zolang het maar klikt op het podium zelf. En dat laatste doet het inmiddels al vele jaren. Niet in het minst tijdens de vorige World Cup, toen het geen haar scheelde of ze hadden Wales opzijgezet op

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Amerikaanse drones boven Zwarte Zee vergroten risico op directe confrontatie tussen Rusland en NAVO”

Vluchten van Amerikaanse militaire drones boven de Zwarte Zee vergroten het risico van een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie gezegd. Vermoed wordt dat de drones gebruikt worden om “doelen aan te wijzen voor de precisiewapens die door het Westen geleverd worden”. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Steeds dezelfde schokkende show, maar toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »