Stad Roeselare huurt parking in Louis Leynstraat om zo kort parkeren gemakkelijker te maken

Elke dag rijden heel wat auto’s aan en weg in de Louis Leynstraat in Rumbeke. Dat komt door de nabijheid van twee scholen (SBS De Vlieger en Vrije Basisschool De Verrekijker), kinderopvangen KIDZ Lucy en KIDZ Jane en het Psychiatrisch Verzorgingstehuis (PVT) Valckeburg. Om een oplossing te bieden aan de grote parkeerdruk, huurt de Stad vanaf 15 april het parkeerterrein op de hoek met de Kloosterstraat.

“De Louis Leynstraat ligt in de kern van een levendige zone in Rumbeke, waar veel ouders tijdens de spitsmomenten een veilige plek zoeken om hun baby of kind af te zetten of op te halen. Ook bezoekers van het PVT Valckeburg hebben vaak moeite om een parkeerplaats te vinden in de buurt. We zagen als Stad de kans om dit probleem aan te pakken, door de parking, op vandaag in private handen, te huren”, verduidelijkt schepen Nathalie Muylle.

De parking zal vooral van pas komen voor kort parkeren, zoals het afzetten en ophalen van kinderen of een kort bezoek aan het PVT Valckeburg. Bewoners zullen er ’s avonds en buiten de schooldagen gebruik van maken. “We voeren op schooldagen tussen 7.30 en 18 uur een regeling van kort parkeren in (maximaal 30 minuten met blauwe parkeerschijf). Tijdens het weekend en in vakantieperiodes is de parkeerdruk aanzienlijk lager. Dan kunnen buurtbewoners ook voor langere periodes hun wagen hier parkeren”, aldus nog schepen Stefaan Van Coillie.

De Stad zal het terrein vanaf 15 april huren en inrichten als parking. Het betreft een tijdelijke huurovereenkomst van één jaar, die verlengd kan worden. (TD)

The post Stad Roeselare huurt parking in Louis Leynstraat om zo kort parkeren gemakkelijker te maken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me verschrikkelijk”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

Avril Lavigne staat straks op Werchter. Of toch niet? “Ze is eigenlijk al 20 jaar dood”

Werd de Canadese popster Avril Lavigne (39) in 2003 vervangen door een dubbelgangster? Als we een populaire samenzweringstheorie mogen geloven, zien we al zeker twintig jaar een zekere ‘Melissa’ aan het werk. Klinkt compleet van de pot gerukt, maar de argumenten zijn volgens velen best overtuigend, en worden gevoed door het feit dat de zangeres jarenlang van de radar verdween.

Lees meer »

Patrick De Clercq hangt na 42 jaar fototoestel aan de haak: “Geen schrik voor zwart gat”

Ruim 42 jaar kon je bij Patrick De Clercq terecht voor professionele fotografie. Daar is nu definitief een einde aan gekomen. We blikken terug op een indrukwekkende loopbaan. Zijn carrièrepad was er eentje van passie, toewijding en aanpassing aan de evoluerende technologieën binnen de fotografie. Schrik voor het zwarte gat heeft de natuurfanaat in hart en nieren alvast niet.

Lees meer »

Zij woont weer permanent aan zee: hoe kleine barsten tot breuk tussen Karl Vannieuwkerke (53) en Caroline (38) leidden

Niet langer een koppel, niet langer zakenpartners. Zes jaar na hun eerste ontmoeting in Diksmuide en amper negen maanden na de geboorte van hun tweede kindje gaan Karl Vannieuwkerke (53) en Caroline Vereenooghe (38) elk hun eigen weg. Dat werd bevestigd aan onze redactie. Het nieuws komt niet geheel onverwacht en werpt meteen een nieuw licht op enkele markante beslissingen

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »