Shakedown Boezinge keert terug: “Hopelijk weer vertrokken voor jaren”

Op woensdagavond 19 juni organiseert de Ypres Rally opnieuw een shakedown in Boezinge. Naamsponsor Noël Franklin zal samen met elf andere lokale ondernemers zorgen voor de randanimatie. Het volksfeest van weleer lijkt hiermee volledig terug.

De coronacrisis, het WK-gebeuren en de wegenwerken in Boezinge zorgden ervoor dat Boezinge even uit the picture verdween bij de Ypres Rally. “Na vele jaren afwezigheid misten we Boezinge wel een beetje”, vertelt Alain Penasse, voorzitter van Club Superstage. “We wilden daarom proberen het dorpsfeest terug te brengen. Stad Ieper was meteen gewonnen voor het idee, want door de wegenwerken is er lange tijd weinig activiteit geweest in de dorpskern.”

In tegenstelling tot vroeger is de shakedown in Boezinge niet enkel voorbehouden voor Historics. “De bedoeling is dat alle wagens deze shakedown mogen rijden, ook de deelnemers aan de Divisie 2-wedstrijd”, gaat Penasse verder. “De deelname in Boezinge is sowieso inbegrepen in het inschrijvingsgeld. We mikken dus op heel wat deelnemers. We rijden opnieuw van 18 uur tot 22 uur op een parcours van zo’n vier kilometer. De start en de finish zullen iets verder liggen dan vroeger.”

Randanimatie

Aan het format van de Qualifying Stage en shakedown in Nieuwkerke op donderdag verandert niets. Voor de toppers is Boezinge zelfs een extra testgelegenheid. “Veel deelnemers wensen te testen vooraf en het wordt steeds moeilijker om die te organiseren in de regio. De shakedown is dan ook een ideale testgelegenheid voor de deelnemers aan de Qualifying Stage in Nieuwkerke op donderdag.”

Twaalf lokale ondernemers engageren zich om mee de sfeer van vroeger terug te krijgen in Boezinge. “Ik ben als kind opgegroeid met de shakedown en het was altijd een feest”, zegt Laurens Kinget van Noël Franklin, het HR-bedrijf dat naamsponsor wordt van de shakedown. “We kunnen nog niet alles verklappen, maar we zullen voor heel wat randanimatie zorgen met de aanwezigheid van onder meer dj’s en diverse BV’s. Hopelijk zijn we hiermee weer vertrokken voor jaren.”

The post Shakedown Boezinge keert terug: “Hopelijk weer vertrokken voor jaren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

81 kostuums, 22 liedjes en véél wafels met slagroom: achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Hij pakte hem bij zijn hoofd en begon te slaan”: Amerikaanse agent valt tiener aan tijdens kinderfeestje

In Galveston, Texas, is een kinderfeestje volledig uit de hand gelopen. Een agent in burger kwam poolshoogte nemen omdat er zoveel mensen bij het zwembad van een appartementencomplex waren, waar het feestje plaatsvond. Vervolgens ontstond er een hevige discussie, waarna de agent een tiener aanviel. Een moeder kon het hele incident filmen. De politie is een onderzoek gestart.

Lees meer »

KIJK. Nederlandse urbexer bezoekt spooksteden in droogste woestijn op aarde

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »

Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen.

Lees meer »

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »