Rode Kruis-Vlaanderen voorziet 84 extra momenten om bloed en plasma te doneren

Rode Kruis-Vlaanderen opent in de komende vakantieperiodes de deuren van haar donorcentra op 84 extra momenten, naast de normale openingsuren. Ze willen zoveel mogelijk mensen de kans bieden om bloed, maar vooral plasma te komen geven. In West-Vlaanderen zijn er drie donorcentra: in Brugge, Kortrijk en Roeselare.

De vakantieperiodes zoals de Paasvakantie, het Hemelvaartweekend, het Pinksterweekend en de zomervakantie, zijn in aantocht. Dat zijn de typische periodes waarin mensen minder doneren. Samen met de inspanning van het Rode Kruis-Vlaanderen om op jaarbasis vijf procent meer plasma in te zamelen, is het daarom belangrijkrijk iedereen voldoende mogelijkheden te bieden om afspraken te maken. Rode Kruis-Vlaanderen zet daarom alle zeilen bij en plant extra openingsmomenten in, vooral op vrijdagen én zaterdagen, want elke donatie telt.

Extra openingsmomenten in West-Vlaanderen

Het Rode Kruis-Vlaanderen telt veertien donorcentra, waarvan er drie gelegen zijn in West-Vlaanderen. In Brugge, Kortrijk en Roeselare kan je op zaterdag 23 maart 2024, zaterdag 1 juni 2024, zaterdag 24 augustus 2024, zaterdag 26 oktober 2024 en zaterdag 28 december 2024 van 9 uur tot 15 uur terecht om bloed of plasma te geven. Op vrijdag 19 april 2024 ben je welkom van 8:30 uur tot 20 uur. Let wel, die dag kan je vanaf 15 uur enkel plasma geven.

Warme oproep

Zowel reguliere als nieuwe donoren zijn bijzonder welkom in één van de donorcentra. Wil je ook je steentje bijdragen door bloed, maar vooral ook plasma te geven: ga naar rodekruis.be/donorportaal. Check de locatie en het tijdstip dat jou het best uitkomt en maak een afspraak. Je kan ook telefonisch een afspraak maken via het gratis nummer 0800 777 00.

Wie nog nooit gedoneerd heeft, doet best eerst de Donorzelftest.

Wie eerst wat wil lezen over bloed of plasma geven, kan terecht op de site van het Rode Kruis-Vlaanderen.

The post Rode Kruis-Vlaanderen voorziet 84 extra momenten om bloed en plasma te doneren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Irène blaast 102 kaarsjes uit in wzc Ter Linde

In woonzorgcentrum Ter Linde is Irène Decuypere 102 jaar geworden. Dit werd gevierd met de familie, bewoners en een bezoek van het gemeentebestuur.
The post Irène blaast 102 kaarsjes uit in wzc Ter Linde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na 900 dagen ‘Van Straat naar Zorg’ werden meer dan 60% van de Kortrijkse dak- en thuislozen bereikt

Op 5 maart 2022 werd de straatverpleegkundige in het leven geroepen in de regio Zuid-West-Vlaanderen om extra zorg op te nemen voor dak- en thuislozen. De voorbije 30 maanden hebben de twee straatverpleegkundigen en één straatpsycholoog in Kortrijk al 250 unieke personen kunnen bereiken, goed voor meer dan 60% van de Kortrijkse volwassen dak- en thuislozen.
The post Na

Lees meer »

Wagen belandt tegen glazen inkom van rijwoning in Wervik

In de Geluwesesteenweg in Wervik gebeurde maandagavond even 19.30 uur een spectaculair verkeersongeval. De bestuurder van een blauwe Citroën Berlingo belandde in een lange bocht even voorbij het kruispunt van de Hovenierstraat tegen de rijwoning van schrijnwerker Gregory Depoutre.
The post Wagen belandt tegen glazen inkom van rijwoning in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Feestelijke opening van Nieuwpoorts Jeugd- en Sportcomplex, gratis belevingsdag op zaterdag

In Nieuwpoort is op vrijdag 6 september het gloednieuwe Jeugd- en Sportcomplex officieel ingehuldigd. Het gebouw zal voortaan de thuishaven worden van de verschillende jeugd- en sportentiteiten van Stad Nieuwpoort en wordt ook de uitvalsbasis van allerhande clubs en verenigingen. Het complex krijgt de naam Jeugd- en SportArena mee. Op zaterdag 7 september kan het brede publiek tijdens een gratis

Lees meer »

Groen Waregem trekt met volle lijst en ambitie naar de kiezer: “Willen mee besturen”

Afgelopen weekend stelde Groen Waregem haar volledige lijst kandidaten en uitgebreid programma voor. Lijsttrekker Simon Wemel trekt met ambitie naar de kiezer. “We willen de stad en haar inwoners meer ruimte geven, meer ruimte voor jeugd, elke weggebruiker, duurzaam ondernemen, wonen, inspraak en cultuur.”
The post Groen Waregem trekt met volle lijst en ambitie naar de kiezer: “Willen mee

Lees meer »

“Geen schot gelost bij de bevrijding van Brugge”

“Het is fout te denken dat de Canadezen bij de bevrijding Brugge enkel via de Buffelbrug binnenkwamen”, zegt Kurt Ravyts, die samen met Jos Rondas vijf boeken schreef over Brugge tijdens WO II.
The post “Geen schot gelost bij de bevrijding van Brugge” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Montanus kondigt ‘code rood’ af voor medisch-historisch erfgoed: “Er is al een ware barbarij aangericht in Brugge”

De vzw Montanus is bezorgd over de toekomst van het Brugs medisch-historisch erfgoed en kondigt in het vooruitzicht van de lokale verkiezingen van 2024, een ‘CODE ROOD’ af . “Er is de voorbije jaren een ware barbarij aangericht in Brugge”, stelt voorzitter William De Groote.
The post Montanus kondigt ‘code rood’ af voor medisch-historisch erfgoed: “Er is al een

Lees meer »

Martijn De Maesschalck jongste kandidaat provincieraadslijst: “Wij als jongeren krijgen te vaak de rekening gepresenteerd”

Vlaams Belang stelde donderdag de lijst voor omtrent de provincieraadsverkiezingen voor de kieskring Kortrijk-Roeselare-Tielt. De negentienjarige Anzegemse rechtenstudent Martijn De Maesschalck zal met zijn zesde plaats de jongste op de lijst te vinden zijn naast lijsttrekker Michiel Descheemaeker en lijstduwer Wouter Vermeersch.
The post Martijn De Maesschalck jongste kandidaat provincieraadslijst: “Wij als jongeren krijgen te vaak de rekening gepresenteerd”

Lees meer »

Toch nog een voorwaardelijke celstraf voor dertiger die met mes op Kortrijkse perron loopt: “Sukkel al helft van mijn leven met alcoholprobleem”

“Door de drankduivel verloor hij zijn job, zijn relatie, zijn kinderen en zijn vrienden.” Niettegenstaande hij door twee eerdere veroordelingen al onder probatie stond, liep een 34-jarige man dit voorjaar opnieuw met een mes rond op het Kortrijkse perron. Omdat hij nu wél nuchter is, kreeg hij toch nog een kans met een volledig voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden.

Lees meer »