‘Robin Hood’ krijgt twee jaar cel: “Ik steel enkel van de rijken!”

Een 28-jarige Italiaan is in beroep veroordeeld tot twee jaar cel voor een reeks inbraken en diefstallen. De onverbeterlijke dief vindt zichzelf een ‘Robin Hood’ die enkel bij de rijken steelt. Maar de procureur-generaal vindt dat zelfs een sympathieke dief, een dief blijft.

Op 8 april vorig jaar gingen inbrekers in een Knokse woning aan de haal met een portefeuille, een handtas en cash. Een tiental dagen later werd een Antwerpse villa geviseerd. Daar zag een buurman hoe de daders een kluis en enkele dure handtassen door een raam naar buiten gooiden. Het onderzoek leidde de speurders naar een rondtrekkende bende die huurvoertuigen gebruikte om feiten te plegen. Op 18 mei vorig jaar werd Dilan H. opgepakt voor een inbraakpoging in Leuven.

Het onderzoek linkte de 27-jarige Italiaan aan de inbraken in Knokke en Antwerpen, evenals twee inbraakpogingen op 4 en 8 april in Knokke en diefstallen van nummerplaten in Kaprijke en Gent. Voor de feiten in Leuven kreeg hij begin dit jaar al twee jaar effectieve celstraf. In Hasselt kreeg hij nog eens zeven maanden en in Brugge drie jaar. Tijdens een overbrenging voor verhoor bekende de Italiaan aan de politie dat hij eigenlijk een soort Robin Hood was, die alleen van de rijken steelt.

“Die hebben toch genoeg, zijn verzekerd en als je hun zwart geld steelt durven ze meestal geen aangifte te doen.” En verder bestoefte hij zichzelf: “Ik sloeg al in heel wat landen toe en stelen is het enige waar ik echt goed in ben”, overschouwde hij zijn criminele carrière. Hij had ook lof voor de Belgische politie. “Die heeft de beste speurders”, stelde hij. Omdat hij voor alle feiten samen gestraft is tot vijf jaar en zeven maanden, vraagt zijn advocaat ook strafvermindering.

Maar voor de procureur-generaal is de maat vol. “Zelfs een sympathieke dief, blijft een dief. Het enige wat hij goed kan is stelen, en dan nog… want hij is al verschillende keren betrapt! Ik begrijp het, het is ‘een way of life’ en hij is een onverbeterlijke dief. Wat helpt er dan? In landen waar de sharia van kracht is hakken ze een hand af en bij de tweede keer nog één. Hier moeten we ze zo lang mogelijk van de straat halen.” Hij vorderde 29 maanden cel voor de diefstallen en inbraken in Knokke, Gent, Kaprijke en Antwerpen. Het hof hield het uiteindelijk bij twee jaar, waardoor zijn teller in totaal op vier jaar en zeven maanden komt. (OSM)

The post ‘Robin Hood’ krijgt twee jaar cel: “Ik steel enkel van de rijken!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE ROEMENIË-NEDERLAND (18u). “Duidelijk dat alles véél beter moet”: na wanprestatie is druk op Oranje (en vooral Koeman) erg hoog

De Nederlanders plaatsten zich in een lastige poule met Frankrijk en Oostenrijk als derde voor de achtste finales op dit EK voetbal. Toch zal het verlies tegen de Oostenrijkers op de laatste speeldag voor een flinke deuk in het vertrouwen gezorgd hebben. Roemenië verraste dan weer vriend en vijand door als groepswinnaar uit de poule van de Rode Duivels te

Lees meer »

Feesten Heule-Watermolen verliezen metWalter Deleu (76) opnieuw een oud-voorzitter

Nog maar vorige maandag 1 juli is dr. Claude Damman ten grave gedragen of Heule-Watermolen is opnieuw in rouw door het overlijden de dag erop van Walter Deleu. Beiden waren oud-voorzitter van het feest- en cultuurcomité dat de Watermolen Feesten organiseert. Toevallig vindt in de levendige gemeenschap net dit weekend de 80ste editie plaats van de kermis, die voortvloeide uit

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »

Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Gigue is door het faillissement van Duror Fashion Group het slachtoffer geworden van “te veel management”. Dat zegt oud-designer Jo Wyckmans (79). De oprichter van het merk was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. In 2017 kwam zijn Gigue in handen van Duror, de groep die modemerk Terre Bleue oprichtte. “Toen zag ik het onheil

Lees meer »

Brigitte (54) en zoon Alex (22) openen nieuwe bakkerij op de Hille in Wingene: “Dit is altijd onze droom geweest”

Terwijl overal in Vlaanderen de bakkers verdwijnen, komt er op de Hille in Zwevezele (Wingene) net een nieuwe bakker bij. Brigitte Croenen (54) en haar zoon Alex Dewilde (22) openen in oktober de deuren van hun nieuwe winkel B&A Desserts, nadat ze eerder al een atelier openden in Beernem. Vanaf vrijdag 5 juli kan je er terecht voor ambachtelijk ijs

Lees meer »

Bepaling strafmaat in rechtszaak rond Trump en Stormy Daniels uitgesteld tot 18 september

De bepaling van de strafmaat in het proces tegen voormalig Republikeins president Donald Trump voor het betalen van zwijggeld aan een pornoster is uitgesteld tot 18 september. Dat blijkt uit een juridisch document dat AFP kon bemachtigen. Op 6 september zal rechter Juan Merchan zich uitspreken over de potentiële impact van de beslissing van het Hooggerechtshof op deze rechtszaak.

Lees meer »