“Respectloos en onmenselijk behandeld”: Glen Saeremans (KFC Poperinge A) reageert na schorsing en non-activitieit

Dinsdagavond meldde KFC Poperinge dat het T1 Glen Saeremans (37) op non-actief zet nadat hij geschorst werd voor een rode kaart tegen Beveren-Leie. Nu schetst Glen zijn verhaal, over hoe de club niet alles in de strijd gooide om Glen te verdedigen en over hoe hij zich gekwetst voelt. “Tegelijk voel ik me ook enorm gesteund door veel mensen”, benadrukt hij.

Glen Saeremans kwam begin dit seizoen aan het roer van KFC Poperinge A, als opvolger van Nick De Groote. Voordien was hij jeugdtrainer en had hij enkele seizoenen de B-ploeg onder zijn hoede. Sportief ging het dit seizoen niet altijd even makkelijk, maar na de klinkende 4-0-overwinning tegen rechtstreekse concurrent SC Zonnebeke leek er een nieuwe positieve wind te waaien.

Beelden niet doorgestuurd

Daags na die match was er een online zitting rond de uitspraak van de rode kaarten voor speler Ward Maerten en trainer Saeremans in de match tegen Beveren-Leie een week eerder. Voor de coach werd acht weken geëist. “Die wedstrijd werd gefilmd door de thuisploeg en ik had verwacht dat onze club die beelden zou doorsturen naar Voetbal Vlaanderen. We hadden de beelden ter beschikking. Zo hadden we het ultieme bewijsmateriaal dat er van fysieke belaging, zoals de scheids in zijn rapport noteerde, geen sprake was. Maandag op de zitting – van het bestuur was niemand aanwezig – merkte ik echter dat er geen beelden werden doorgestuurd. Er volgde geen strafvermindering. Ik werd toen een eerste keer in mijn hemd gezet en dat was nog maar het begin.”

“Dinsdagmorgen volgde dan het telefoontje dat ze me op non-actief zetten en er met Didier Bargibant al een opvolger klaarstond. Dan vraag ik me toch af of ze die beelden bewust niet in de strijd gegooid hebben en gewoon een stok zochten om mee te slaan. Ik vind het jammer dat ik niet beter beschermd werd en dat ik dit via telefoon moest vernemen en niet face-to-face.”

Achter de rug

Glen beseft dat het sportief geen topseizoen was. “Dat ze me na de thuisnederlaag tegen BS Geluveld zouden ontslaan, ging ik nog kunnen begrijpen. Maar na een oververdiende 4-0-overwinning tegen rechtstreekse concurrent SC Zonnebeke? Zondag feliciteerden ze me nog met de zege, maar eigenlijk speelde alles zich al enkele weken achter mijn rug af. Daar heb ik het moeilijkste mee. De manier waarop ik behandeld werd is respectloos en onmenselijk. Eerlijkheid vind ik een belangrijke waarde in het voetbal en dat mis ik hier. Dit is toneel.”

Glen is enorm aangeslagen. “Al bijna 30 jaar ben ik verbonden aan deze mooie club. Ik kan door deze schorsing ook niet meer spelen bij de Studaxen, dus het heeft een sportief gevolg.”

Steun

Ondanks dit pijnlijk verhaal voelt Glen zich ook gesteund. “Na de Facebook-post, waar de club nog even natrapte, voelde ik me gesteund door veel mensen binnen en buiten de club. Ik kreeg al tientallen steunberichten. Intussen stapten ook assistent Elie Wade en afgevaardigde Yoni Worm op.”

Dat de deur op een kier staat, daar denkt Glen momenteel niet aan. “Ik moet nu even de tijd nemen om alles te laten bezinken. Het heeft een diepe wonde geslagen. Toch blijf ik hopen dat de spelers zich kunnen handhaven in tweede.”

The post “Respectloos en onmenselijk behandeld”: Glen Saeremans (KFC Poperinge A) reageert na schorsing en non-activitieit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sammy Swaenepoel niet langer op kieslijst van Vooruit-Groen in Izegem: “Niet akkoord met LGBTQ+-beleid”

Kapper Sammy Swaenepoel (44) is niet langer kandidaat op de lijst van Vooruit-Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Izegem. Hij stapt op uit onmin met de gang van zaken omtrent het LGBTQ+-beleid binnen de partij. “Ik ben naïef en goedgelovig op de lijst terecht gekomen, nu stap ik er gekwetst en teleurgesteld op en dit na twee jaar inzet

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Herkent u hem nog? Ook getransformeerde Mesut Özil doet duit in zakje in rel rond Turkse held Demiral, die schorsing dreigt op te lopen

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden. En opvallend: ook ex-topvoetballer Mesut Özil doet z’n duit in het zakje –

Lees meer »

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten”

De gemeenteraad van Tielt heeft donderdag unaniem het langverwachte verbod op doorgaand vrachtverkeer in de stad goedgekeurd. Daarmee is er eindelijk een oplossing in zicht voor een probleem waar het stadsbestuur bijna twaalf jaar mee worstelde.
The post Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af – Witte Huis kritisch op bezoek Orbán aan Rusland

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Parlement moet op eerste zitting al meteen beslissen over geldigheid van verkiezingen: hoe gaat dat in zijn werk? 

Een drukke agenda op de eerste zitting van het Vlaams Parlement vandaag met een eedaflegging van alle parlementsleden en de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Maar het meest opvallende agendapunt: beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams Parlement geldig is. Verschillende experten vinden het "problematisch" en "ongepast" dat de parlementen nog steeds de geldigheid van de verkiezingen kunnen

Lees meer »

De deal is helemaal rond: Zeno Debast ruilt Anderlecht in voor Sporting Lissabon, paars-wit vangt minstens 16 miljoen euro

Wat al een tijdje werd aangekondigd, is nu ook officieel bekrachtigd. Zeno Debast (20) verlaat Anderlecht en zet zijn carrière verder bij Sporting Lissabon, de Portugese kampioen. De Rode Duivel tekende tot de zomer van 2029. In z’n contract staat een afkoopclausule van 80 miljoen euro. Paars-wit vangt een initieel bedrag van 16 miljoen euro, een bedrag dat via bonussen

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »