Red Rock Rally in Brugge blaast dertig kaarsjes uit

Op 1 mei plaatsen de organisatoren van de Red Rock Rally dertig kaarsjes op hun ‘feest van de arbeid’-taart! Ze bouwen een muzikaal feestje in het Koningin Astridpark in Brugge. Staan alvast te popelen om op te treden: presentator David Galle, Absynthe Minded, Chibi Ichigo, Mayorga, ZLDR en de 4 finalisten van onze rally.

Volgens Mario Willemsens, coördinator van de Red Rock Rally, is zoals steeds muziek het bindmiddel om met vrienden, collega’s, kennissen en familie af te spreken op 1 mei in het Astridpark: “Ik ben trots op de weg die we met ons festival hebben afgelegd. Wat ooit begon als kleine Brugse muziekrally, is uitgegroeid tot een heus festival dat jong en eeuwig jong elk jaar weer weet te smaken.”

Gratis

“Het is geen evidentie om als gratis festival te overleven”, vervolgt Mario Willemsens. “Maar met de steun van ABVV, Solidaris, Vooruit, Stad Brugge en onze sponsors lukt het ons jaar na jaar. In 2023 waren we genoodzaakt om de prijs voor een drankbon op te trekken naar 3 euro en voerden we een huisreglement in om eigen dranken te bannen uit de ‘muziekzone’.

“Ons trouw publiek snapt dat een gratis festival enkel kan als iedereen z’n pintjes of andere dranken aankoopt op het festival zelf. Ook dit jaar doen we een dubbele oproep: Breng geen eigen drank mee naar ons festival en breng je (lege) herbruikbare beker(s) binnen in de milieutent of aan de bar.”

Wedstrijd

Noël Van Oyen, juryvoorzitter, noteerde voor de Red Rock Rally opnieuw een recordaantal inschrijvingen: “459 bands! De jury fileerde deze tot vier finalisten, waarvan er twee een Brugse link hebben en dus het ‘Brugotta’-label opgespeld krijgen. We hebben een mooie prijzenpot.”

“Naast de cheque van 500 euro (met dank aan D’s Deldycke traiteurs), krijgt de winnaar een podiumkans bij Cultuurcentrum Brugge, twee dagen opnametijd in Shellshock Studio en een fotoshoot bij Alex Vanhee. De trofee ‘pRRRijs van het publiek’ (met steun van Van Acker Stichting) is een ontwerp van Stan Dumolin en werd gemaakt door Merel Deboysere van KTA Brugge.

Toespraken

De Brugse 1 mei-optocht zal net zoals vorig jaar terug vertrekken op de Burg en komt tegen de middag in het Astridpark aan. De 1 mei-toespraken worden gegeven vanop het festivalpodium.

Mario Willemsens vervolgt: “Ons team is klaar om ook van de dertigste editie een heus feestje te maken. Het zal een zonnige dag worden met muziek, vrienden en verse pintjes. We zetten verder in op ‘Operatie Proper Park’ mét herbruikbare bekers maar zonder gedoe. Geef je herbruikbare beker af aan de bar of minibar en steun Komerbi. Komerbi is een unieke, brede Brugse jeugdorganisatie die zowel een vrijetijdsaanbod als een leerplatform aanbieden voor maatschappelijk kwetsbare jongeren en jongvolwassenen.”

Teken op www.operatieproperpark.be het huisreglement van de Red Rock Rally!

Huisreglement Red Rock Rally

1. #ProperPark! Gooi niks op de grond. Sorteer afval in de correcte vuilbakken aan de afvaleilandjes.

2. Amuseer je en geniet met Makkers en Maten met volle teugen van ons gratis festival.

3. Eigen dranken zijn verboden. Laat eigen drank thuis. Wie toch eigen dranken meebrengt kan deze enkel nuttigen aan de Red Rock Plaza (de zone met o.a. foodtrucks).

4. Gooi geen peuken op de grond, vraag een peukenbuidel aan de milieutent. Er is een puikenzuil aan elk afvaleilandje.

5. Breng de herbruikbare bekers naar de bar of minibar en wij doneren 10 cent per beker aan het goede doel Komerbi. Of ruil ze in de milieutent per 5 of 10 stuks om voor cash of drankbon(nen).

6. Breng je pet-flesje of blikje naar de milieutent en krijg een leuk gadget.

7. Steun ons festival door te consumeren! Santé! Zo kan dit festival gratis blijven.

8. Toon respect voor het park, de buurt en je medemensen.

9. Alcohol consumeren? Laat de auto thuis of breng je BOB mee!

10. Samen uit, samen thuis! Zorg dat je vrienden wel en gezond thuis geraken.

Alle info op: www.redrockrally.be

|

The post Red Rock Rally in Brugge blaast dertig kaarsjes uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jonge Nederlander in Hasseltse cel voor helpdeskfraude

De Hasseltse onderzoeksrechter heeft een 24-jarige man uit Nederland aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van helpdeskfraude. Hij deed zich voor als bankmedewerker en belde bij slachtoffers aan om hun bankkaart en kaartlezer in handen te krijgen. Dat maakte de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) bekend.

Lees meer »

Dood Arian (6) één en al mysterie: “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”, klinkt

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

Novak Djokovic schendt dé gouden regel op Wimbledon… maar mag toch spelen

Technisch gezien illegaal. Novak Djokovic speelt op Wimbledon met een grijze kniebrace. Dat terwijl het reglement van het Londense grastoernooi zegt: “Deelnemers moeten gekleed zijn in bijna geheel witte outfit. Ook medische uitrustingen moeten indien mogelijk wit zijn.” De Serviër overtreedt dus de regels, maar krijgt tóch groen licht om te spelen.

Lees meer »

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »

Elke Bleyaert, vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, verliest rechtszaak tegen Amerikaans fitnessbedrijf

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger: “Zeker 900 Hamasstrijders gedood in Rafah”

Lees hier al het nieuws terug van woensdag 3 juli over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Zeker vier Palestijnen zijn om het leven gekomen door een Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever, zo meldt het ministerie van gezondheidszorg van de Palestijnse Autoriteit. En het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen meer dan 900

Lees meer »