Ouderraad vrije basisschool Zilverberg organiseert lente-ontbijtactie

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de ouderraad van de VBS Zilverberg in Rumbeke opnieuw een lente-ontbijtactie op zondag 24 maart. Die ochtend kunnen ouders en sympathisanten van de school heerlijke ontbijtpakketten komen afhalen of thuis laten leveren.

“Ook dit jaar zette de ouderraad heel sterk in op samenwerkingen met heel wat lokale handelaars en ondernemers om rijkelijk gevulde ontbijtpakketten met kwaliteitsproducten te kunnen aanbieden zoals broodjes en koffiekoeken van de warme bakker, hoeveboter- en yoghurt… Met deze actie kan de ouderraad opnieuw leuke projecten voor alle leerlingen van de school steunen”, horen we van Fleur Verhulst. “Zo werd enkele weken geleden een hele grote zandbak ingebouwd op de speelplaats. Tijdens de paasvakantie zal dan weer ijverig gewerkt worden aan een leuk project waar de kinderen van het lager heel wat aan zullen hebben. We kunnen nog niet verklappen wat het precies wordt maar het is iets unieks voor de school waarbij ook de kinderen van het lager nog meer van de buitenlucht zullen kunnen genieten in de toekomst.”

Op de foto zien we Isabelle Speeckaert, Bieke Beyls, Petra Meseure, Elisabeth Labeeuw, Stefanie Crevits en Fleur Verhulst. Afwezig: Jelle Impens, Delphine Demonie, Stephanie Debruyne. (TD/foto SB)

The post Ouderraad vrije basisschool Zilverberg organiseert lente-ontbijtactie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nathan Verheule wil met SV Moorsele promoveren naar derde provinciale

SV Moorsele B speelde vorige speeldag 0-0 op FC Marke B en krijgt komende zaterdag buur FC Dadizele B over de vloer. Moorsele doet het met een gedeelde zesde plaats niet onaardig en is op eigen veld favoriet tegen de Dadizeelse buren. “Of die derby leeft? Tegen Menen stonden de zenuwen meer gespannen”, weet speler Nathan Verheule (21).
The

Lees meer »

Thibaut De Smet is Belgisch kampioen duatlon

Desselgemnaar Thibaut De Smet werd vorig weekend Belgisch kampioen duatlon Long Distance. Dit weekend staat in D’Ocquier het BK sprintduatlon op de kalender.
The post Thibaut De Smet is Belgisch kampioen duatlon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet geland in Eindhoven met 30-tal andere Belgen

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn geland in Nederland. Ze konden vandaag terug naar huis vertrekken vanuit Beiroet nadat ze er werden aangevallen in de nacht van woensdag op donderdag. Het duo zat aan boord van het militaire vliegtuig dat vanmorgen vanaf Vliegbasis Eindhoven richting Libanon vertrok, om onder meer Belgen en Nederlanders te repatriëren.

Lees meer »

Golfkarretje van wijnboer Joris gestolen, net nadat het viraal is gegaan op sociale media: “Hopelijk gaat het om een joyride”

Het golfkarretje van wijndomein den Eeckhout in Houwaart is gestolen. Eigenaar Joris Eeckhout vond ’s avonds slipsporen op zijn domein, waarna hij ook de diefstal ontdekte. De wijnboer hoopt dat het om een kwajongenstreek gaat en het karretje snel weer opduikt. Toeval of niet, een video van het golfkarretje ging onlangs viraal op sociale media.

Lees meer »

“Hij kan nu alles meer loslaten en plaatsen. Dat valt echt op”: Gianni Vermeersch (31) door de ogen van zijn vader en vriendin net voor WK gravel

Twee jaar geleden kroonde Gianni Vermeersch (31) zich in Italië tot eerste wereldkampioen gravel. Dit weekend krijgt de Klerkenaar in eigen land een nieuwe kans op een regenboogtrui. Wij spraken met zijn vader Stefaan en vriendin Shauny Vandekerckhove. “Gianni heeft veel meer zelfvertrouwen dan vroeger.”
The post “Hij kan nu alles meer loslaten en plaatsen. Dat valt echt op”:

Lees meer »

De Kasteelvink zet kampioenen in de bloemetjes

De Kasteelvink zette deze middag de kampioenen in de bloemetjes. Filip Devos werd met vink Felix zowel koning als keizer. Met vogel Tiest speelde Filip Devos ook kampioen. Annie Vandenbroucke kroonde zich met vink Francky tot koningin. Verder kregen we nog kampioen 75 % Rudi Demeulenaere met Gerard, kampioen 50 % Jean-Marc Huyghe met Ocean,
The post De Kasteelvink

Lees meer »

Wervikse Jeugdraad blikt met dubbel gevoel terug op jongerendebat: “Jammer van geroezemoes”

Op 27 september organiseerden JH BeePee en de Jeugdraad een zeer geslaagd jongerendebat in JH BeePee. Aileen Feys (Vooruit), Mathias Bruggeman (Team 2030), Meinert Vanneste (CD&V), Jari Denorme (N-VA) en Sarah T’Joens (Vlaams Belang) gingen op een volwassen manier in debat en het volledige jeugdhuis was gevuld. Toch blijft de organisatie met een dubbel gevoel achter.
The post Wervikse

Lees meer »

Nieuwe Tabaksfee en haar twee eredames officieel aangesteld door de stad Wervik

In het stadhuis van Wervik vond de officiële aanstelling van de nieuwe Tabaksfee Astrid Windels (16) uit Kruiseke en haar twee eredames Filomeen Vandenabeele en Yasmine Joye, beiden uit Geluwe, plaats. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) noemde de ontvangst een hele eer en begon zijn toespraak met wat achtergrondinformatie over de geschiedenis van de tabaksteelt.
The post Nieuwe Tabaksfee en

Lees meer »

Zes doden en meerdere gewonden bij schietpartij in Tel Aviv

Twee vermoedelijke terroristen hebben rond 19 uur lokale tijd het vuur geopend in het station van Jaffa, een voorstad van Tel Aviv. Dat melden lokale media. Eerder op de avond melden Israëlische media daarbij acht doden, de politie stelt dat aantal nu bij naar zes. Minstens negen anderen raakten gewond.

Lees meer »

Tessa en Andy openen vandaag ‘t Elfde Gebod: “We willen er weer een volkscafé van maken”

Met een dagje vertraging gaat café ‘t Elfde Gebod vandaag woensdag 2 oktober open. “Om administratieve redenen”, verduidelijkt uitbaatster Tessa. De horecavergunning is sinds gisteren binnen, vandaag gaan de deuren dus open op het Kerkplein in Izegem.
The post Tessa en Andy openen vandaag ‘t Elfde Gebod: “We willen er weer een volkscafé van maken” appeared first on KW.be.

Lees meer »