Noa Groenemans (Eendracht De Haan 2A) kijkt al naar volgend seizoen: “Verzoend met derde provinciale”

Ondanks moedig verzet heeft Eendracht De Haan niets kunnen oogsten in Jabbeke. De degradatie is niet meer te vermijden. “We hebben ons verzoend met derde provinciale”, zegt aanvaller Noa Groenemans. “We hopen daar een hoofdrol te kunnen spelen.”

Voor een offensieve kracht als Noa Groenemans is het ongetwijfeld frustrerend dat er voor de tweede opeenvolgende week niet werd gescoord.

“Tijdens mijn jeugd voetbalde ik één seizoen in Roeselare, de rest van mijn carrière maakte ik door in De Haan. Dit is mijn zesde kampioenschap bij de eerste ploeg. Nooit eerder heb ik zoveel tegenslagen beleefd. Niets, maar dan ook niets was ons gegund. Vanaf de eerste voorbereidingsweken liep het mis: de blessures bleken niet bij te houden. De resultaten bleven uit en toen besloot onze fantastische coach Kris Brackx de handdoek te gooien, in de hoop een signaal te geven. Livio Proot nam over tot Dimitri Deporte terugkeerde. Die kreeg de trein weer op de rails, maar maakte na amper enkele weken bekend dat hij volgend seizoen naar eerste provinciale Oost-Vlaanderen zou trekken, bij FC Kleit.”

“Natuurlijk toonde ons bestuur zich serieus ontgoocheld: dat was de zoveelste opdoffer. Dan werd ervoor gekozen om Livio Proot effectief te benoemen tot T1. Of hij de juiste man op de juiste plaats is, kan ik echt nog niet zeggen: hij is een toffe kerel, maar het is de eerste keer dat hij hoofdcoach is en hij moet natuurlijk nog ervaring opdoen. Hij kan wel rekenen op de goede wil van iedereen. Laat hem maar experimenteren, we hebben ons verzoend met derde provinciale. Dat nagenoeg iedereen blijft, betekent dat we in de watten worden gelegd. Enkel Nick Van Den Kerckhove stopt, en Dennis Vanraefelghem trekt naar Zerkegem om zijn vriend Lorenzo Frickelo, die er trainer is, een plezier te doen.”

Sportieve plicht

“We maken ons nu op voor de komst van Dosko Sint-Kruis. De Bruggelingen hebben nog punten nodig om de derde laatste plaats te ontlopen. Wij zullen onze sportieve plicht vervullen tot de laatste speeldag, en dan richten we ons op volgend seizoen. We hopen opnieuw een hoofdrol te kunnen spelen in derde provinciale.” (JPV)

Zondag 24 maart om 15 uur: K Eendracht De Haan – K Dosko Sint-Kruis.

The post Noa Groenemans (Eendracht De Haan 2A) kijkt al naar volgend seizoen: “Verzoend met derde provinciale” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »

“Who else?”: Bellingham behoedt Engeland van voetbaltrauma met wonderlijke omhaal in 95ste minuut

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in het slot van de reguliere toegevoegde tijd. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Bellingham, die het na zijn doelpunt uitschreeuwde (“Who else?” Wie anders?, red.), en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en

Lees meer »

Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen.

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostrozebekenaar Chris ‘Foxie’ De Vos in Tour als verzorger van ploeg van geletruidrager Pogacar

In 2011 won Chris De Vos als verzorger de Ronde van Frankrijk met BMC-kopman Cadel Evans. Sinds zaterdag doet de 58-jarige Oostrozebekenaar, intussen aan de slag bij UAE Team Emirates, een nieuwe gooi naar Tourwinst met topfavoriet Tadej Pogacar. “Maar de komst van mijn eerste kleinkind plaats ik boven een nieuwe eindzege in de Tour.”
The post Oostrozebekenaar Chris

Lees meer »

Win een familieticket voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne

25 jaar na de allereerste voorstelling is de Sprookjesmusical Sneeuwwitje van Studio 100 helemaal terug. De absolute sterrencast bestaat uit o.a. Ianthe Tavernier, Michiel De Meyer, Karen Damen, Ruth Beeckmans en Manu Van Acker. Doe mee en maak kans op een onvergetelijke uitstap voor het hele gezin: vier kaarten voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje, inclusief toegang tot Plopsaland De Panne.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Nog veel stappen nodig om oorlog te beëindigen”, zegt Hongaarse premier Orban na gesprek met Poetin

De Hongaarse premier Viktor Orban is in Moskou aangekomen voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Dat melden Russische media vrijdag. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de troepen nog stand. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »