Nieuw-Zeeland bant wegwerp e-sigaretten om vapen bij jongeren aan te pakken 

Nieuw-Zeeland verbiedt de verkoop van wegwerp e-sigaretten en aantrekkelijke verpakkingen voor vapes. De regering zet ook hogere boetes op de verkoop van tabak aan minderjarigen. Die strengere regels moeten jongeren ontmoedigen om te vapen. 

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen van mini-onderneming ‘The Circle’ verkopen voordelige merkkledij: “Zo leren ze wat het betekent om in verkoop te staan”

Sinds dit schooljaar is het Centrum Duaal Leren (CDL) gehuisvest op de site van KTA Brugge. Dit betekent dat de leerlingen van de tweede en derde graad en van het zevende jaar hun pop-upwinkel met merkkledij ‘The Circle’ nu op de site in de Rijselstraat organiseren.
The post Leerlingen van mini-onderneming ‘The Circle’ verkopen voordelige merkkledij: “Zo leren ze

Lees meer »

Sammy Mahdi: “CD&V-model werkt op het lokale niveau”

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi is tevreden met de voorlopige resultaten van zijn partij. De christendemocraten hebben “de extremen kunnen tegenhouden in landelijk Vlaanderen” en kunnen “het mogelijk nog beter doen dan in 2018”, zei hij zondagavond bij VTM Nieuws. “Ons christendemocratische model werkt op het lokale niveau.”

Lees meer »

Kuurne ligt aan de voeten van Burg+ en Francis Benoit met absolute meerderheid: “Ben ervan aangedaan”

Ook in Kuurne is er een absolute meerderheid. Huidig burgemeester Francis Benoit (Burg+) mag nog eens zes jaar de burgemeesterssjerp dragen en droeg een emotionele speech voor op het verkiezingscafé van de partij in het zaaltje van de Indoor tennis Leiemeers. De partij haalt 14 van de 23 zetels binnen en lanceert bovendien enkele nieuwe kandidaten. “We waren positief gestemd,

Lees meer »

Man die Nederlandse presentator Tim Hofman wilde doden krijgt vijf jaar cel

Een rechtbank in het Nederlandse Lelystad heeft woensdag de 42-jarige Chris T. uit Breda, die vorig jaar de Nederlandse tv-presentator Tim Hofman wilde doden, vijf jaar celstraf en een terbeschikkingstel­ling met voorwaarden opgelegd. Het openbaar ministerie had vorige maand twaalf jaar cel en een terbeschikkingstel­ling met dwangverpleging geëist.

Lees meer »

Joan Miró doet Scheveningen swingen

14:30 Van vrouwen in de vorm van wasknijpers tot monsterlijke hoofden, barstend van kleur: de Spaanse kunstenaar Joan Miró bracht de droomwezens uit zijn schilderijen tot leven via het beeldhouwen. Het Muse…

Lees meer »

De digitalisering van Justitie, een jaar na de aanslag op Zweedse voetbalsupporters: “Dossiers nu digitaal opgevolgd in plaats van met Excel of post-its”

Een jaar geleden stierven 2 Zweedse voetbalsupporters bij een aanslag in Brussel. De dader, de Tunesiër Abdessalem Lassoued, bleek ondanks een verzoek van Tunesië niet te zijn uitgeleverd omdat het dossier in een kast was blijven liggen. Intussen is het nieuwe digitale systeem Just One in werking, waarmee dossiers beter opgevolgd worden. "Het is echt een groot verschil, nu moeten

Lees meer »

Helikopter van brandweer stort neer in Brazilië: zes doden

Bij de crash van een brandweerhelikopter in het zuidoosten van Brazilië zijn alle zes inzittenden om het leven gekomen. De helikopter stortte volgens eensluidende mediaberichten neer nadat hij had helpen zoeken naar een eenmotorig vliegtuig dat neergestort was in Ouro Preto, in de staat Minas Gerais.

Lees meer »