Milan (21) opent opnieuw café de Lille als jongste cafébaas van Kortrijk

Milan Egels (21) opent 1 april, ruim een jaar nadat zijn moeder Evelyne (42) stopte, opnieuw café de Lille op de Stasegemsesteenweg, vlak aan de voetgangers- en fietsersbrug aan Sluis 9. “Het café is dus niet onbekend voor mij, ik ben hier opgegroeid. Ik ken de mensen van de buurt.”

Gelegen aan het jaagpad langs het kanaal Bossuit-Kortrijk kan Milan rekenen op veel passage. “Dat vind ik één van de grootste troeven van het café. Langs het water passeren veel fietsers en voetgangers”, vertelt de jongste cafébaas van Kortrijk. Milan studeerde Restaurant en Keuken aan Athena campus Drie Hofsteden. “Mijn mama hield café de Lille ongeveer zes jaar open. Ze stopte vorig jaar in januari en baat nu Café centrum in Stasegem uit. Na school sprong ik hier vaak binnen, dus voor mij is dit nostalgie. Vorig jaar was ik nog maar 20. Ik kon moeilijk sterke dranken verkopen als ikzelf niet van leeftijd ben”, lacht Milan. “Ik zei dat ooit eens om te lachen, maar dan is het idee toch beginnen groeien.”

“Ik wil de klanten af en toe verrassen met een nieuwe suggestie zoals zelfgemaakte mojito in de zomer”

Het concept blijft hetzelfde: een puur volkscafé. Cafe de Lille is eigendom van Brouwerij Omer Vander Ghinste en een Bockorpils zal er 2,20 euro kosten, dezelfde prijzen als zijn moeder Evy. “De vaste klanten zijn zeer enthousiast. Ze hebben het café lang moeten missen. Veel heb ik niet veranderd. Alles stond nog goed. Het interieur blijft dus hetzelfde, maar ik heb wel nieuwe meubels geplaatst en wil de klanten af en toe verrassen met een nieuwe suggestie zoals zelfgemaakte mojito in de zomer. Daarnaast wil ik wel wat meer beleving creëren rond de voetbaltafel of darts in de vorm van wedstrijden. Wie weet zelfs een karaoke! Leuke dingen om eens zot te doen.”

Elvis Presley

Zingen blijkt Milan Egels goed af te gaan. Als Elvis-imitator kon je hem al horen zingen in Gent tijdens de show ‘De Grote Revue’ van De Kring mét leren vest en broek. “De gekende Elvisoutfit van 1968 van de comeback special. Het zingen van zijn liedjes begon ooit als kind. Ik groeide deels op bij mijn meme, haar broer woonde naast haar en die legde luid de muziek van Elvis op. Spontaan zal ik hier ook wel eens zingen”, knipoogt Milan als ik vraag naar een demonstratie.

The post Milan (21) opent opnieuw café de Lille als jongste cafébaas van Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten schorst burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Visie)

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje”

Het wijkcomité van de Eekhoute in Proven is volop in de weer met de voorbereidingen van zijn jaarlijkse wijkfeesten. Nieuw is de quiz op vrijdagavond. Enkele grote namen binnen de Vlaamse muziekwereld sluiten de feesten af op zondagavond.
The post Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spermadonor die 550 kinderen verwekte, overweegt juridische stappen tegen Netflix: “‘The Man With 1000 Kids zit vol onwaarheden”

Het gespreksonderwerp van dit moment is ongetwijfeld de nieuwe Netflix-docu ‘The Man with 1000 Kids’. De reeks vertelt het verhaal van de Nederlander Jonathan Meijer, die maar liefst 550 kinderen heeft verwekt met zijn zaad. Jonathan is het echter niet eens met het beeld dat van hem wordt neergezet. In een interview met ‘Veronica Superguide’ beweert hij dat de documentaire

Lees meer »

Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.
The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation appeared first on KW.be.

Lees meer »