“Je kan evengoed met een blinddoek rondrijden”: automobilist met 3,15 promille moet naar dokter

Een 27-jarige automobilist uit Menen bleek bij een controle in Moorslede maar liefst 3,15 promille alcohol in het bloed te hebben. Het deed bij de politierechter in Kortrijk het bloed koken. “Dit is totaal onverantwoord”, klonk het. Ze stuurde de man meteen naar de dokter.

De controle vond op 28 oktober 2023 in Moorslede plaats. “Vier pinten”, antwoordde J.V. toen de politie hem vroeg wat hij die avond op restaurant had gedronken. Totaal ongeloofwaardig, vond de openbare aanklager. Het was misschien niet gelogen maar V. bleek voor zijn restaurantbezoek ook nog één en ander te hebben gedronken. Hij moest zijn rijbewijs meteen voor 15 dagen inleveren. “Hij is nochtans geen gewoontedrinker”, aldus zijn advocaat. “Ik besef dat ik fout was en heb er veel spijt van”, sloeg de twintiger mea culpa. “Je kon evengoed met een blinddoek rondrijden”, vond de politierechter. Vooraleer ze verder over de zaak beslist, wil ze van de man twee bloedtesten waaruit moet blijken of hij al dan niet een probleemdrinker is. Wordt op 3 juni vervolgd. (LSi)

The post “Je kan evengoed met een blinddoek rondrijden”: automobilist met 3,15 promille moet naar dokter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Jonathan (33) moet Wevelgemse jeugd in kaart brengen: “Geschrokken dat ook hier zo veel problematieken aanwezig zijn”

Veel te doen voor de jeugd in Wevelgem, maar niet voor alle jongeren. Maar welke jongeren zijn dat? En hoe bereik je ze? En hoe betrek je ze in de maatschappij? Vragen waarop het gemeentebestuur eind dit jaar antwoord hoopt te vinden. Het doet daarvoor beroep op Jonathan Eggermont (33). “Mijn job? Vooral luisteren.”
The post Jonathan (33) moet

Lees meer »