Jarne Vandenabeele en SKT One zeker van play-offs in Top Division One: “Minstens eerste ronde overleven”

Ondanks de 96-70-nederlaag bij Mailleux Comblain verzekerde SKT Ieper zich op één speeldag van het einde van de play-ups al voor de play-offs. Daarin zal het binnen enkele weken uitkomen tegen de derde. Eerst volgt nog een slotmatch thuis tegen leider Rucon Gembo Borgerhout. Jarne Vandenabeele hoopt om net als in de heenronde te winnen.

Zaterdagavond verloor Remant Basiscs Melsele-Beveren thuis met 82-103 van LDP Donza. Op die manier wist SKT Ieper dat het zich mocht opmaken voor de play-offs en dus geen barrages meer moet spelen. Een plek stijgen zit er ook niet in. Royal IV Brussels heeft twee winstmatchen meer. “Zo zullen we deze play-ups dus als zesde eindigen en treffen we in de play-offs de nummer drie. We zullen pas na komend weekend weten wie dat is”, vertelt Jarne Vandenabeele (21). “Een specifieke voorkeur heb ik niet. Als je de beste wil zijn, moet je van iedereen kunnen winnen.”

In en tegen Mailleux Comblain verloor Jarne met zijn ploeg met 96-70. “Een heel moeilijke wedstrijd”, zegt de Jabbekenaar. “We waren maar met zeven spelers en kenden ook nog pech tijdens de match.”

Jarne hoopt in de achtste en laatste match voor de play-offs nog een mooie prestatie neer te zetten. “Zo kunnen we met vertrouwen richting de play-offs. Zaterdag komt leider Rucon Gembo Borgerhout naar onze zaal. In Borgerhout speelden we onze sterkste match van het seizoen en wonnen we met 68-80. Hopelijk kunnen we dit zaterdag, gesteund door onze achterban, nog eens overdoen. Zo zouden we de reguliere competitie in schoonheid kunnen afsluiten. Daarna hoop ik om minstens de eerste ronde van de play-offs te overleven. In twee of drie matchen kan er veel gebeuren. Als we allemaal ons niveau halen, dan zit er muziek in.”

De laatstejaarsstudent sport en bewegen in Howest Brugge is nieuw dit jaar bij SKT Ieper. “Ik begon op vijfjarige leeftijd bij Oostende en speelde er tot twee jaar geleden. Daarna ging ik naar Oostkamp en sinds dit seizoen verdedig ik de kleuren van SKT Ieper. Het was via coach Frederik Geldof dat ik hier terechtkwam. Hij contacteerde mij en ik vond het een unieke kans om me te tonen op dit niveau”, aldus de point guard.

Niveau opkrikken

Voor Jarne Vandenabeele was het geen volledig nieuwe omgeving. “Ik kende Frederik al en met Sam Lambrecht speelde ik nog samen bij Oostende en Oostkamp. Ook onze meest recente versterking Jesse Waleson ken ik nog van bij Oostende. De rest was nieuw voor mij, maar intussen ken ik iedereen goed. Mijn seizoen liep tot nu toe met ups en downs. In het begin was het even aanpassen, maar ik probeer steeds zo goed mogelijk te spelen en het team te helpen. Ik hoop dat ik mijn niveau kan opkrikken, want de komende weken worden de prijzen uitgedeeld”, zegt Jarne, die ook volgend seizoen nog een contract heeft bij SKT Ieper.

Zaterdag 23 maart om 20.45 uur: SKT Ieper One Rucon Gembo Borgerhout One.

The post Jarne Vandenabeele en SKT One zeker van play-offs in Top Division One: “Minstens eerste ronde overleven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

President Joe Biden na uitspraak over immuniteit Trump: “Macht van president niet langer beperkt door de wet”

De Amerikaanse president Joe Biden noemt het arrest van het Hooggerechtshof over de immuniteit van voormalig president Donald Trump "gevaarlijk". "Praktisch zijn er vrijwel geen grenzen aan wat de president kan doen. De macht van het ambt wordt niet langer beperkt door de wet." Het Hof stelt dat een president immuun is voor wat hij als president gedaan heeft, maar

Lees meer »

Prefinanciering Vlaamse subsidie voor tennisloods in Veurne

De bouwwerken voor de nieuwe indoortennishal met padel op het Will Tura-sportpark in Veurne schieten goed op, maar toch blijkt er ineens een onverwachte kink in de kabel te zijn. De toegekende Vlaamse subsidie voor sportinfrastructuur ten bedrage van 533.160 euro zal pas worden uitbetaald na de voorlopige oplevering van de sportinfrastructuur. Daardoor zit de bouwheer even met een liquiditeitsprobleem.<br

Lees meer »

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

“We leerden elkaar kennen tussen frieten en frikandellen”: ze werden er verliefd als jobstudent, nu mogen Remco en Jacobine Bonny’s Friethuis overnemen

Romantiek in de frituur: het bestaat! Op hun vijftiende begonnen Remco Depuydt en Jacobine Desmet als jobstudent in Bonny’s Friethuis in Ieper. Ze werden er verliefd, verhuisden naar een nabije woning en mogen nu de frituur overnemen. “Ik heb het aan hen beloofd”, aldus oprichter Emmanuel De Bruyne, die andere oorden opzoekt.
The post “We leerden elkaar kennen tussen

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

ZOMERREEKS. Froya en Mark kochten stukje berg in de Alpen: “Hier leven is leren loslaten en berusten in wat komt”

Wie definitief uit Antwerpen vertrekt, laat veel achter. Dat zou je toch denken. Wij spraken Antwerpenaren die lang geleden of heel recent hun koffers pakten, iedereen die hen lief was dag zeiden en naar het buitenland verkasten. Vijf keer een verhaal over met weinig of niks vertrekken en (wellicht) nooit meer willen terugkeren. Aflevering 1: Froya en Mark uit Borgerhout

Lees meer »

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »